Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο
Νέο ειδικό πρωτόκολλο που θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο θα καταρτίσει το υπουργείο Υγείας για τα σχολεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υφίστανται για την επιδημιολογική εικόνα, προβληματισμό προκαλεί το πώς θα ανοίξουν φέτος τον Σεπτέμβριο τα σχολεία. Το 7ο κύμα του ιού  ανησυχεί τους ειδικούς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί νέο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Τα νέα μέτρα στα σχολεία θα γίνουν γνωστά λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρέψουν στις αίθουσες χωρίς τη διενέργεια self test, ωστόσο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, ίσως να υπάρξει σύσταση για ένα self test πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για τη μη χρήση μάσκας στις τάξεις ενώ δεν αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές στο πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος.

Για το θέμα της μάσκας ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδί με τσάντα μπαίνει σε τάξη σχολείου
«Είμαστε σοκαρισμένοι»: Τι λένε οι γονείς του 6χρονου που κατήγγειλε η δασκάλα για θωπεία
«Θέλουμε ηρεμία για το παιδί, στους γονείς θα έλεγα να μιλάνε» - Θύελλα αντιδράσεων μετά την καταγγελία της δασκάλας
«Είμαστε σοκαρισμένοι»: Τι λένε οι γονείς του 6χρονου που κατήγγειλε η δασκάλα για θωπεία
Συντριβή αεροσκάφους στο Κεντάκι
Πτήση θανάτου στο Κεντάκι: Ο κινητήρας του αεροπλάνου αποσπάται δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή – 14 νεκροί
Η προκαταρκτική έκθεση αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της τραγωδίας – Το αεροπλάνο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 30 πόδια
Πτήση θανάτου στο Κεντάκι: Ο κινητήρας του αεροπλάνου αποσπάται δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή – 14 νεκροί