Σχολεία: Τι προβλέπεται για τις απουσίες μαθητών που ασθενούν με κορονοϊό
Μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών/τριών που είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 και τίθενται σε κατ΄ οίκον απομόνωση για πέντε (5) ημέρες

Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών που ασθενούν με κορονοϊό, προβλέπεται στην εγκύκλιο και το ΦΕΚ για με τα μέτρα για τον κορoνοϊό στα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης. 

Ωστόσο, όπως παρατηρούν γονείς, δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο για τις απουσίες των μαθητών που ασθενούν και θεωρούνται αρχικά ύποπτα κρούσματα, αλλά τα διαγνωστικά τεστ δεν επιβεβαιώνουν ασθένηση από κορονοϊό.

Απουσίες μαθητών/τριών λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19

Για τη μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών/τριών που είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 και τίθενται σε κατ΄ οίκον απομόνωση για πέντε (5) ημέρες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κεφάλαιο Γ του παρόντος, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή ίδιοι αν είναι ενήλικοι/ες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα (gov.gr – EΨΠ), και αφού αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184), εκδίδουν τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Ακολούθως, υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 επιδεικνύοντας ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια/Προϊστάμενό/ή τους την αντίστοιχη βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR).

Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοιό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της, με την υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και την επίδειξη ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια/Προϊστάμενό/ή τους των σχετικών εγγράφων του νοσοκομείου.

Υποπτο κρούσμα, αρνητικό αποτέλεσμα

Επίσης,  μαθητής/τρια ή ο/η ενήλικος/η που χαρακτηρίσθηκε ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 και υποβλήθηκε σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με αρνητικό αποτέλεσμα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και την υποχώρηση/βελτίωση των συμπτωμάτων. Για την επάνοδο στο σχολείο δεν απαιτείται η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ή αρνητικού διαγνωστικού τεστ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία
Κακοκαιρία: Τέσσερις εγκλωβισμένοι σε κατοικία στον Κάλαμο – Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αθήνα
Αναφορές και για εγκλωβισμένους οδηγούς σε κεντρικούς δρόμους
Κακοκαιρία: Τέσσερις εγκλωβισμένοι σε κατοικία στον Κάλαμο – Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αθήνα
κακοκαιρία
«Οδός-χείμαρρος» στον Ωρωπό: Καταιγίδες «πνίγουν» δρόμους και προκαλούν προβλήματα στην Αττική
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Εκκλήσεις Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή μετακινήσεων
«Οδός-χείμαρρος» στον Ωρωπό: Καταιγίδες «πνίγουν» δρόμους και προκαλούν προβλήματα στην Αττική
metro
Η κακοκαιρία «πνίγει» Μετρό και Τραμ: Εκτός λειτουργίας Μοσχάτο και Καλλιθέα
Η σφοδρή βροχόπτωση προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες της Αττικής, με προσωρινές εκτροπές και διακοπές στα δρομολόγια.
Η κακοκαιρία «πνίγει» Μετρό και Τραμ: Εκτός λειτουργίας Μοσχάτο και Καλλιθέα