mera25
«Και αυτή τη φορά οι εκπαιδευτικοί είναι ξεκάθαροι. Κωφεύουν σε κάθε πρόθεση «διαίρει και βασίλευε» της κυβέρνησης, δεν βαφτίζονται μέντορες κανενός, δεν προχωρούν σε καμία υποχρεωτική εθελοντική εργασία, ανοίγοντας από μόνοι μας τον δρόμο της κατάλυσης του εργασιακού ωραρίου τους»

«Οι φασιστοειδείς συμπεριφορές της Υπουργού Παιδείας πολλά έχουν να διδάξουν τους απανταχού ακροδεξιούς. Ο αυταρχισμός και οι ολοκληρωτικές πρακτικές βρίσκουν εύφορο έδαφος στις προσχηματικές δημοκρατίες των κατ’ εξοχήν αναξίων, αλλά δυναμώνουν και γιγαντώνουν τα κινήματα αντίστασης, που τελικά θα τους καταπιούν. Η Κεραμέως θα πάει αδιάβαστη και ο διαλυτικός ρόλος της και το μίσος της για το λαϊκό σχολείο θα πάνε άπατα! Ο αγώνας που δίνεται στα σχολεία μας αφορά όλους»

Αυτό αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την αγωγή Κεραμέως κατά της ΔΟΕ που συζητείται σήμερα στα δικαστήρια, όπου συγκεντρώνονται εκπαιδευτικοί

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με επίδειξη αντανακλαστικών καθεστωτικής συμπεριφοράς και ολοκληρωτισμού από το Υπουργείο Παιδείας. Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 11.30, η ΔΟΕ σύρθηκε και πάλι στα δικαστήρια για εκδίκαση της υπόθεσής της μόλις μιάμιση ώρα αργότερα. Τρομερή ανταπόκριση από το δικαστικό σύστημα, που αφήνει τους πολίτες ανοχύρωτους να περιμένουν δεκαετίες για απλές υποθέσεις τους, και απαράμιλλη ευαισθησία και σεβασμός του κράτους δικαίου από τη ρασοφοβούμενη νομικό, υπουργό και λαμπρή εκπρόσωπο της κυβέρνησης των αναξίων. Αυτό που κατάφερε, βέβαια, η Νίκη Κεραμέως, για άλλη μια φορά, ήταν να ενώσει το εκπαιδευτικό κίνημα και να ξεσηκώσει εναντίον της όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού. Καλά θα πάει κι αυτό, να είναι σίγουρη η Υπουργός!

Οι εκπαιδευτικοί στο θέμα της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, που επέβαλε ο αντιπαιδαγωγικός νόμος των κοινοβουλευτικών αθλίων, συνεχίζουν με την κατάθεση ενιαίων κειμένων, εκθέτοντας τις τραγικές ανεπάρκειες του συστήματος. Κα, τώρα, στον ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών -άλλο ένα καταχρηστικό, διασπαστικό μέτρο που σκαρφίστηκε το διαλυτικό για την κοινωνία καθεστώς της Μητσοτάκης ΑΕ- το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας απαντάει με την κήρυξη απεργίας/αποχής, καλώντας όλα τα μέλη της να συμμετέχουν.

Και θα συμμετέχουν σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί, γιατί κανείς δεν θέλει να δει τον ιστό των σχολείων να διαλύεται. Αυτόν ακριβώς τον ιστό και την οργάνωση που κράτησαν όρθια την εκπαίδευση στη διάρκεια της πανδημίας με ατέλειωτες ώρες εργασίας και κατάθεση ψυχής, χρόνου και χρήματος από δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Αυτόν τον ιστό που επιτρέπει την οριζόντια σύνδεση των εκπαιδευτικών της πράξης και την πραγματική αλληλεγγύη προς όφελος του κάθε μαθητή και της κοινωνίας.

Και αυτή τη φορά οι εκπαιδευτικοί είναι ξεκάθαροι. Κωφεύουν σε κάθε πρόθεση «διαίρει και βασίλευε» της κυβέρνησης, δεν βαφτίζονται μέντορες κανενός, δεν προχωρούν σε καμία υποχρεωτική εθελοντική εργασία, ανοίγοντας από μόνοι μας τον δρόμο της κατάλυσης του εργασιακού ωραρίου τους. Δεν υποχωρούν σε κανέναν αγώνα για θωράκιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αγώνα για τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου τους, για υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων μας.

Ο κλάδος καλεί σε ετοιμότητα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται και θα οργανωθούν ενάντια στη μετωπική επίθεση που δέχονται εκπαιδευτικοί και μαθητές. Και που ξεκινούν με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σήμερα, Δευτέρα 26/9/2022 στις 12:30.

Οι φασιστοειδείς συμπεριφορές της Υπουργού Παιδείας πολλά έχουν να διδάξουν τους απανταχού ακροδεξιούς. Ο αυταρχισμός και οι ολοκληρωτικές πρακτικές βρίσκουν εύφορο έδαφος στις προσχηματικές δημοκρατίες των κατ’ εξοχήν αναξίων, αλλά δυναμώνουν και γιγαντώνουν τα κινήματα αντίστασης, που τελικά θα τους καταπιούν. Η Κεραμέως θα πάει αδιάβαστη και ο διαλυτικός ρόλος της και το μίσος της για το λαϊκό σχολείο θα πάνε άπατα! Ο αγώνας που δίνεται στα σχολεία μας αφορά όλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητές
Απρόκλητη επίδειξη αστυνομικής τρομοκρατίας σε ανήλικους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Απίστευτο αλλά αληθινό!

Xωρίς λόγο και αιτία, μέλη μιας διμοιρίας MAT ζήτησαν ταυτότητα και  προέβησαν σε έλεγχο της...

Απρόκλητη επίδειξη αστυνομικής τρομοκρατίας σε ανήλικους μαθητές και εκπαιδευτικούς
usa-police-astynomia.jpg
Φρίκη στη Γαλλία: Νεκρά μωρά βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη- Ήταν εκεί χρόνια
«Ο φάκελος άνοιξε και τα γεγονότα είναι εγκληματικής φύσης», διευκρίνισε η εισαγγελέας, εξηγώντας ότι η ανακάλυψη έγινε το πρωί, έπειτα από «κλήση...
Φρίκη στη Γαλλία: Νεκρά μωρά βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη- Ήταν εκεί χρόνια
λωριδα-δρομος
Κακιά σκάλα: Από την Κυριακή στην κυκλοφορία μία ακόμη λωρίδα στο ύψος της Κινέτας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης στο σημείο που έγινε η πτώση των βράχων στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού
Κακιά σκάλα: Από την Κυριακή στην κυκλοφορία μία ακόμη λωρίδα στο ύψος της Κινέτας