πρετεντερης
«Ξαφνικά τους ενόχλησε ο μέντορας που ούτε ξέρουμε τι είναι...»

Χωρίς «να έχει ξανακούσει» τους όρους «ενδοσχολικός συντονιστής» και «μέντορας», αλλά τώρα που τους «άκουσε και τους κατάλαβε», ο Γιάννης Πρετεντέρης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς, στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και την ΑΔΕΔΥ. 

Σε σχόλιο του στην εφημερίδα Τα Νέα έγραψε:

«Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζουν τι είναι ο ενδοσχολικός συντονιστής και ο παιδαγωγικός σύμβουλος μέντορας αν τα λέω σωστά. Προσωπικά ούτε που τα είχα ξανακούσει. Τώρα που τα άκουσα κατάλαβα ότι είναι κάποιοι έμπειροι εκπαιδευτικοί που μέσα στο σχολείο θα συμβουλεύουν και θα υποστηρίζουν τους νεότερους και πιο άπειρους συναδέλφους τους. Ωραίο ακούγεται αλλά δεν νομίζω ότι είναι και το σοβαρότερο ζήτημα της εκπαίδευσης. Ούτε ότι δικαιολογεί καβγά μεταξύ όσων το αποφάσισαν και όσων καλούνται να το εφαρμόσουν.

Μιλάμε για έναν νέο θεσμό που εισήγαγε το υπουργείο Παιδείας και ο οποίος (όπως όλοι οι θεσμοί) θα πρέπει να κριθεί στην πράξη (...) Κανένα πρόβλημα έτσι λειτουργούν κι έτσι προχωρούν οι σύγχρονες κοινωνίες. Πλην της Ελλάδας, όπου κάποιοι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί κήρυξαν απεργία για κάτι που ακόμη δεν υπάρχει. Η απεργία κρίθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Και τώρα άλλοι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ αρχίζουν νέα μανούρα για να καλύψουν τους προηγούμενους συνδικαλιστές. Για ποιο λόγο; Άγνωστο. Γενικά διατηρώ την εντύπωση ότι μερικοί έχουν μια έφεση στις περιττές απεργίες.

Ξαφνικά τους ενόχλησε ο μέντορας που ούτε ξέρουμε τι είναι...» 

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για άλλα ζητήματα της εκπαίδευσης, κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς ότι δεν θέλουν τίποτα: 

«Μπορεί οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές να μην θέλουν τον μέντορα, ούτε την αξιολόγηση , ούτε την PISA ούτε τις εξετάσεις στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Γενικά να μην θέλουν τίποτα. (...) Κι είναι κρίμα μια τεράστια κατάκτηση του κοινωνικού πολιτισμού μας όπως είναι ο συνδικαλισμός να αποδυναμώνεται από εκείνους που πρέπει να τον υπηρετούν. Από ανθρώπους δηλαδή που δεν εστιάζουν στην ουσία των πραγμάτων στον χώρο τους αλλά είναι εξ΄ ορισμού αντίθετοι σε κάθε αλλαγή που τους ξεβολεύει. Πριν καν τη γνωρίσουν και την υπηρετήσουν» έγραψε χαρακτηριστικά. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Αχ. Καραμανλής
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έλεγχος για επιδοτήσεις 224.000 ευρώ στον Κώστα Αχ. Καραμανλή
Οσμή σκανδάλου με παράνομες αγροτικές ενισχύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – Ποιους «καίνε» οι φάκελοι για κακουργηματικές πράξεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έλεγχος για επιδοτήσεις 224.000 ευρώ στον Κώστα Αχ. Καραμανλή
Χτυπήθηκε ελικόπτερο των ΗΠΑ στο Ιράν
Ιράν: Διασώθηκε ένας πιλότος του F-15 εν μέσω πυρών – Χτυπήθηκε αμερικανικό ελικόπτερο
Οι ΗΠΑ διέσωσαν τον έναν από τους δύο πιλότους - Ανθρωποκυνηγητό στο Ιράν για τον δεύτερο με υποσχέσεις για «πολύτιμα βραβεία»
Ιράν: Διασώθηκε ένας πιλότος του F-15 εν μέσω πυρών – Χτυπήθηκε αμερικανικό ελικόπτερο
Open Days 2026 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Από την πρώτη επαφή στο επόμενο βήμα
Open Days 2026 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Από την πρώτη επαφή στο επόμενο βήμα
Τριήμερο δράσεων και εργαστηρίων σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά και Πτολεμαΐδα για τους μελλοντικούς φοιτητές
Open Days 2026 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Από την πρώτη επαφή στο επόμενο βήμα