Προσωρινές τοποθετήσεις: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για λάθη και αδικίες
Ο Σύλλογός έθεσε επίσης το θέμα της ανάληψης υπηρεσίας όλων των αναπληρωτών από 1/9 (και όχι από 5/9, όπως έχει ακουστεί), ώστε οι συνάδελφοι να μην χάσουν κανένα ημερομίσθιο και να πάρουν ολόκληρο το μόριο της προϋπηρεσίας.

Να γίνει εκ νέου η διαδικασία των τοποθετήσεων των συναδέλφων, αφού ληφθούν υπόψιν όλα τα κενά, τα οποία η ίδια η Διεύθυνση έδωσε προς δήλωση, ζήτησε ο ΣΕΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη που πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας μαζί με άλλους συλλόγους.

Οπως αναφέρει ο σύλλογος «δεν υπήρξε καμία δέσμευση επ’ αυτού. Το μόνο που προτάθηκε ως πιθανή λύση – αφού αρχικά ο Διευθυντής μάς δήλωσε ότι ακόμα και η τελευταία προτίμηση κάποιου είναι δηλωμένη από τον ίδιο, συνεπώς αποτελεί προτίμηση! – είναι η αποστολή ενστάσεων από τους εν λόγω συναδέλφους, με βάση τις οποίες, αν διαπιστωθεί ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν είναι «εκτός θεσμικού πλαισίου», θα γίνουν διορθώσεις»

Η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Χθες 25/8 ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» μαζί με άλλους Συλλόγους πραγματοποίησε Παράσταση Διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας, κυρίως αναφορικά με τα λάθη και τις κατάφωρες αδικίες που έχουν προκύψει στις προσωρινές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων αλλά και για προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Στη συζήτηση αναδείξαμε τα εξής ζητήματα και λάβαμε τις εξής απαντήσεις:

  • Το κύριο ζήτημα που τέθηκε ήταν ότι, ενώ έχουν δοθεί πολύ περισσότερα κενά από τον συνολικό αριθμό των διορισμών ανά ειδικότητα, πολλοί συνάδελφοι βρέθηκαν τοποθετημένοι σε σχολικές μονάδες που βρίσκονταν κάτω ακόμα και από την 50η (!) θέση στις προτιμήσεις τους, ενώ άλλα σχολεία τα οποία οι συνάδελφοι είχαν δηλώσει σε καλύτερες θέσεις συνεχίζουν να έχουν ακάλυπτα κενά. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι, με βάση οδηγία του Υπουργείου, έχει γίνει προτεραιοποίηση των κενών, αφού ιεραρχούνται αυτά του πρωινού προγράμματος σε σχέση με το ολοήμερο. Απαντήσαμε ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, δεδομένων και των υποσχέσεων του Υπουργείου ότι 1/9 όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στα σχολεία, αλλά και των επικοινωνιακών παιχνιδιών που παίζουν Υπουργείο και Κυβέρνηση, «διαφημίζοντας» το νέο, δήθεν αναβαθμισμένο, ολοήμερο.

Εμείς ως Σύλλογοι ζητήσαμε να γίνει εκ νέου η διαδικασία των τοποθετήσεων των συναδέλφων, αφού ληφθούν υπόψιν όλα τα κενά, τα οποία η ίδια η Διεύθυνση έδωσε προς δήλωση. Δεν υπήρξε καμία δέσμευση επ’ αυτού. Το μόνο που προτάθηκε ως πιθανή λύση – αφού αρχικά ο Διευθυντής μάς δήλωσε ότι ακόμα και η τελευταία προτίμηση κάποιου είναι δηλωμένη από τον ίδιο, συνεπώς αποτελεί προτίμηση! – είναι η αποστολή ενστάσεων από τους εν λόγω συναδέλφους, με βάση τις οποίες, αν διαπιστωθεί ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν είναι «εκτός θεσμικού πλαισίου», θα γίνουν διορθώσεις. Σε κάθε περίπτωση, συγκεκριμένη απάντηση για το αν θα “ξανατρέξει” η διαδικασία δε δόθηκε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έκαναν ένσταση, αν δεν δικαιωθούν, να επικοινωνήσουν ξανά με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

  • Θέσαμε επίσης το ζήτημα των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ που εκκρεμεί και ο Διευθυντής απάντησε ότι θα ακολουθήσουν μετά τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και πριν τους αναπληρωτές.

  • Θέσαμε τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τη συμπλήρωση ωραρίου των συναδέλφων ειδικοτήτων σε πολλά σχολεία και τα δικαιολογημένα παράπονα που δεχόμαστε και η απάντηση ήταν ότι η συμπλήρωση ωραρίου σε ένα σχολείο από περισσότερους συναδέλφους της ίδιας ειδικότητας (που τσακίζει και τους ίδιους και τη λειτουργία του σχολείου) οφείλεται στο ό,τι θα πρέπει να εξασφαλιστεί πρώτα η πρωινή λειτουργία των σχολείων και το ολοήμερο μετά.

  • Θέσαμε επιπλέον το θέμα ίδρυσης Τμημάτων Ένταξης σε όσα σχολεία του Συλλόγου μας αυτό εκκρεμεί, καθώς και της μη κατάργησης του δεύτερου Τ.Ε. των 1ου-7ου Δημοτικού Καισαριανής. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι η ζήτηση από γονείς για τα Τ.Ε. είναι μη αληθής (!), γιατί δε θα πάρουν όλοι γνωματεύσεις. Για το θέμα του 1ου-7ου ισχυρίστηκε ότι, ως νέος στη θέση του, δε το γνωρίζει και ότι θα επιληφθεί αφού ενημερωθεί και από τις Διευθύντριες των σχολείων. Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογός μας έχει κάνει επανειλημμένες ενημερώσεις και παρεμβάσεις στην Α΄ Διεύθυνση για το ζήτημα αυτό και σε κάθε περίπτωση απαιτούμε να λειτουργήσει 2ο ΤΕ στο συγκρότημα με κάθε τρόπο.

  • Αναφορικά με το Ολοήμερο, μίλησε για κάλυψη των αναγκών με όρους "προσφοράς και ζήτησης", λέγοντας ότι τα πραγματικά κενά θα φανούν μετά τις σχετικές δηλώσεις των γονέων. Είπε επίσης ότι, εφόσον υπάρξει τμήμα Ολοήμερου μεταξύ 16:00-17:30, ιεραρχείται η κάλυψή του από ώρες αναπληρωτή, καθώς οι συγκεκριμένοι αναπληρωτές θα πληρώνονται από το ΕΣΠΑ. Για τα Ολοήμερα των Νηπιαγωγείων είπε ότι, εφόσον καμία ώρα δεν καλύπτεται από ειδικότητες, όλα τα κενά θεωρούνται ως λειτουργικά, άρα θα καλυφθούν με τοποθετήσεις συναδέλφων.

Ο Σύλλογός μας έθεσε επίσης το θέμα της ανάληψης υπηρεσίας όλων των αναπληρωτών από 1/9 (και όχι από 5/9, όπως έχει ακουστεί), ώστε οι συνάδελφοι να μην χάσουν κανένα ημερομίσθιο και να πάρουν ολόκληρο το μόριο της προϋπηρεσίας. Δε δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση επί του θέματος αλλά θα επανέλθουμε και το θέτουμε και στο ΥΠΑΙΘ αλλά ζητάμε και από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να παρέμβει γιατί είναι πανελλαδικό ζήτημα.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τα σχολεία μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση στο σωματείο μας και συμμετοχή σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poseepea.jpg
«Μήνας αποχής» στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ: 3ωρες στάσεις εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση
Σε στάσεις εργασίας προχωρά η ΠΟΣΕEΠΕΑ για όλο το Μάρτιο, ενάντια στην υλοποίηση της αξιολόγησης
«Μήνας αποχής» στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ: 3ωρες στάσεις εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση
Τέμπη θύματα
Προκλητικός o Βορίδης- Ενοχλήθηκε από τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών στο Σύνταγμα: «Να σβηστούν άμεσα»
«Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης- Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί»
Προκλητικός o Βορίδης- Ενοχλήθηκε από τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών στο Σύνταγμα: «Να σβηστούν άμεσα»