Ο Σύλλογός έθεσε επίσης το θέμα της ανάληψης υπηρεσίας όλων των αναπληρωτών από 1/9 (και όχι από 5/9, όπως έχει ακουστεί), ώστε οι συνάδελφοι να μην χάσουν κανένα ημερομίσθιο και να πάρουν ολόκληρο το μόριο της προϋπηρεσίας.

Να γίνει εκ νέου η διαδικασία των τοποθετήσεων των συναδέλφων, αφού ληφθούν υπόψιν όλα τα κενά, τα οποία η ίδια η Διεύθυνση έδωσε προς δήλωση, ζήτησε ο ΣΕΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη που πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας μαζί με άλλους συλλόγους.

Οπως αναφέρει ο σύλλογος «δεν υπήρξε καμία δέσμευση επ’ αυτού. Το μόνο που προτάθηκε ως πιθανή λύση – αφού αρχικά ο Διευθυντής μάς δήλωσε ότι ακόμα και η τελευταία προτίμηση κάποιου είναι δηλωμένη από τον ίδιο, συνεπώς αποτελεί προτίμηση! – είναι η αποστολή ενστάσεων από τους εν λόγω συναδέλφους, με βάση τις οποίες, αν διαπιστωθεί ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν είναι «εκτός θεσμικού πλαισίου», θα γίνουν διορθώσεις»

Η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Χθες 25/8 ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» μαζί με άλλους Συλλόγους πραγματοποίησε Παράσταση Διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας, κυρίως αναφορικά με τα λάθη και τις κατάφωρες αδικίες που έχουν προκύψει στις προσωρινές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων αλλά και για προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Στη συζήτηση αναδείξαμε τα εξής ζητήματα και λάβαμε τις εξής απαντήσεις:

  • Το κύριο ζήτημα που τέθηκε ήταν ότι, ενώ έχουν δοθεί πολύ περισσότερα κενά από τον συνολικό αριθμό των διορισμών ανά ειδικότητα, πολλοί συνάδελφοι βρέθηκαν τοποθετημένοι σε σχολικές μονάδες που βρίσκονταν κάτω ακόμα και από την 50η (!) θέση στις προτιμήσεις τους, ενώ άλλα σχολεία τα οποία οι συνάδελφοι είχαν δηλώσει σε καλύτερες θέσεις συνεχίζουν να έχουν ακάλυπτα κενά. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι, με βάση οδηγία του Υπουργείου, έχει γίνει προτεραιοποίηση των κενών, αφού ιεραρχούνται αυτά του πρωινού προγράμματος σε σχέση με το ολοήμερο. Απαντήσαμε ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, δεδομένων και των υποσχέσεων του Υπουργείου ότι 1/9 όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στα σχολεία, αλλά και των επικοινωνιακών παιχνιδιών που παίζουν Υπουργείο και Κυβέρνηση, «διαφημίζοντας» το νέο, δήθεν αναβαθμισμένο, ολοήμερο.

Εμείς ως Σύλλογοι ζητήσαμε να γίνει εκ νέου η διαδικασία των τοποθετήσεων των συναδέλφων, αφού ληφθούν υπόψιν όλα τα κενά, τα οποία η ίδια η Διεύθυνση έδωσε προς δήλωση. Δεν υπήρξε καμία δέσμευση επ’ αυτού. Το μόνο που προτάθηκε ως πιθανή λύση – αφού αρχικά ο Διευθυντής μάς δήλωσε ότι ακόμα και η τελευταία προτίμηση κάποιου είναι δηλωμένη από τον ίδιο, συνεπώς αποτελεί προτίμηση! – είναι η αποστολή ενστάσεων από τους εν λόγω συναδέλφους, με βάση τις οποίες, αν διαπιστωθεί ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν είναι «εκτός θεσμικού πλαισίου», θα γίνουν διορθώσεις. Σε κάθε περίπτωση, συγκεκριμένη απάντηση για το αν θα “ξανατρέξει” η διαδικασία δε δόθηκε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έκαναν ένσταση, αν δεν δικαιωθούν, να επικοινωνήσουν ξανά με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

  • Θέσαμε επίσης το ζήτημα των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ που εκκρεμεί και ο Διευθυντής απάντησε ότι θα ακολουθήσουν μετά τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και πριν τους αναπληρωτές.

