sxoleio
George Vitsaras / SOOC
Υπερωρίες από τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 ζητά διεύθυνση εκπαίδευσης - Πιέσεις σε διευθυντές σχολείων, μέσω... εφαρμογών και ομαδικών συνομιλιών

Υπερωρίες από τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 ζητά διεύθυνση εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το e-wall, οι διευθυντές των σχολείων παρακινούνται να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων, όπου να ενθαρρύνουν/πείσουν τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 να αναλάβουν υπερωρίες, για να καλυφθούν έτσι τα κενά.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της ανεπίσημης επικοινωνίας μέσω εφαρμογών και ομαδικών συνομιλιών. Φτιάχνουν λοιπόν, πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης ομαδικές συνομιλίες, στις οποίες εντάσσουν συνήθως μόνο τους διευθυντές σχολείων και δίνουν εντολές που σε καμία περίπτωση δε θα έδιναν επισήμως.

Όπως αναφέρει το e-wall, η συγκεκριμένη διεύθυνση εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας, μέσα από μήνυμα σε γνωστή εφαρμογή ενημερώνει τους διευθυντές των σχολείων πως δεν έγιναν ικανοποιητικές προσλήψεις ειδικοτήτων και τα μεγάλα σχολεία έχουν πρόβλημα μη μπορώντας να συμπληρώσουν το πρόγραμμά τους.

Παρακινούνται λοιπόν οι διευθυντές των σχολείων να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων, όπου να ενθαρρύνουν/πείσουν τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 να αναλάβουν υπερωρίες, για να καλυφθούν έτσι τα κενά.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν τέτοιου είδους εντολές είναι έμπνευση συγκεκριμένων διευθυντών εκπαίδευσης ή έχουν τη βάση τους σε γενική ανεπίσημη εντολή από τα «κεντρικά».

Όπως τονίζει το e-wall, «σε κάθε περίπτωση οι συνάδελφοι δεν πρέπει να δεχθούν να προχωρήσουν σε υπερωρίες για τους προφανείς λόγους, με κυριότερο όλων, ότι δεν μπορούμε εμείς οι εκπαιδευτικοί, να “σβήνουμε” ανορθόδοξα το πραγματικό κενό-θέση εργασίας ενός άλλου εξειδικευμένου συναδέλφου μας που με αυτή την πρακτική θα καταλήξει να μην προσληφθεί ποτέ. Θυμίζουμε ακόμη ότι στην ουσία για τις υπερωρίες αυτές δίνεται ένα συμβολικό ποσό, αντί για πραγματική αμοιβή, κοντά στα 8ευρώ την ώρα».

Παράλληλα, τονίζει: «Τέλος να τονίσουμε ότι ο νέος νόμος με τον χιουμοριστικό τίτλο “Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού” που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, δίνει το δικαίωμα στο διευθυντή της σχολικής μονάδας να αναθέσει υποχρεωτικές υπερωρίες στους υφισταμένους του. Αυτό ίσως είναι και το επόμενο βήμα στο οποίο πάλι έχουμε περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν αντισταθεί και οφείλει κυρίως να αντισταθεί οργανωμένα το εκπαιδευτικό κίνημα».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

filologoi_2.jpg
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Είθε η Ημέρα αυτή…»
«Ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ έχουμε επισημάνει πολλές φορές τις ελλείψεις του κλάδου μας, οι οποίες ακόμα και τώρα, 20 μέρες πριν τα Χριστούγεννα,...
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Είθε η Ημέρα αυτή…»
diek
Σπουδαστές ΔΙΕΚ: Δεν φτάνει που για τουλάχιστον 6 μήνες εργαζόμαστε τσάμπα, αλλά μας κοροϊδεύουν κιόλας
Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ.): Επιστολή για την πληρωμή της πρακτικής άσκησης
Σπουδαστές ΔΙΕΚ: Δεν φτάνει που για τουλάχιστον 6 μήνες εργαζόμαστε τσάμπα, αλλά μας κοροϊδεύουν κιόλας