anaplirotes
Το ΑΣΕΠ θα πρέπει να βιαστεί να εκδώσει την προκήρυξη ή τις προκηρύξεις για την Γενική, για να μπορέσει να έχει έτοιμους, έστω τους προσωρινούς πίνακες, μέχρι την άνοιξη του 2023.

Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναμένουν το άνοιγμα των νέων πινάκων της γενικής αγωγής, βάσει των οποίων θα προκύψει ο νέος πίνακας κατάταξης των εκπαιδευτικών από τον οποίο και θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών το σχολικό έτος 2023/24.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι απέστειλε έγγραφο στο ΑΣΕΠ με το οποίο ζητάει να είναι έτοιμοι οι πίνακες Γενικής των εκπαιδευτικών μέχρι τις 31 Μαΐου του 2023!

Συγκεκριμένα η αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με έγγραφό της προς το Α.Σ.Ε.Π στις 8/9/2022 αιτήθηκε από την Αρχή να επιβεβαιώσει την περάτωση της έκδοσης νέων πινάκων της επικείμενης προκήρυξης για τη Γενική Εκπαίδευσηυποψηφίων κατηγορίας ΠΕ, έως το τέλος Μαΐου 2023.

Αυτό είπε η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτού στη Βουλή, για το ζήτημα του ανοίγματος των νέων πινάκων Γενικής Αγωγής.

Ανάλογη απάντηση, χωρίς όμως να προσδιορίζει τον μήνα Μάϊο, είχε δώσει και η κ.Κεραμέως σε συνέντευξή της, λέγοντας ότι «μέσα στο 2023 θα ανανεωθούν οι πίνακες της Γενικής Αγωγής»

Στην περίπτωση αυτή το ΑΣΕΠ θα πρέπει να βιαστεί να εκδώσει την προκήρυξη ή τις προκηρύξεις για την Γενική, για να μπορέσει να έχει έτοιμους, έστω τους προσωρινούς πίνακες, μέχρι την άνοιξη του 2023.

Το παράδειγμα της ειδικής αγωγής

Εάν το υπουργείο Παιδείας και το ΑΣΕΠ ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ειδικής Αγωγής, τότε είναι πολύ πιθανό οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης την επόμενη σχολική χρονιά να προκύψουν από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης. 

Παρόμοια, έγιναν φέτος και οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, αφού η Αρχή δεν προλάβαινε να εκδώσει οριστικούς πίνακες. Υπενθυμίζουμε ότι οι προκηρύξεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής «έτρεξαν» τον Μάιο και στην συνέχει το ΑΣΕΠ έδωσε «αγώνα δρόμου» για να προλάβει να βγάλει τα προσωρινά αποτελέσματα μέσα στον Αύγουστο.

Όπως επισημαίνει ο εκπαιδευτικός Λάμπρος Σιδεράς οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών μέσω των προσωρινών πινάκων προκαλούν αντιδράσεις στην εκπαιδευτικοί κοινότητα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής που φέτος έμειναν εκτός εκπαίδευσης λόγω λάθους και περιμένουν με αγωνία το ΑΣΕΠ να εξετάσει τις ενστάσεις και να δημοσιεύσει τους οριστικούς πίνακες για να δουν αν θα μπορέσουν να επιστρέψουν τουλάχιστον το χρόνο στις σχολικές τάξεις.

Τι θα συμβεί όταν «ανοίξουν» οι πίνακες

Με το άνοιγμα των πινάκων οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν:

  1. Να συμμετάσχουν στην προκήρυξη νέοι εκπαιδευτικοί που αποφοίτησαν πρόσφατα
  2. Να προσθέσουν τα «προσόντα» που έχουν αποκτήσει οι εκπαιδευτικοί ώστε να «ανέβουν» στον πίνακα μοριοδότησης
  3. Να ενταχθούν και να διδάξουν ξανά στα σχολεία, σε περίπτωση που είχαν αποκλειστεί λόγω λάθους, από τους πίνακες που είναι σε ισχύ

Υπενθυμίζουμε ότι οι πίνακες της γενικής βάσει των οποίων προέκυψαν και φέτος τα ονόματα των αναπληρωτών, ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΤΣΙΠΡΑΣ
Τσίπρας: Προανήγγειλε 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών-Διπλασιασμός της χρηματοδότησης-Αύξηση του αριθμού των εισακτέων
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας, στην Καλαμάτα
Τσίπρας: Προανήγγειλε 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών-Διπλασιασμός της χρηματοδότησης-Αύξηση του αριθμού των εισακτέων
Κίνηση-για-την-αλλαγή-στην-Μαθηματική-Εκπαίδευση
Αύριο Κυριακή οι εκλογές για το νέο ΔΣ της Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
Η Κίνηση  για  την  Αλλαγή  στην  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  καλεί τους μαθηματικούς να ενισχύσουν με την ψήφο τους τους υποψήφιους της Κίνησης
Αύριο Κυριακή οι εκλογές για το νέο ΔΣ της Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 4.jpg
Πανελλαδικές Εξετάσεις - Πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες: Τροποποιήθηκε η Απόφαση πρόσβασης στην Τριτοβάθμια
Πανελλαδικές Εξετάσεις : Για την Πρόσβαση στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγονται στην κατηγορία “των πασχόντων...
Πανελλαδικές Εξετάσεις - Πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες: Τροποποιήθηκε η Απόφαση πρόσβασης στην Τριτοβάθμια