Σχολεία: Τι προβλέπεται για τις απουσίες μαθητών που ασθενούν με κορονοϊό
Μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών/τριών που είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 και τίθενται σε κατ΄ οίκον απομόνωση για πέντε (5) ημέρες

Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών που ασθενούν με κορονοϊό, προβλέπεται στην εγκύκλιο και το ΦΕΚ για με τα μέτρα για τον κορoνοϊό στα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης. 

Ωστόσο, όπως παρατηρούν γονείς, δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο για τις απουσίες των μαθητών που ασθενούν και θεωρούνται αρχικά ύποπτα κρούσματα, αλλά τα διαγνωστικά τεστ δεν επιβεβαιώνουν ασθένηση από κορονοϊό.

Απουσίες μαθητών/τριών λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19

Για τη μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών/τριών που είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 και τίθενται σε κατ΄ οίκον απομόνωση για πέντε (5) ημέρες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κεφάλαιο Γ του παρόντος, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή ίδιοι αν είναι ενήλικοι/ες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα (gov.gr – EΨΠ), και αφού αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184), εκδίδουν τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Ακολούθως, υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 επιδεικνύοντας ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια/Προϊστάμενό/ή τους την αντίστοιχη βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR).

Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοιό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της, με την υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και την επίδειξη ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια/Προϊστάμενό/ή τους των σχετικών εγγράφων του νοσοκομείου.

Υποπτο κρούσμα, αρνητικό αποτέλεσμα

Επίσης,  μαθητής/τρια ή ο/η ενήλικος/η που χαρακτηρίσθηκε ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 και υποβλήθηκε σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με αρνητικό αποτέλεσμα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και την υποχώρηση/βελτίωση των συμπτωμάτων. Για την επάνοδο στο σχολείο δεν απαιτείται η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ή αρνητικού διαγνωστικού τεστ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ti-trome-stin-aladoti-nisteia
Νηστεία χωρίς παραπανίσια κιλά: Πώς να συνδυάσεις σωστά τα τρόφιμα
Μικρά, συχνά γεύματα που περιλαμβάνουν επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης και θρεπτικών στοιχείων, καθώς και η καθοδήγηση ενός διαιτολόγου, μπορούν να...
Νηστεία χωρίς παραπανίσια κιλά: Πώς να συνδυάσεις σωστά τα τρόφιμα
Παιδιά στην παραλία
Οι παραλίες κινδυνεύουν: Γιατί τα παιδιά μας μπορεί να μην ξαναδούν άμμο
Οι αμμώδεις ακτές, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού και της παράκτιας ζωής, αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές.
Οι παραλίες κινδυνεύουν: Γιατί τα παιδιά μας μπορεί να μην ξαναδούν άμμο
tsoyxlos
Θοδωρής Τσούχλος (Πρόεδρος ΟΛΜΕ) στο alfavita.gr: Αναίτιος αποκλεισμός στη συζήτηση για τις σχολικές επιτροπές από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής
Τονίζουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών που οδηγεί σε οικονομικό και λειτουργικό αδιέξοδο
Θοδωρής Τσούχλος (Πρόεδρος ΟΛΜΕ) στο alfavita.gr: Αναίτιος αποκλεισμός στη συζήτηση για τις σχολικές επιτροπές από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής