sxoleio
George Vitsaras / SOOC
Υπερωρίες από τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 ζητά διεύθυνση εκπαίδευσης - Πιέσεις σε διευθυντές σχολείων, μέσω... εφαρμογών και ομαδικών συνομιλιών

Υπερωρίες από τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 ζητά διεύθυνση εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το e-wall, οι διευθυντές των σχολείων παρακινούνται να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων, όπου να ενθαρρύνουν/πείσουν τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 να αναλάβουν υπερωρίες, για να καλυφθούν έτσι τα κενά.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της ανεπίσημης επικοινωνίας μέσω εφαρμογών και ομαδικών συνομιλιών. Φτιάχνουν λοιπόν, πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης ομαδικές συνομιλίες, στις οποίες εντάσσουν συνήθως μόνο τους διευθυντές σχολείων και δίνουν εντολές που σε καμία περίπτωση δε θα έδιναν επισήμως.

Όπως αναφέρει το e-wall, η συγκεκριμένη διεύθυνση εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας, μέσα από μήνυμα σε γνωστή εφαρμογή ενημερώνει τους διευθυντές των σχολείων πως δεν έγιναν ικανοποιητικές προσλήψεις ειδικοτήτων και τα μεγάλα σχολεία έχουν πρόβλημα μη μπορώντας να συμπληρώσουν το πρόγραμμά τους.

Παρακινούνται λοιπόν οι διευθυντές των σχολείων να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων, όπου να ενθαρρύνουν/πείσουν τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 να αναλάβουν υπερωρίες, για να καλυφθούν έτσι τα κενά.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν τέτοιου είδους εντολές είναι έμπνευση συγκεκριμένων διευθυντών εκπαίδευσης ή έχουν τη βάση τους σε γενική ανεπίσημη εντολή από τα «κεντρικά».

Όπως τονίζει το e-wall, «σε κάθε περίπτωση οι συνάδελφοι δεν πρέπει να δεχθούν να προχωρήσουν σε υπερωρίες για τους προφανείς λόγους, με κυριότερο όλων, ότι δεν μπορούμε εμείς οι εκπαιδευτικοί, να “σβήνουμε” ανορθόδοξα το πραγματικό κενό-θέση εργασίας ενός άλλου εξειδικευμένου συναδέλφου μας που με αυτή την πρακτική θα καταλήξει να μην προσληφθεί ποτέ. Θυμίζουμε ακόμη ότι στην ουσία για τις υπερωρίες αυτές δίνεται ένα συμβολικό ποσό, αντί για πραγματική αμοιβή, κοντά στα 8ευρώ την ώρα».

Παράλληλα, τονίζει: «Τέλος να τονίσουμε ότι ο νέος νόμος με τον χιουμοριστικό τίτλο “Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού” που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, δίνει το δικαίωμα στο διευθυντή της σχολικής μονάδας να αναθέσει υποχρεωτικές υπερωρίες στους υφισταμένους του. Αυτό ίσως είναι και το επόμενο βήμα στο οποίο πάλι έχουμε περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν αντισταθεί και οφείλει κυρίως να αντισταθεί οργανωμένα το εκπαιδευτικό κίνημα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραστατίδης
ΠΑΣΟΚ: Αυτά είναι τα 8 σημεία διαφωνίας μας με το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια
Στέφανος  Παραστατίδης: Να γιατί θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
ΠΑΣΟΚ: Αυτά είναι τα 8 σημεία διαφωνίας μας με το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια
dimokriteio
Ξάνθη: Επιστολή σε φοιτητές εστιών του ΔΠΘ να εκκενώσουν - « Γίναμε μπαλάκι μεταξύ εργολάβων και πανεπιστημίου», λένε
Φοιτητές: Η εξεταστική βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για πολλούς από εμάς. Άρα, υπό αυτές τις συνθήκες, πώς είναι δυνατόν να μετακομίσουμε εντός λίγων...
Ξάνθη: Επιστολή σε φοιτητές εστιών του ΔΠΘ να εκκενώσουν - « Γίναμε μπαλάκι μεταξύ εργολάβων και πανεπιστημίου», λένε
Κύπρος
Προσλήψεις ελληνόφωνων στην Κύπρο: Ανταγωνιστικός μισθός και ταξίδια σε όλο τον κόσμο
Η εταιρεία παρέχει, μεταξύ άλλων εκπαίδευση, μπόνους και Πληρωμένη άδεια ψυχικής υγείας
Προσλήψεις ελληνόφωνων στην Κύπρο: Ανταγωνιστικός μισθός και ταξίδια σε όλο τον κόσμο