Φοιτητές διαμαρτύρονται για τις εστίες
Πολλά δωμάτια στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης παραμένουν άδεια εξαιτίας των ιδιαίτερα αυστηρών οικονομικών κριτηρίων

Διεύρυνση των κοινωνικών κριτηρίων για είσοδο στις φοιτητικές εστίες ζητούν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η Πρυτανεία επιλέγει να διατηρεί ιδιαίτερα αυστηρά οικονομικά κριτήρια με αποτέλεσμα να μένουν δωμάτια άδεια, τη στιγμή που η εύρεση στέγης στα Χανιά είναι πλέον ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr, οι φοιτητές της εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή, ο οποίος τόνισε πως αν συμβαίνει αυτό, είναι λάθος κι ότι θα έπρεπε, όταν καλύπτονται όλες οι αιτήσεις, να διευρύνονται τα κριτήρια για να μην μένουν κενά δωμάτια.

Φοιτητές διαμαρτύρονται για τις εστίες

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Αποστόλου, δήλωσε ότι «τα δωμάτια στις εστίες είναι 284. Αυτή τη στιγμή έχουν δεχτεί 187 φοιτητές. Την ίδια στιγμή οι ενεργοί φοιτητές στο πολυτεχνείο Κρήτης είναι 6.500».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στην πόλη διαθέσιμα σπίτια κι αυτά που υπάρχουν, τα ενοίκια είναι στα 400-500 ευρώ».

«Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι στα τάρταρα ενώ έχουν προσθέσει και ακαδημαϊκά κριτήρια. Πέρυσι μπήκαν 202 φοιτητές και έμειναν τα υπόλοιπα δωμάτια κενά. Με τα κριτήρια που έχουν μπει απορρίπτεσαι από την αρχή της αίτησης. Δηλαδή με οικογενειακό εισόδημα 25.100 ευρώ, σε απορρίπτουν αυτόματα. Και λέει η Πρυτανεία, εμείς το πρόβλημα το έχουμε λύσει» υπογράμμισε.

Από τη μεριά του ο τριτοετής φοιτητής, Νίκος Κουρσιούμης, είπε ότι εξαιτίας της κατάστασης, φοιτητές αναγκάζονται να φύγουν εγκαταλείποντας τις σπουδές τους. «Πολλοί καταφεύγουν στην συγκατοίκηση. Άλλοι αναγκάζονται να κάνουν διακοπή σπουδών. Φέτος ένα παιδί στο τέταρτο έτος το έβγαλαν από τις εστίες γιατί υπήρχε μια μικρή διαφορά στο εισοδηματικό πλαφόν και το παιδί αναγκάστηκε να κάνει διακοπή σπουδών να πάει πίσω στον τόπο του να δουλέψει και να επιστρέψει να σπουδάσει» ανέφερε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδική αγωγή, μαρκαδόροι, παιδί, μαθητής
Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ό,τι πιστεύουν πολλοί
«Ας σταθούμε στα παιδιά με απώλειες, ως Άνθρωποι, γιατί η μεγαλύτερη μορφή αναπηρίας είναι η απαξίωση των ατόμων με αναπηρία»
Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ό,τι πιστεύουν πολλοί