Φοιτητές διαμαρτύρονται για τις εστίες
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πολλά δωμάτια στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης παραμένουν άδεια εξαιτίας των ιδιαίτερα αυστηρών οικονομικών κριτηρίων

Διεύρυνση των κοινωνικών κριτηρίων για είσοδο στις φοιτητικές εστίες ζητούν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η Πρυτανεία επιλέγει να διατηρεί ιδιαίτερα αυστηρά οικονομικά κριτήρια με αποτέλεσμα να μένουν δωμάτια άδεια, τη στιγμή που η εύρεση στέγης στα Χανιά είναι πλέον ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr, οι φοιτητές της εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή, ο οποίος τόνισε πως αν συμβαίνει αυτό, είναι λάθος κι ότι θα έπρεπε, όταν καλύπτονται όλες οι αιτήσεις, να διευρύνονται τα κριτήρια για να μην μένουν κενά δωμάτια.

Φοιτητές διαμαρτύρονται για τις εστίες

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Αποστόλου, δήλωσε ότι «τα δωμάτια στις εστίες είναι 284. Αυτή τη στιγμή έχουν δεχτεί 187 φοιτητές. Την ίδια στιγμή οι ενεργοί φοιτητές στο πολυτεχνείο Κρήτης είναι 6.500».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στην πόλη διαθέσιμα σπίτια κι αυτά που υπάρχουν, τα ενοίκια είναι στα 400-500 ευρώ».

«Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι στα τάρταρα ενώ έχουν προσθέσει και ακαδημαϊκά κριτήρια. Πέρυσι μπήκαν 202 φοιτητές και έμειναν τα υπόλοιπα δωμάτια κενά. Με τα κριτήρια που έχουν μπει απορρίπτεσαι από την αρχή της αίτησης. Δηλαδή με οικογενειακό εισόδημα 25.100 ευρώ, σε απορρίπτουν αυτόματα. Και λέει η Πρυτανεία, εμείς το πρόβλημα το έχουμε λύσει» υπογράμμισε.

Από τη μεριά του ο τριτοετής φοιτητής, Νίκος Κουρσιούμης, είπε ότι εξαιτίας της κατάστασης, φοιτητές αναγκάζονται να φύγουν εγκαταλείποντας τις σπουδές τους. «Πολλοί καταφεύγουν στην συγκατοίκηση. Άλλοι αναγκάζονται να κάνουν διακοπή σπουδών. Φέτος ένα παιδί στο τέταρτο έτος το έβγαλαν από τις εστίες γιατί υπήρχε μια μικρή διαφορά στο εισοδηματικό πλαφόν και το παιδί αναγκάστηκε να κάνει διακοπή σπουδών να πάει πίσω στον τόπο του να δουλέψει και να επιστρέψει να σπουδάσει» ανέφερε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες 2026
Πανελλήνιες: Μαθητές με ειδικές ανάγκες στην Πάτρα περίμεναν για πάνω από 2,5 ώρες, να εξεταστούν προφορικά, λόγω έλλειψης εξεταστών
Πανελλήνιες δύο ταχυτήτων στην Πάτρα: Αδιανόητη ταλαιπωρία και ώρες αναμονής για υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Πανελλήνιες: Μαθητές με ειδικές ανάγκες στην Πάτρα περίμεναν για πάνω από 2,5 ώρες, να εξεταστούν προφορικά, λόγω έλλειψης εξεταστών
akinita enfia
Πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Οδηγός για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ και τα κριτήρια
Κρατικές ενισχύσεις έως 95% για την αναβάθμιση παλαιών ακινήτων και την τόνωση της μακροχρόνιας μίσθωσης
Πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Οδηγός για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ και τα κριτήρια
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Υπουργείο Παιδείας: Υπερδιπλασιάζονται οι οργανικές θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Νέα εποχή για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Τέλος σε μια θεσμική εκκρεμότητα δύο δεκαετιών με σύγχρονο Οργανισμό Λειτουργίας
Υπουργείο Παιδείας: Υπερδιπλασιάζονται οι οργανικές θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος