Στην Ειδική Αγωγή ικανοποιήθηκε μόνο το 60% των εγκεκριμένων αιτημάτων
Ενδεικτικό είναι ότι για τον συνολικό αριθμό 8.990 εγκεκριμένων αιτημάτων μόνο σε 3.586 δόθηκε εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για τον μαθητή.

Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, που δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα, αναδεικνύει τα προσκόμματα στην ένταξη στη γενική εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

«Παρά τη ρητή πρόβλεψη ότι η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), όπως και η γενική εκπαίδευση, είναι υποχρεωτική και λειτουργεί ως αναπόσπαστο τμήμα της ενιαίας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, αυτή εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από την πολιτεία ως δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με τη γενική. Ενδεικτικό είναι ότι για τον συνολικό αριθμό 8.990 εγκεκριμένων αιτημάτων για το σχολικό έτος 2021-2022, μόνο σε 3.586 δόθηκε εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για τον μαθητή.

Δηλαδή, ικανοποιήθηκε μόνο το 39,89% των εγκεκριμένων αιτημάτων. Για τη ΕΑΕ δεν δίνονται επαρκή κονδύλια για την κάλυψη πάγιων, διαπιστωμένων αναγκών. Οι ανάγκες καλύπτονται από αναπληρωτές και η χρηματοδότηση είναι πρωτίστως μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και σε πολύ μικρότερο βαθμό από τον τακτικό προϋπολογισμό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

altsxaimer.jpg
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Δημοφιλές διατροφικό μοτίβο ενδεχομένως να μπορεί να αναστρέψει την εξέλιξη της άνοιας και να μειώσει τις διαταραχές μνήμης
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες