Παιδικοί- Βρεφονηπιακοί σταθμοί: 20% περισσότερα παιδιά φέτος- Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια
Περισσότεροι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν το voucher της ΕΕΤΑΑ- Μέχρι και την Παρασκευή 12 Αυγούστου οι αιτήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022-2023.

Κατά 20% θα αυξηθούν τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι και τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι διευρυμένα για τους δικαιούχους.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 12 Αυγούστου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 23 Αυγούστου. Η κυρία Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως από πέρσι όλη η διαδικασία μπορεί και γίνεται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται η προσκόμιση κάποιου άλλου δικαιολογητικού.

Η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, 20% περισσότερα παιδιά, ενώ διευρυμένα είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Αυξημένο σημαντικά θα είναι φέτος και το voucher που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Επίσης και για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου, είναι ενιαίο για εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Όλοι όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβουν το voucher, με τους δικαιούχους να υπολογίζονται περίπου σε 210.000.

Επίσης η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, το ωράριο των βρεφονηπιακών σταθμών θα διευρυνθεί και θα είναι έως τις 5 το απόγευμα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανία
Σχολεία που καταρρέουν ή σχολεία που εμπνέουν; Παρέμβαση για τις υποδομές στην εκπαίδευση
Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναδεικνύει τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και ζητά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία
Σχολεία που καταρρέουν ή σχολεία που εμπνέουν; Παρέμβαση για τις υποδομές στην εκπαίδευση
Έγγραφα του ΑΣΕΠ
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Καλύπτονται οι 100 από τις 132 θέσεις στην 4ΓΒ/2025
Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα στην προκήρυξη 4ΓΒ/2025 του ΑΣΕΠ για την κάλυψη θέσεων από επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Καλύπτονται οι 100 από τις 132 θέσεις στην 4ΓΒ/2025