ntoyntoyka
Alexandros Michailidis / SOOC
Εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής - Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Β' Αθήνας την Τρίτη

Την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής ζητά ο ΣΕΠΕ «Σεφέρης», καλώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας για το ζήτημα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Β' Αθήνας, την Τρίτη στις 13:30.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, «επιχειρούν να καταστήσουν ομήρους τους συναδέλφους εκβιάζοντάς τους να αποδεχτούν την "αξιολόγησή" τους, προκειμένου να μονιμοποιηθούν, "εφαρμόζοντας" έτσι την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εφαρμογή των νόμων 4692/2020 και 4823/2021 τους οποίους αδυνατεί να περάσει το υπ. παιδείας, εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης του κλάδου»

Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν επίσης οι ΣΕΠΕ Αμαρουσίου και «Περικλής».

Αναλυτικά το κάλεσμα του ΣΕΠΕ «Σεφέρης»

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας Τρίτη 18/9/2022 13.30 

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων-ισσών της ειδικής αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από το Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης οφείλει να εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Πρόκειται για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που χρόνια τώρα (8-10-15…) όργωναν τη χώρα από τόπο σε τόπο και από σχολείο σε σχολείο και μάλιστα τιμωρήθηκαν και με την υποχρεωτική παραμονή τους για 2 χρόνια στον τόπο διορισμού, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να κωφεύει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μακριά από το σπίτι τους, για το  προσωπικό και οικονομικό κόστος.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, όπως και πολλές άλλες, δεν έχει προχωρήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ισχυριζόμενη ότι περιμένει οδηγίες, ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’, Γ’, Ανατολικής Αττικής κα).

Επιχειρούν να καταστήσουν ομήρους τους συναδέλφους εκβιάζοντάς τους να αποδεχτούν την «αξιολόγησή» τους, προκειμένου να μονιμοποιηθούν, «εφαρμόζοντας» έτσι την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εφαρμογή των νόμων 4692/2020 και 4823/2021 τους οποίους αδυνατεί να περάσει το υπ. παιδείας, εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης του κλάδου. 

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ:

 Τη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας να προχωρήσει άμεσα στις διαπιστωτικές πράξεις για τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020

 Το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση για το συγκεκριμένο θέμα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί τους νεοδιόριστους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18/9/22 και ώρα 13.30  μαζί με τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της Β΄ Αθήνας (Αμαρουσίου και ΠΕΡΙΚΛΗΣ)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

nosokomeia-proslipseis.jpg
ΔΥΠΑ: Παράταση στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα Υγείας
Παρατείνεται για έναν χρόνο το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας
ΔΥΠΑ: Παράταση στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα Υγείας
κατσικάκια
Μεξικό: Διευθυντής ζωολογικού σκότωσε 4 κατσικάκια για να τα σερβίρει σε πάρτι
Οργή προκαλεί και μια ακόμη καταγγελία ότι ο ίδιος είχε ανταλλάξει μία ζέρβα για μερικά εργαλεία που χρειαζόταν
Μεξικό: Διευθυντής ζωολογικού σκότωσε 4 κατσικάκια για να τα σερβίρει σε πάρτι