Αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Νέο πλαίσιο κριτηρίων του ΙΕΠ για την βαθμολόγηση των σχολείων από τους συντονιστές
Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ για τις  βαθμολογίες που πήραν τα σχολεία από Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

Πλαίσιο κριτηρίων ετοιμάζει το ΙΕΠ, σύμφωνα με το οποίο οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου θα βαθμολογούν τα σχολεία κατά τη διαδικασία της εξωτερικής αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το fresh-education, μετά από τις μεγάλες αποκλίσεις -διαφοροποιήσεις βαθμολογιών που έβαλαν  Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου στα σχολεία κατά το σχολικό έτος 2021 -2022 και τις διαμαρτυρίες διευθυντών σχολείων προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ,  το  ΙΕΠ ετοιμάζει ένα κοινό πλαίσιο κριτηρίων σύμφωνα με το οποίο θα μπαίνουν οι βαθμολογίες από τους Συντονιστές.

Για τις χαμηλές βαθμολογίες που πήραν κάποια σχολεία από Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου στην αξιολόγηση 2021-2022 ερωτήθηκε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ Αλέξανδρος Κόπτσης, σε διαδικτυακή συνάντηση που είχε πριν λίγες ημέρες με Διευθυντές σχολείων.

Συγκεκριμένα διευθυντές σχολείων ενημέρωσαν  τον Γενικό Γραμματέα για τις χαμηλές  βαθμολογίες που πήραν τα σχολεία τους από Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου τη στιγμή που άλλα σχολεία στους ίδιους άξονες με τα ίδια περίπου αποτελέσματα πήραν 10αρια.

Στην τοποθέτησή του επί του θέματος, ο κ. Κόπτσης διαφώνησε με τις χαμηλές βαθμολογίες σε μια περίοδο δύσκολη για τα σχολεία λόγω πανδημίας και ανέφερε ότι η χαμηλή βαθμολογία που έβαλε κάποιος Σ.Ε.Ε σε σχολείο αντικατοπτρίζει και τις ευθύνες που έχει ο ίδιος, αν  δεν είχε επαφή  με αυτό κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και απλά  ήρθε μόνο στο τέλος βάζοντας χαμηλή βαθμολογία.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα