Στον δήμο Θεσσαλονίκης γίνονται προσπάθειες για λύση προβλημάτων και πλήρη προετοιμασία των σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επί ποδός βρίσκονται στον δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες στις συνολικά 213 σχολικές μονάδες, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης, ώστε να χτυπήσει δίχως προβλήματα το πρώτο σχολικό κουδούνι για τους περίπου 3.400 μαθητές και μαθήτριες.

Αυτό το διάστημα, όπως είπε η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm», εκτελούνται οι τεχνικές εργασίες, μικροεπισκευές και επιδιορθώσεις στα σχολεία, ενώ παράλληλα καθαρίζονται οι αύλειοι χώροι, κουρεύονται θάμνοι και χόρτα, ενώ γίνεται περιποίηση και κλαδεύσεις των δέντρων.

Παράλληλα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται εν αναμονή της πρόσληψης των 211 σχολικών καθαριστριών ορισμένου χρόνου, ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει ο καθαρισμός των εσωτερικών χώρων και των αιθουσών.

«Περιμένουμε τους πίνακες των επιτυχόντων για να γίνουν οι συμβάσεις. Οι καθαρίστριες αυτές, μαζί με τις 45 αορίστου χρόνου που έχουμε ως δήμος και τις είκοσι που προέρχονται από την Κοινωφελή Εργασία, θα αποτελέσουν το φετινό δυναμικό για την καθαριότητα των σχολείων», είπε η κ.Κοσμοπούλου.

Από το νέο σχολικό έτος θα λειτουργήσει και το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα. Σε 60 δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα υπάρχει η δυνατότητα παραμονής των παιδιών έως τις 5:30 το απόγευμα (εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία), ενώ η διεύρυνση θα ισχύσει και στο 1/3 των νηπιαγωγείων, στα 23 από το σύνολο των 65.

«Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι το προσωπικό των καθαριστριών θα είναι επαρκές και θα καλύψει και το διευρυμένο ωράριο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους λίγους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος που έχει λυμένο το θέμα της καθαριότητας διότι είχαμε προβλέψει να εγγράψουμε από πέρσι στον προϋπολογισμό το ποσό αυτό και να έχουμε τους ίδιους πόρους ώστε να προσλάβουμε τον απαιτούμενο αριθμό καθαριστριών ανεξαρτήτως της χρηματοδότησης του υπουργείου. Κι έτσι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες, γιατί πραγματικά βάλαμε γερά το χέρι στην τσέπη», συμπλήρωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ντουντούκα διαμαρτυρία
Μέντορες – Συντονιστές: «Αυξάνονται οι ΕΛΜΕ και τα σχολεία που αποφασίσουν απεργία – αποχή» 
«Αν η Κεραμέως επανέλθει με νέες προσφυγές, τα ίδια τα πρωτοβάθμια σωματεία μπορούν να προκηρύξουν η απεργία αποχή και να δώσουν κάλυψη σε όλους τους...
Μέντορες – Συντονιστές: «Αυξάνονται οι ΕΛΜΕ και τα σχολεία που αποφασίσουν απεργία – αποχή» 
Νίκη Κεραμέως
Βουλή: Συζητείται σήμερα το νέο σχέδιο νόμου για την εκπαιδευτική συμφωνία Ελλάδας-Μαυροβουνίου
Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή καθηγητών και την ανταλλαγή εμπειριών πάνω σε θέματα μεταρρύθμισης των εκπαιδευτικών συστημάτων και...
Βουλή: Συζητείται σήμερα το νέο σχέδιο νόμου για την εκπαιδευτική συμφωνία Ελλάδας-Μαυροβουνίου