Αλαλούμ με τις προσλήψεις στο ΥΠΑΙΘ! Η πέτρα του σκανδάλου φαίνεται να είναι οι υπεράριθμες προσλήψεις στην Α/θμια…χωρίς στήριξη εκατοντάδες μαθητές στην Β/θμια - Ανοιχτή Επιστολή φιλολόγων στην Ειδική Αγωγή για το αλαλούμ με τις προσλήψεις

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την ανοργανωσιά και την προχειρότητα με την οποία το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να επισφραγίσει τις καινοτομίες και την ποιότητα στην εκπαίδευση. Λίγο πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και ήδη στα άδυτα του Υπουργείου επικρατεί το χάος με τους αρμόδιους να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο ύψος των περιστάσεων και των ουσιαστικών απαιτήσεων στην εκπαίδευση.

Άπειρες, σύμφωνα με πληροφορίες εκπαιδευτικών, είναι οι περιπτώσεις δασκάλων και νηπιαγωγών οι οποίοι κατά την ανάληψη υπηρεσίας τους την τρέχουσα εβδομάδα διαπιστώνουν εμβρόντητοι ότι είναι υπεράριθμοι και ουδέποτε το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο ή δημοτικό σχολείο δήλωσε κάποιο κενό, προτρέποντάς τους να προσφύγουν στην Α/θμια!

Κι ενώ το ίδιο το ΥΠΑΙΘ προωθεί και δημιουργεί πλασματικά κενά στην Α/θμια εκπαίδευση, εξακολουθεί να απαξιώνει την Β/θμια με ασύστολα κυνικό τρόπο δείχνοντας αναλγησία ακόμα και στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με αποτέλεσμα εκατοντάδες μαθητές να προστρέχουν σε ιδιωτική ΠΣ ή να μένουν αβοήθητοι.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν οι μαρτυρίες αναπληρωτών φιλολόγων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης οι οποίοι αμέσως μετά την τοποθέτησή τους διαπιστώνουν ότι δεν πληρούνται οι θέσεις προκειμένου ο εκάστοτε μαθητής να παρακολουθεί τις 11 και 12 ώρες που δικαιούται σύμφωνα με την διάγνωση και την αξιολόγηση των ΚΕΔΑΣΥ ή ακόμα χειρότερα επαληθεύουν ότι η Παράλληλη Στήριξη λειτουργεί με 7 μαθητές ανά έναν εκπαιδευτικό!

Όλα αυτά εύλογα οδηγούν σε απόγνωση τους αναπληρωτές φιλολόγους Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης οι οποίοι, αντί να αφοσιώνονται απρόσκοπτα στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους, καλούνται να επωμιστούν επιπρόσθετα βάρη και να «αναπληρώσουν» τις φειδωλές προσλήψεις του ΥΠΑΙΘ! Ελλείψεις, παραλείψεις, κενά, δυσλειτουργία στην Ειδική Αγωγή Β/μιας εκπαίδευσης και ταυτόχρονα υπεράριθμοι στην Α/θμια! Ωστόσο, αμηχανία και άγνοια για καίρια θέματα που αφορούν την Παράλληλη στήριξη εκφράζουν οι πρόσφατες δηλώσεις της αρμόδιας Υπουργού κα. Ν. Κεραμέως στον σταθμό «Παρασκηνιακά» σήμερα 06/09/2022.

Επιτέλους το ΥΠΑΙΘ να φανεί αντάξιο των περιστάσεων! Να απολογηθεί για την ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων ειδικοτήτων και να τοποθετηθεί ευθέως χωρίς ελιγμούς και υπεκφυγές για την κατά τα άλλα «ολόπλευρη ενίσχυση της παρεχόμενης δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης» που ευαγγελίζεται η Υπουργός κα. Ν. Κεραμέως στην εν λόγω συνέντευξή της!

Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Serres-Sxoleio
Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σερρών μέχρι την ημέρα της κηδείας του άτυχου μαθητή

Ολα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας του...

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σερρών μέχρι την ημέρα της κηδείας του άτυχου μαθητή