aithousa
Επιλογή Διευθυντών Προτύπων ΕΠΑΛ: Προϋποθέσεις, κριτήρια επιλογής και διευκρινίσεις αναφορικά με τη διεξαγωγή της συνέντευξης των υποψηφίων για την πλήρωση των θέσεων

Δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ η τροποποιημένη απόφαση της υπουργού Παιδείας που αφορά τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια επιλογής και την αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής Διευθυντών Π.ΕΠΑ.Λ., τη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη διεξαγωγή της συνέντευξης των υποψηφίων για την πλήρωση των θέσεων Διευθυντών Π.ΕΠΑ.Λ., καθώς και ζητήματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει τα εξής:

«Άρθρο 6 Προϋποθέσεις, κριτήρια επιλογής και αποτίμηση κριτηρίων επιλογής Διευθυντών Π.ΕΠΑ.Λ.

1. α) Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις προκηρυσσόμενες θέσεις στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Π.ΕΠΑ.Λ. είναι οι εξής:

αα) εκπαιδευτική υπηρεσία τουλάχιστον δώδεκα (12) ετών, από τα οποία τα τέσσερα (4), τουλάχιστον, έτη πρέπει να έχουν διανυθεί στην επαγγελματική εκπαίδευση, αβ) πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α’ επιπέδου, η οποία αποδεικνύεται με τη σχετική πιστοποίηση ή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 26 του π.δ. 50/2001 (Α’ 39) για την απόδειξη της γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) και τεκμαίρεται για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ86. β) Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος για την επιλογή ούτε να επιλεγεί και τοποθετηθεί σε θέση Διευθυντή Π.ΕΠΑ.Λ. εκπαιδευτικός, στο πρόσωπο του οποίου συντρέχουν τα κωλύματα της περ. β) της παρ. 4 του άρθρου 17Β του ν. 4763/2020. γ) Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων. Τα κωλύματα επιλογής δεν πρέπει να συντρέχουν, τόσο κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας, όσο και κατά τον χρόνο τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο.

2. Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες της περ. α) της παρ. 3 του άρθρου 17Β του ν. 4763/2020 με βάση το άθροισμα των μονάδων, τις οποίες συγκεντρώνουν με την αποτίμηση των εξής κριτηρίων:

α) επιστημονική - παιδαγωγική συγκρότηση, β) διδακτική και διοικητική εμπειρία, γ) αξιολόγηση, δ) προσωπικότητα και γενική συγκρότηση του υποψηφίου.

3. Για την κατάταξη στους πίνακες επιλογής, τα κριτήρια επιλογής αποτιμώνται με εκατό (100) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 4 έως 8. Δεν μοριοδοτείται προσόν που αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας.

4. Το κριτήριο της επιστημονικής - παιδαγωγικής συγκρότησης αξιολογείται με είκοσι οκτώ (28) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται:

α) Τίτλοι σπουδών: δεκατρείς (13) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: αα) διδακτορικό δίπλωμα: έξι (6) μονάδες, αβ) δεύτερο διδακτορικό δίπλωμα: πέντε (5) μονάδες, αγ) μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: τέσσερις (4) μονάδες, αδ) δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: τρεις (3) μονάδες. αε) δεύτερο πτυχίο πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης: τρεις (3) μονάδες, αστ) επιτυχής αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.): μία (1) μονάδα και αζ) τρίτο πτυχίο πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης: μία (1) μονάδα. Τίτλος σπουδών που αποτέλεσε προσόν διορισμού δεν μοριοδοτείται.

Σε περίπτωση μετάταξης ή κατάταξης δεν μοριοδοτείται ο τίτλος σπουδών που αποτέλεσε προσόν για τη μετάταξη ή την κατάταξη και μοριοδοτείται ο τίτλος που αποτέλεσε προσόν του αρχικού διορισμού.

Όλοι οι τίτλοι σπουδών, εφόσον προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.)

Δείτε αναλυτικά εδώ το ΦΕΚ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

pliroforiki_0.jpg
Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής: Μηδαμινοί οι διορισμοί- Αίτημα για σύσταση νέων Οργανικών Θέσεων
«Σε μια εποχή όπου τα AI, οι startups και η Ρομποτική είναι και θα είναι στα φόρτε τους αξίζουμε περισσότερη προσοχή»
Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής: Μηδαμινοί οι διορισμοί- Αίτημα για σύσταση νέων Οργανικών Θέσεων
Καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης
Προειδοποίηση καθηγητή Συνολάκη: «Μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»
«Το ελληνικό τόξο μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ», λέει ο καθηγητής Συνολάκης
Προειδοποίηση καθηγητή Συνολάκη: «Μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»
elliniki-glossa-960x500.jpg
9 Φεβρουαρίου: Γιατί Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας;
Πώς θα μπορούσε να αποδοθεί στην αγγλική γλώσσα η γλωσσική ιδιόλεκτος ενός Καβάφη, ενός Παπαδιαμάντη ή το γλωσσικό περιβάλλον του δημοτικού...
9 Φεβρουαρίου: Γιατί Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας;
σχολείο
Έκαναν περικοπή μισθού σε εκπαιδευτικό που απείχε από την τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη ΓΕΛ
Παράσταση διαμαρτυρίας Πέμπτη 9-2-2023 στις 14:30 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Έκαναν περικοπή μισθού σε εκπαιδευτικό που απείχε από την τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη ΓΕΛ