ντουντούκα διαμαρτυρία
Διαμαρτυρία για τα κενά και τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Α' Αθήνας

Σε κινητοποίηση στην  Διεύθυνση Α' Αθήνας (Χίου 16-18, Μετρό Μεταξουργείο) καλεί σήμερα στις 12:00 ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αθήνα, ο σύλλογος Αριστοτέλης κι άλλοι σύλλογοι εκπαιδευτκών, καταγγέλλοντας «πέπλο αδιαφάνειας και παρατυπιών» στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στην Α' Διεύθυνση Αθήνας.

Μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται α) για την απόκρυψη του πίνακα των κενών από τη Διεύθυνση, την απόπειρα άδικης μετακίνησης για συμπλήρωση ωραρίου συναδέλφων ειδικοτήτων που τοποθετήθηκαν σε θέσεις με άλλα στοιχεία ωρών από αυτά που δηλώθηκαν στον ΟΠΣΥΔ, β) για τις προφορικές οδηγίες μετακίνησης αναπληρωτών, από σχολεία που δεν έχει δημιουργηθεί τμήμα διευρυμένου ωραρίου-ενώ σε κάθε σχολείο είχε δοθεί σχετικό κενό/ά, οδηγίες αυθαίρετες που καταστρατηγούν τον πίνακα των μορίων με βάση τον οποίο έγιναν οι τοποθετήσεις και γ) για την ανεπαρκή κάλυψη των αναγκών της παράλληλης στήριξης και την διάθεση ενός εκπαιδευτικού σε δυο και τρεις μαθητές,

Σε αυτό τον πλαίσιο ζητούν: 

·Διαφάνεια και ίση μεταχείριση σε όλες τις διαδικασίες τοποθέτησης αναπληρωτ(ρι)ών και όλων των συναδέλφων.

·Να εξασφαλίσει η Δ/νση ότι οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στα σχολεία τους και για την τοποθέτησή τους θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κινήματος (σπάσιμο τμημάτων, ενισχυτική διδασκαλία, κ.ά.). Να σταματήσει κάθε απόπειρα μετακίνησης συναδέλφων ή συμπλήρωσης ωραρίου σε  άλλες θέσεις που δεν είχαν δηλώσει ή δεν ήταν στις πρώτες τους επιλογές.  Να ξαναγίνουν όλες  οι τοποθετήσεις, στα πραγματικά κενά που καταγράφονται μετά το άνοιγμα των σχολείων.

·Να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά στις παράλληλες στηρίξεις με έναν εκπαιδευτικό για κάθε ένα/μια μαθητή/τρια. Για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες και/ή αναπηρία ή πρόβλημα υγείας, να προσλαμβάνεται και ο αντίστοιχος εργαζόμενος της αναγκαίας ειδικότητας (Παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ).

·Εδώ και τώρα να προχωρήσει η Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών και πρόσληψη ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων. Κανένα σχολείο χωρίς πλήρες ωράριο με όλες τις εδικότητες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο