Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση σωματείων εκπαιδευτικών για μονιμοποίηση των διορισθέντων του 2020
George Vitsaras / SOOC
Κινητοποίηση τριών ΣΕΠΕ στη ΔΠΕ Β' Αθήνας την Τρίτη - Ζητούν αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020 με την ολοκλήρωση της διετίας

Κινητοποίηση στη ΔΠΕ Β' Αθήνας πραγματοποιούν τρεις Σύλλογοι Εκπαιδευτικών την Τρίτη στις 13:30 απαιτώντας την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020, με την ολοκλήρωση της διετίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ορισμένες διευθύνσεις εκπαίδευσης δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, παρόλο που έχει παρέλθει η διετία.

Στην κινητοποίηση καλούν οι ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, «Γ. Σεφέρης» και «Περικλής».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε., ΤΗΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π. Ε. ΑΘΗΝΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Τρίτη 18 – 10 – 2022 στις 13:30 στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Λεωφόρος Κηφισιάς 20, Μαρούσι)

Σύμφωνα με το νόμο 4589/2019  οι νεοδιόριστοι μετά το πέρας δύο ετών, κατά τα οποία θεωρούνται δόκιμοι, μονιμοποιούνται. 

Επιπλέον, σύμφωνα με το έγγραφο 107693/E 2 /01- 07 - 2016 του Υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε για να ρυθμίσει τις σχετικές διαδικασίες, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων γίνεται αυτοδίκαια. «Αυτόματα» δηλαδή μετά τη συμπλήρωση των 2 ετών ευδόκιμου πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας, η εκάστοτε Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα πρέπει να εκδώσει διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης του μέχρι πρότινος δόκιμου υπαλλήλου της.  

Η διαδικασία κατά το παραπάνω έγγραφο προβλέπει ότι η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. 

Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19 – 8 – 2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης οφείλει να εκδοθεί το αργότερο  έως τις 19 – 10 – 2022.

Κατόπιν όλων αυτών ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να προχωρήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν  τον Αύγουστο του 2020 και υπηρετούν στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.  
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι τη διαδικασία μονιμοποίησης έχουν ήδη ολοκληρώσει οι διευθύνσεις Α/βάθμιας εκπαίδευσης Α΄ και Γ΄ Αθήνας, Αν. Αττικής και άλλες της επαρχίας (Σάμος, Χίος, Πιερία). 

Θεωρούμε υποχρέωση και ευθύνη του ΠΥΣΠΕ της Β Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των συναδέλφων. Απαιτούμε να λυθεί άμεσα το θέμα.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε., ΤΗΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π. Ε. ΑΘΗΝΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Τρίτη 18 – 10 – 2022 στις 13:30 στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Λεωφόρος Κηφισιάς 20, Μαρούσι)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!