Χώρα στην Πάρο
Αντιμέτωποι με την ακρίβεια και την ακαταλληλότητα των καταλυμάτων οι εκπαιδευτικοί

Σοβαρά προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζουν εκατοντάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές που έρχονται αυτές τις μέρες στα μέρη που διορίστηκαν για να  παρουσιαστούν, να ορκιστούν και να αναλάβουν υπηρεσία.

Μετά τη χαρά του διορισμού των εκπαιδευτικών, έρχεται η ψυχρολουσία, καθώς αρχίζει το δύσκολο έργο της εύρεσης σπιτιού, ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα και όχι μόνο. 

Εκπαιδευτικοί στην Πάρο επισημαίνουν ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν στα νησιά είναι τραγική και απαράδεκτη. Τα σπίτια είναι δυσεύρετα και μάλιστα όσοι εκπαιδευτικοί πήραν και την οικογένειά τους μαζί τους δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο. Όπως καταγγέλλουν, οι τιμές των ενοικίων είναι απλησίαστες. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι μια γκαρσονιέρα 30-40 τ.μ. ενοικιάζεται στα 300-400 ευρώ. Οι τοπικοί φορείς σφυρίζουν αδιάφορα, τονίζουν.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι είναι πολύ έντονο το πρόβλημα και στην Αττική. Όπως αναφέρουν, στην Αττική προσλήφθηκαν με μόνιμο διορισμό πάνω από 2.500 άνθρωποι και πάνω από 11.500 αναπληρωτές. Οι περισσότεροι κατάγονται από άλλες πόλεις. Τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά. Επίσης, ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός παίρνει 730 ευρώ το μήνα και δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα