Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν μετακίνηση 30.000 μαθητών τη νέα σχολική χρονιά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Περιφέρεια Αττικής θα μεταφέρει περισσότερους από 30.000 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων τη νέα σχολική χρονιά - Δωρεάν μετακίνηση και για τους μαθητές των πρότυπων σχολείων

Περισσότερους από 30.000 μαθητές, όλων των σχολικών βαθμίδων, θα μεταφέρει η Περιφέρεια Αττικής τη νέα σχολική χρονιά, ενώ οι διενεργούμενες -αυτές τις ημέρες- διαδικασίες για την μετακίνηση των μαθητών όλων των προτύπων σχολείων (Γυμνασίων & Λυκείων) με σχολικά λεωφορεία, «θα έχουν ολοκληρωθεί έως την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου».

Την ενημέρωση αυτή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νίκος Πέππας, στην αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση του θέματος που προκάλεσε, η παράταξη «Δύναμη Ζωής» με αφορμή τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην περάτωση των σχετικών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, η επερώτηση για τον σχεδιασμό και τη δαπάνη της Περιφέρειας σχετικά με την δωρεάν μετακίνηση μαθητών των συγκεκριμένων σχολείων, τέθηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους της «Δύναμης Ζωής»: Χρ. Καραμάνο, Σπ. Αγγέλη, Β. Βερελή, Αικ. Λογοθέτη και Γ. Μπαλάφα, οι οποίοι εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι «η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς σχολικά λεωφορεία για τους 5.000 μαθητές αυτών των σχολείων», αποδίδοντας ολιγωρία στην κυβέρνηση και την Διοίκηση της Περιφέρειας.

Σε ανακοινώσεις των δύο πλευρών, που προηγήθηκαν της συζήτησης, η Περιφέρεια κατηγορεί την «Δύναμη Ζωής» και την επικεφαλής Ρένα Δούρου για υποκρισία και αδιαφορία επί θητείας της, σχετικά με το θέμα, σημειώνοντας ότι «δεν μετακίνησαν ποτέ ούτε έναν μαθητή πρότυπου ή πειραματικού σχολείου. Ούτε ζήτησαν από την κυβέρνησή τους να προωθήσει τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, που να προβλέπουν αυτή τη δυνατότητα».

Τονίζει ότι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας απαντά με έργο, διευκρινίζοντας ότι: Ζητήθηκε από την Κυβέρνηση τροποποίηση της ΚΥΑ 50025 του 2018, που προέβλεπε τη δωρεάν μεταφορά μόνον με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η οποία δημοσιεύθηκε στις 11 Αυγούστου, οπότε και ξεκίνησαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και σύντομα θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια και γι' αυτή την κατηγορία των μαθητών.

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «στέκεται στο πλευρό όλων των μαθητών και των οικογενειών τους, χωρίς ταξικούς, οικονομικούς, φυλετικούς διαχωρισμούς», δηλώνοντας επίσης ότι «για μας, όλα τα παιδιά της Αττικής είναι ίσα. Με πράξεις κι όχι με λόγια».

Από την πλευρά της «Δύναμης Ζωής» τονίζεται ότι κάτω από την πίεση του γονεϊκού κινήματος- είχε εκφράσει έντονες διαμαρτυρίες με την καθυστέρηση που σημειωνόταν, από τις 13 Ιουλίου- «κυβέρνηση και περιφερειάρχης αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και ξεκίνησαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιλογής αναδόχων για την εκτέλεση των δρομολογίων, οι οποίες εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς».

Σημειώνεται, επίσης, ότι επί θητείας της «Δύναμης Ζωής» υπήρξε μέριμνα για την μετακίνηση των μαθητών ΑμεΑ και ότι με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε από τις 16 Φεβρουαρίου 2022 να αναλάβει η Περιφέρεια τη μετακίνηση των συγκεκριμένων μαθητών, τονίζοντας ότι υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος ,ενώ ζητά να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τα δρομολόγια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ
ΕΟΦ: Φρένο στις εξαγωγές 82 φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον για τη διασφάλιση της εγχώριας επάρκειας
ΕΟΦ: «Μπλόκο» στις παράλληλες εξαγωγές για 82 φάρμακα λόγω ελλείψεων στην αγορά
ΕΟΦ: Φρένο στις εξαγωγές 82 φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον για τη διασφάλιση της εγχώριας επάρκειας
Επιγραφή με το λογότυπο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την απάτη των 4 εκατομμυρίων
Βαρύτατο κατηγορητήριο για το κύκλωμα των αγροτικών επιδοτήσεων στην Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την απάτη των 4 εκατομμυρίων
GIO_0249.JPG
Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών

Η 1η Ημερίδα με τίτλο «Δωρεά Μυελού των Οστών: Από την Επιστήμη στον Αγώνα της Ζωής» και ο 1ος Αγώνας Δρόμου «Κωνσταντίνος Παπαγεωργόπουλος»...

Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών
Θεοφάνης Μαλκίδης
Τρεις μέρες εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ Έλληνας ακαδημαϊκός: «Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία του ταξιδιού μου»
«Χάθηκε» το εισιτήριο επιστροφής του στις ΗΠΑ – Τριήμερος αποκλεισμός για Έλληνα ακαδημαϊκό που μίλησε για γενοκτονία
Τρεις μέρες εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ Έλληνας ακαδημαϊκός: «Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία του ταξιδιού μου»