kerameos
ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ | INTIME
«Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με καινοτομίες και εμπλουτισμένο ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε η Ν. Κεραμέως σε συνέντευξή της

Για τη νέα σχολική χρονιά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν, τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στη εκπαίδευση, την Πανεπιστημιακή αστυνομία και τους διορισμούς εκπαιδευτικών, τοποθετήθηκε η η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Real Fm 107,1 εξήγησε πως η παρουσίαση του προγραμματισμού στην αρχή της χρονιάς είναι θέμα σεβασμού προς την εκπαιδευτική κοινότητα και βοηθά στην καλύτερη οργάνωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς.

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε, επίσης, για τις κυριότερες αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στα σχολεία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους 8.600 νέους, μόνιμους διορισμούς σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή. Θύμισε δε πως την τελευταία διετία έγιναν 25.000 μόνιμοι διορισμοί.

Αναφορικά με τις αλλαγές και τον προγραμματισμό του νέου σχολικού έτους, που παρουσίασε την Τετάρτη κατά τη συνέντευξη τύπου, δήλωσε πως «η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σημαντικές καινοτομίες και εμπλουτισμένο ανθρώπινο δυναμικό».

Επίσης αναφέρθηκε στην επέκταση και ενίσχυση του Ολοήμερου σχολείου, «με σημαντικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα και ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων», όπως δήλωσε, την εκμάθηση Αγγλικών από την ηλικία των 4 ετών στα νηπιαγωγεία, τη λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ομίλων και την ανάληψη δράσης από τους Μέντορες οι οποίοι θα καθοδηγούν τους νέους εκπαιδευτικούς.

«Τα σχολεία μας ξεκινούν με σημαντικές καινοτομίες»

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σημαντικές καινοτομίες και εμπλουτισμένο ανθρώπινο δυναμικό», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, ενώ ανέδειξε και άλλες παρεμβάσεις που θα εφαρμόζονται από φέτος στο Δημόσιο Σχολείο, όπως η επέκταση και ενίσχυση του Ολοήμερου σχολείου -«με σημαντικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα και ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων»-, η εκμάθηση Αγγλικών από την ηλικία των 4 ετών στα νηπιαγωγεία, η λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ομίλων και η ανάληψη δράσης από τους Μέντορες οι οποίοι θα καθοδηγούν τους νέους εκπαιδευτικούς.

Μιλώντας για τα ψηφιακά εργαλεία που προστίθενται στη «φαρέτρα» της σχολικής κοινότητας, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι όλα τα σχολεία θα αποκτήσουν διαδραστικούς πίνακες, ενώ σύντομα θα προμηθευτούν συνολικά 177.00 σετ ρομποτικής η οποία είναι πλέον υποχρεωτικό μάθημα.

Επιπροσθέτως, είπε η υπουργός, εξακολουθούν και εφαρμόζονται οι καινοτομίες που είχαν ενταχθεί ήδη από πέρυσι στα σχολεία.

Αναφορικά με την απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, η Ν. Κεραμέως είπε πως το υπουργείο οφείλει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. 

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει εκδώσει τουλάχιστον τέσσερις αποφάσεις οι οποίες προβλέπουν ότι απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών μπορεί να δοθεί σε άθεους, σε αλλόθρησκους, σε ετερόδοξους, αλλά όχι σε Χριστιανούς Ορθόδοξους. Το υπουργείο Παιδείας δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και αυτό έπραξε με την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης».

«Δεν έχει θέση η βία στα Πανεπιστήμια»

Στις αντιδράσεις των ακαδημαϊκών και φοιτητών για την παρουσία της Πανεπιστημιακής αστυνομίας τοποθετήθηκε η υπουργός, λέγοντας πως «δεν έχουν θέση τα περιστατικά βίας στα Πανεπιστήμια». 

Πρόσθεσε μάλιστα πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, αναφέροντας πως «έσπασαν» δεκάδες καταλήψεις χάρη στο νέο πλαίσιο που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση για το άσυλο και επιτρέπει την παρέμβαση της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις.

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ακόμη, πως τα περιστατικά βίας, είναι πλέον μεμονωμένα, ενώ «έρχονται και άλλα μέτρα να προστεθούν στο νέο πλαίσιο όπως η ελεγχόμενη είσοδος και οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που έλαβαν ειδική εκπαίδευση». Όπως είπε οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες «από συγκεκριμένους χώρους», ενώ άφησε  αιχμές για τη στάση που τηρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα.

«Είναι λυπηρό που ακόμη και κοινοβουλευτικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο καλύπτουν, αλλά συνδράμουν σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ακούσει πολλές φορές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινούν στην παραβίαση των νόμων που ψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο», είπε.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στην τηλεκπαίδευση για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ δεν άνοιξε τα χαρτιά της για το νέο σύστημα διορισμού-επιλογής εκπαιδευτικών το οποίο, πάντως, όπως είπε, θα στηρίζεται σε πολλές παραμέτρους και όχι μόνο στον γραπτό διαγωνισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα