Η δημόσια δαπάνη (ΕΠΑ) που διατίθεται με την παρούσα πρόσκληση/ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης ανέρχεται σε 42.500.000,00.€ κ

Κονδύλι ύψους 42,5 εκ ευρώ σε 4 Πανεπιστήμια προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορές ακινήτων (εδαφικών εκτάσεων ή/και κτηρίων), για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των ΑΕΙ με οποιαδήποτε μορφή (συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών "με το κλειδί στο χέρι"), που θα εξυπηρετούν το διοικητικό ή/και εκπαιδευτικό ή/και επιστημονικό/ερευνητικό και εν γένει το ακαδημαϊκό τους έργο, θα χορηγήσει το Υπουργείο Παιδείας.

Εξαιρούνται αγορές ακινήτων που προορίζονται ή αφορούν σε φοιτητικές εστίες.

Η πρόσκληση αφορά στα ΑΕΙ:

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

τα οποία καλούνται σε υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας του ΤΠΑ.

Στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην ανάπτυξη μόνιμων υποδομών προκειμένου να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους τόσο στους φοιτητές, όσο και στο εκπαιδευτικό-επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που εργάζεται σε αυτά.

Αφορά σε έργα τα οποία θα προταθούν από του δυνητικούς δικαιούχους προκειμένου να ενταχθούν στο ΤΠΑ 2021-2025 του ΥΠΑΙΘ (Α.Σ.3, Α.Π. 3.8, Δράση 3.8.1), και αποκλειστικά για δράσεις ως εξής:

1.0 Αγορές Ακινήτων για τις ανάγκες των ΑΕΙ: Περιλαμβάνονται αγορές ακινήτων (εδαφικών εκτάσεων ή/και κτηρίων), για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των ΑΕΙ με οποιαδήποτε μορφή (συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών "με το κλειδί στο χέρι"), που θα εξυπηρετούν το διοικητικό ή/και εκπαιδευτικό ή/και επιστημονικό/ερευνητικό και εν γένει το ακαδημαϊκό τους έργο. Εξαιρούνται αγορές ακινήτων που προορίζονται ή αφορούν σε φοιτητικές εστίες. 2.0 Οι τίτλοι των προτεινόμενων έργων καθώς και το φυσικό τους αντικείμενο θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με την ανωτέρω κατηγορία. 2.1 Οι τίτλοι των προτεινόμενων υποέργων θα πρέπει να είναι σαφείς και σύμφωνοι με την ανωτέρω κατηγορία ανά έργο που αφορούν. 3.0 Για κάθε προτεινόμενο έργο και υποέργο θα πρέπει να υποβληθούν από τους δυνητικούς δικαιούχους, εκθέσεις, έγγραφα ή άλλα στοιχεία που να τεκμηριώνουν το ύψος του προτεινόμενου προϋπολογισμού (βλέπε Συνοδευτικά Έγγραφα Υποβολής Προτάσεων). Υποχρεωτικά υποβάλλεται εκτίμηση από πιστοποιημένο εκτιμητή που έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών [παρ. Γ του ν. 4152/2013 (Α' 107)]. 3.1 Βάσει της παρ. γ του άρθρου 126 του ν. 4635/2019, προϋπόθεση για την ένταξη στο ΕΠΑ και στο ΤΠΑ του ΥΠΑΙΘ έργων υποδομής προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 20.000.000€, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, αποτελεί η κατάρτιση μελέτης κόστους οφέλους. 4.0 Η προτεινόμενη συνολική δημόσια δαπάνη των προτεινόμενων έργων ανά δυνητικό δικαιούχο δεν πρέπει να ξεπερνά τον συνολικό προϋπολογισμού αντίστοιχων έργων (αγορές ακινήτων) που είχε προταθεί από κάθε ένα από αυτούς, στο πλαίσιο του με αρ. 163282/ Β9/Φ32/645/14-12-2021 εγγράφου της υπηρεσίας μας «Ενεργοποίηση ΤΠΑ 2021-2025 του ΥΠΑΙΘ».

Η δημόσια δαπάνη (ΕΠΑ) που διατίθεται με την παρούσα πρόσκληση/ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης ανέρχεται σε 42.500.000,00.€ 

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΠΣ ΕΠΑ μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 14/08/2022 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής πρότασης) έως, αποκλειστικά, την 07/11/2022 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

Δείτε την πρόσκληση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

lekkas.jpg
Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε σμηνοσειρά
Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι τον ένιωσαν ακόμα και στη Μύκονο!
Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε σμηνοσειρά
Πρόσφυγες από την Ουκρανία
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Η Πολωνία ξεκινά να χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
simvoulioepikrateias.jpg
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων
Οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων - Aναλυτικά η εγκύκλιος
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων