Χώρα στην Πάρο
Αντιμέτωποι με την ακρίβεια και την ακαταλληλότητα των καταλυμάτων οι εκπαιδευτικοί

Σοβαρά προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζουν εκατοντάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές που έρχονται αυτές τις μέρες στα μέρη που διορίστηκαν για να  παρουσιαστούν, να ορκιστούν και να αναλάβουν υπηρεσία.

Μετά τη χαρά του διορισμού των εκπαιδευτικών, έρχεται η ψυχρολουσία, καθώς αρχίζει το δύσκολο έργο της εύρεσης σπιτιού, ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα και όχι μόνο. 

Εκπαιδευτικοί στην Πάρο επισημαίνουν ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν στα νησιά είναι τραγική και απαράδεκτη. Τα σπίτια είναι δυσεύρετα και μάλιστα όσοι εκπαιδευτικοί πήραν και την οικογένειά τους μαζί τους δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο. Όπως καταγγέλλουν, οι τιμές των ενοικίων είναι απλησίαστες. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι μια γκαρσονιέρα 30-40 τ.μ. ενοικιάζεται στα 300-400 ευρώ. Οι τοπικοί φορείς σφυρίζουν αδιάφορα, τονίζουν.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι είναι πολύ έντονο το πρόβλημα και στην Αττική. Όπως αναφέρουν, στην Αττική προσλήφθηκαν με μόνιμο διορισμό πάνω από 2.500 άνθρωποι και πάνω από 11.500 αναπληρωτές. Οι περισσότεροι κατάγονται από άλλες πόλεις. Τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά. Επίσης, ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός παίρνει 730 ευρώ το μήνα και δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παππόυς
Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια τη μακροζωία;
Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να αναδείξουν ότι ο τρόπος ζωής, όσο σημαντικός κι αν είναι, δεν αποτελεί τον μοναδικό καθοριστικό παράγοντα.
Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια τη μακροζωία;
Τηλεφωνικό κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου
Εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο εκτοπισμού τα επόμενα χρόνια
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Danish Refugee Council, τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να εκτοπιστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο εκτοπισμού τα επόμενα χρόνια
ντους
Ζεστό ή κρύο ντους; Πότε να επιλέξετε το καθένα και τι προσφέρει στον οργανισμό
Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο επιλογές έχουν τη δική τους αξία, αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά.
Ζεστό ή κρύο ντους; Πότε να επιλέξετε το καθένα και τι προσφέρει στον οργανισμό