Φυλή: Ένα νέο σχολείο έχει ανεγερθεί τρία χρόνια τώρα, αλλά δεν έχει θέρμανση
Προβλήματα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Φυλής, στο οποίο δεν υπάρχει φωτοτυπικό μηχάνιμα, στέγαστρο για τις βροχές και παγκάκια για τους μαθητές – Έχει μόνο δύο τουαλέτες για 100 παιδιά

«Στην περιοχή που τοποθετήθηκε το 11ο δημοτικό ήταν επιβεβλημένο να έχει προβλεφθεί από την πολιτεία η δημιουργία τμημάτων υποδοχής, καθώς και κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος» λένε οι γονείς των μαθητών του Δήμου Φυλής.

«Αυτό το σχολείο έχει ανεγερθεί εδώ και 3 χρόνια και αποτελείται από προκατασκευασμένες αίθουσες, οικίσκους, που με λίγα λόγια σημαίνει προσωρινό σχολείο! Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε είναι ότι το γήπεδο μπάσκετ που υπήρχε δεν υπάρχει πια και έχει ασφαλτοστρωθεί εκ νέου. Άρα οι εργασίες δεν έχουν τελειώσει. Και καθώς εισερχόμαστε στο γραφείο της διευθύντριας βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα» τονίζουν.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση ούτε κλιματισμός, δεν υπάρχει κανένας υπολογιστής εκτός του προσωπικού laptop της διευθύντριας του σχολείου, δεν υπάρχουν φωτοτυπικό μηχάνημα, εκτυπωτής, αναλώσιμα, κ.τ.λ, δεν υπάρχουν γραφεία καθηγητών, βιβλιοθήκες, Βοηθητικά ερμάρια κτλ, δεν υπάρχει κυλικείο, ούτε κουρτίνες, ενώ υπάρχουν μόνο δύο τουαλέτες για 100 παιδιά και 4 βρύσες.

«Για τον προαυλισμό δε, το γήπεδο που υπήρχε δεν υπάρχει πια ,αλλά και ούτε ένα στέγαστρο, κάπου για προστασία στις επερχόμενες βροχές. Τα παγκάκια είναι περιττά. Τα παιδιά θα μένουν τιμωρία όρθια...» καταλήγουν.

Η επιστολή των γονέων

Αναλυτικά, η επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και την Α’ ΕΣΕ Δήμου Φυλής:

ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!

Μετά την ολοκλήρωση  της αποστολής του Δήμου Φυλής ,απόβαση ,όπως χαρακτηρίστηκε  στο Καστελόριζο, για την Πλατεία Φυλής, που κατασκευάστηκε εξολοκλήρου με δαπάνη του Δήμου μας και μετά την διαβεβαίωση και τις φράσεις  ‘Δουλέψαμε πολύ για να είναι οι σχολικές μονάδες ασφαλείς και πλήρως εξοπλισμένες τεχνολογικά ‘. επισκεφτήκαμε σαν Ένωση Γονέων το δημοφιλές νεοϊδρυθέν σχολικό κτίριο του 11ου Δημοτικού, μιας και είναι το φλέγον θέμα συζήτησης τις μέρες που διανύουμε στον Δήμο μας.

 Αφού έπαιξε μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες γονέων και παιδιών ,με το γνωστό θέμα που προέκυψε με τα όρια,τελικά οδηγεί σκοπίμως το σχολείο σε υποβάθμιση.

Βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές. Την τραγική κατάσταση που αντικρίσαμε στο 11ο νηπιαγωγείο την βλέπουμε φέτος και στο 11ο δημοτικό.

Άμοιρη ευθυνών βεβαίως δεν είναι ούτε η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ούτε το υπουργείο παιδείας. Mε την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, είναι επόμενο η εκπαίδευση και τα σχολεία μας συνεχώς να υποβαθμίζονται.

Ειδικά στην περιοχή που τοποθετήθηκε το 11ο δημοτικό ήταν επιβεβλημένο να έχει προβλεφθεί από την πολιτεία η δημιουργία τμημάτων υποδοχής, καθώς και κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος.

Να θυμίσουμε ότι αυτό το σχολείο έχει ανεγερθεί εδώ και 3 χρόνια και αποτελείται από προκατασκευασμένες αίθουσες, οικίσκους, που με λίγα λόγια σημαίνει προσωρινό σχολείο!

Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε είναι ότι το γήπεδο μπάσκετ που υπήρχε δεν υπάρχει πια και έχει ασφαλτοστρωθεί εκ νέου. Άρα οι εργασίες δεν έχουν τελειώσει. Και καθώς εισερχόμαστε στο γραφείο της διευθύντριας βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα!!!

Συγκεκριμένα :

Δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση ούτε κλιματισμός

Σε ολόκληρο το σχολείο ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ LAPTOP  ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ φωτοτυπικό μηχάνημα, εκτυπωτής, αναλώσιμα, κ.τ.λ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ γραφεία καθηγητών, βιβλιοθήκες, Βοηθητικά ερμάρια κτλ

Υπάρχουν δύο (02) τουαλέτες για 100 παιδιά & 4 βρύσες για 100 παιδιά

Ούτε καν κουρτίνες!!

Κυλικείο; δεν θα τρώνε τα παιδιά;

 Για τον προαυλισμό δε, το γήπεδο που υπήρχε δεν υπάρχει πια ,αλλά και ούτε ένα στέγαστρο, κάπου για προστασία στις επερχόμενες βροχές. Τα παγκάκια είναι περιττά. Τα παιδιά θα μένουν τιμωρία όρθια...

Και μετά από όλα αυτά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι σε αυτό το σχολείο πρέπει να δημιουργηθούν τμήματα υποδοχής!!!

Αυτή τη φορά θα το πούμε λαϊκά. Κύριοι κόψτε τη πλάκα!!! είναι αυτές συνθήκες για δημοτικό σχολείο;  Για εμάς αυτό είναι τόσο απαράδεκτο που προϋποθέτει παραιτήσεις των αρμοδίων σήμερα!! 

Τα άνωθεν επείγοντα μαζί και με άλλα αιτήματα έχουν ΗΔΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και κυρίως στον Δήμο Φυλής που ανέλαβε το ‘’Τιτάνιο’’ αυτό έργο με ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΠΕΊΓΟΥΣΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 3 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΩΝ (στο ένα εκ των οποίων θα μεταφερθεί το 11ο νηπιαγωγείο) και 3 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ (1 για να μεταφερθεί το 10 δημοτικό και 1 για το 11ο  δημοτικό)

Μέχρι την ανέγερση σύγχρονου κτιρίου για το  11ου Δημοτικό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΕΊΓΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου για την φετινή σχολική χρονιά.

Για το   Διοικητικό Συμβούλιο

H Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γραμματέας

Αλέκα Σμυρλή                                                                                             Ελ Ρουμπία Μάρκος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Δεν θα γίνουν οι εξετάσεις στις 28/2 στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
Δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 28/2 στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Δεν θα γίνουν οι εξετάσεις στις 28/2 στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
vouli
ΣΥΡΙΖΑ προς Πιερρακάκη: Αποσύρετε τώρα το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ
«Η δημοκρατία μας, το κράτος δικαίου στηρίζεται στην τήρησή του Συντάγματος. Το άρθρο 16 ορίζει ότι η σύσταση και η λειτουργία ιδιωτικών...
ΣΥΡΙΖΑ προς Πιερρακάκη: Αποσύρετε τώρα το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