Σχολεία: Τι ισχύει για τις παιδαγωγικές συνεδριάσεις των εκπαιδευτικών και το ωράριο πραγματοποίησής τους
Ανοίγεται αθέατα μια ακόμη πλευρά καταστρατήγησης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών καθώς είναι σίγουρο ότι θα επιχειρηθεί από διάφορες μεριές να γίνεται η συνεδρίαση είτε μετά το τέλος του σχολείου είτε μέσω του webex απογευματινές ώρες.

Οι Παιδαγωγικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών από τη νέα σχολική χρονιά θα γίνονται μια φορά το μήνα σύμφωνα με το Άρθρο 90 «Παιδαγωγικές συναντήσεις» του ν. 4823/2021 "Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις".

Σύμφωνα με τη νομοθεσία "οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν παιδαγωγικές συναντήσεις σχετικά με θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών/τριών, οργάνωσης της διδασκαλίας των μαθημάτων, υλοποίησης και αξιολόγησης των Προγραμμάτων Σπουδών με πρωτοβουλία του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας, οι οποίες σκοπεύουν στην ανταλλαγή πληροφοριών, την καταγραφή προβλημάτων, τη λήψη συλλογικών αποφάσεων και την υιοθέτηση κοινών πρακτικών που εκτιμώνται ως πλέον αποτελεσματικές για τη βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης, την καλύτερη οργάνωση της σχολικής ζωής, την ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και εν γένει την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας συγκαλεί τις παιδαγωγικές συναντήσεις άπαξ μηνιαίως, καθώς και όποτε κρίνεται αναγκαίο από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας ή τον Σύλλογο των Διδασκόντων είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως. Στις συναντήσεις αυτές μπορεί να συμμετέχει και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης που έχει την παιδαγωγική ευθύνη της σχολικής μονάδας και, στην περίπτωση μειονοτικού σχολείου του ν. 694/1977 (Α´ 264), και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μειονοτικού Προγράμματος, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων ή του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας.

Με απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθορίζονται ο τρόπος και ο χρόνος διεξαγωγής των παιδαγωγικών συνεδριών χωρίς να διαταράσσονται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και η εφαρμογή του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος."

Αυτά προβλέπονται στο νέο νόμο 4823/2021 "Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις".

Είναι φανερό ότι ανοίγεται αθέατα μια ακόμη πλευρά καταστρατήγησης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών καθώς είναι σίγουρο ότι θα επιχειρηθεί από διάφορες μεριές να γίνεται η συνεδρίαση είτε μετά το τέλος του σχολείου είτε μέσω του webex απογευματινές ώρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νευρωνικά δίκτυα
Γιατί τα νευρωνικά δίκτυα λειτουργούν, ενώ δεν θα έπρεπε και τι μας μαθαίνουν για τη φύση της νοημοσύνης;
Τα νευρωνικά δίκτυα είναι μαθηματικά μοντέλα που μαθαίνουν από παραδείγματα
Γιατί τα νευρωνικά δίκτυα λειτουργούν, ενώ δεν θα έπρεπε και τι μας μαθαίνουν για τη φύση της νοημοσύνης;
Ορθογραφία - εξετάσεις
Αναβρασμός στα σχολεία του Πύργου: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση για τη μετατροπή σε Ωνάσεια
«Όχι προσχηματική ενημέρωση»: Καθηγητές του 2ου Γυμνασίου και 2ου ΓΕΛ Πύργου καταγγέλλουν αιφνιδιασμό για τα Ωνάσεια Σχολεία
Αναβρασμός στα σχολεία του Πύργου: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση για τη μετατροπή σε Ωνάσεια
Ο Ντόναλντ Τράμπ σε ομιλία και δίπλα του εκρήξεις
Ο Τραμπ «δείχνει» τον επόμενο: Μετά τον Μαδούρο, στο στόχαστρο Κολομβία, Κούβα και Γροιλανδία
Το «Δόγμα Ντονρόε» σε πλήρη ισχύ: Μέσα σε 48 ώρες, ο Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε μέτωπα σε ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο
Ο Τραμπ «δείχνει» τον επόμενο: Μετά τον Μαδούρο, στο στόχαστρο Κολομβία, Κούβα και Γροιλανδία