ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Η διαφοροποίηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο χρόνο μείωσης του ωραρίου όταν συμπληρώνουν τον οριζόμενο χρόνο υπηρεσίας.

Αναφορικά με το χρόνο υπηρεσίας για τη μείωση του διδακτικού ωραρίου εξακολουθεί να ισχύει η αριθ. Φ.361.23/12/123995/Γ1/20-12-2010 (ΑΔΑ: 4ΙΙ49-Ο9) εγκύκλιος.

Δείτε την Εγκύκλιο ΕΔΩ

Εξυπακούεται ότι στο χρόνο αυτό περιλαμβάνονται όλες οι προσφερθείσες υπηρεσίες ως αναπληρωτών/ωρομισθίων κατόπιν πρόσληψης από το ΥΠΑΙΘ, όπως π.χ. σε δομές ΚΕΣΥ/ΚΕΔΑΣΥ.

(Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ - Ωράριο και υπερωριακή διδασκαλία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Γνωστοποίηση διατάξεων άρθρων 100 και 101 του ν. 4823/2021)

Σχετικά με τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν τον οριζόμενο χρόνο υπηρεσίας

 

Στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συμπληρώνουν τον οριζόμενο χρόνο υπηρεσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου ανατίθεται μειωμένο ωράριο διδασκαλίας από την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους και στους λοιπούς από την 1η Σεπτεμβρίου του επόμενου διδακτικού έτους.

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ελλείψει ανάλογης πρόβλεψης, δικαιούνται μειωμένο ωράριο με τη συμπλήρωση του χρόνου υπηρεσίας, οπότε για τις τυχόν επιπλέον ώρες διδασκαλίας παρέχεται υπερωριακή αποζημίωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγρότες στο Σύνταγμα
Σύνταγμα: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο - Θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες (Εικόνες, βίντεο)
Σε ολονυκτία οι αγρότες στο Σύνταγμα – Παρατεταγμένα τα 44 τρακτέρ, πότε αποχωρούν
Σύνταγμα: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο - Θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες (Εικόνες, βίντεο)
Κυριακή Μάλαμα
Κυριακή Μάλαμα για σχολικές υποδομές: «Δεν είναι σύμπτωση, αλλά κρατική αποτυχία»
Διαδοχικά περιστατικά καταρρεύσεων σε σχολεία - Η βουλευτής ζητά εθνικό σχέδιο ελέγχου και αποτύπωση των συμβάντων
Κυριακή Μάλαμα για σχολικές υποδομές: «Δεν είναι σύμπτωση, αλλά κρατική αποτυχία»
Γιάννης Παναγόπουλος
Παναγόπουλος σε ΠΑΣΟΚ: «Με εξέλεξαν χιλιάδες εργαζόμενοι, όχι κομματική επιτροπή»
Στα άκρα η σύγκρουση του προέδρου της ΓΣΕΕ με το ΠΑΣΟΚ – Αρνείται να παραδώσει τα «όπλα»
Παναγόπουλος σε ΠΑΣΟΚ: «Με εξέλεξαν χιλιάδες εργαζόμενοι, όχι κομματική επιτροπή»