  • Θέσαμε τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τη συμπλήρωση ωραρίου των συναδέλφων ειδικοτήτων σε πολλά σχολεία και τα δικαιολογημένα παράπονα που δεχόμαστε και η απάντηση ήταν ότι η συμπλήρωση ωραρίου σε ένα σχολείο από περισσότερους συναδέλφους της ίδιας ειδικότητας (που τσακίζει και τους ίδιους και τη λειτουργία του σχολείου) οφείλεται στο ό,τι θα πρέπει να εξασφαλιστεί πρώτα η πρωινή λειτουργία των σχολείων και το ολοήμερο μετά.

  • Θέσαμε επιπλέον το θέμα ίδρυσης Τμημάτων Ένταξης σε όσα σχολεία του Συλλόγου μας αυτό εκκρεμεί, καθώς και της μη κατάργησης του δεύτερου Τ.Ε. των 1ου-7ου Δημοτικού Καισαριανής. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι η ζήτηση από γονείς για τα Τ.Ε. είναι μη αληθής (!), γιατί δε θα πάρουν όλοι γνωματεύσεις. Για το θέμα του 1ου-7ου ισχυρίστηκε ότι, ως νέος στη θέση του, δε το γνωρίζει και ότι θα επιληφθεί αφού ενημερωθεί και από τις Διευθύντριες των σχολείων. Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογός μας έχει κάνει επανειλημμένες ενημερώσεις και παρεμβάσεις στην Α΄ Διεύθυνση για το ζήτημα αυτό και σε κάθε περίπτωση απαιτούμε να λειτουργήσει 2ο ΤΕ στο συγκρότημα με κάθε τρόπο.

  • Αναφορικά με το Ολοήμερο, μίλησε για κάλυψη των αναγκών με όρους "προσφοράς και ζήτησης", λέγοντας ότι τα πραγματικά κενά θα φανούν μετά τις σχετικές δηλώσεις των γονέων. Είπε επίσης ότι, εφόσον υπάρξει τμήμα Ολοήμερου μεταξύ 16:00-17:30, ιεραρχείται η κάλυψή του από ώρες αναπληρωτή, καθώς οι συγκεκριμένοι αναπληρωτές θα πληρώνονται από το ΕΣΠΑ. Για τα Ολοήμερα των Νηπιαγωγείων είπε ότι, εφόσον καμία ώρα δεν καλύπτεται από ειδικότητες, όλα τα κενά θεωρούνται ως λειτουργικά, άρα θα καλυφθούν με τοποθετήσεις συναδέλφων.

Ο Σύλλογός μας έθεσε επίσης το θέμα της ανάληψης υπηρεσίας όλων των αναπληρωτών από 1/9 (και όχι από 5/9, όπως έχει ακουστεί), ώστε οι συνάδελφοι να μην χάσουν κανένα ημερομίσθιο και να πάρουν ολόκληρο το μόριο της προϋπηρεσίας. Δε δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση επί του θέματος αλλά θα επανέλθουμε και το θέτουμε και στο ΥΠΑΙΘ αλλά ζητάμε και από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να παρέμβει γιατί είναι πανελλαδικό ζήτημα.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τα σχολεία μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση στο σωματείο μας και συμμετοχή σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΙΔΥΜΕΣ
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
Πώς δύο δίδυμες φοιτήτριες ιατρικής κατάφεραν να κερδίσουν τεράστια αποζημίωση από τη σχολή τους
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
τεχνολογία
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
Το επιστημονικό περιεχόμενο των Ομηρικών επών καταγράφεται από τον Κ. Ζέγγελη - Η προηγμένη τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από τα Ομηρικά έπη
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
ελενα ΙΣΠΑΝΙΑ
Βίντεο με συγκλονιστικό αποχαιρετισμό της Έλενας λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο
«Ό,τι κι αν συμβεί, ξέρω ότι η ζωή μου δεν ήταν μάταιη, γιατί πάλεψα και πέτυχα αυτό που ήθελα, να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη για την ασθένεια».
Βίντεο με συγκλονιστικό αποχαιρετισμό της Έλενας λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο