ειδικη αγωγή
«Υπάρχει πολιτική πρόταση για την υπέρβαση του εργασιακού μεσαίωνα που καταγγέλλουν τα Συνδικάτα των Εργαζομένων ; Οι Καθηγητές στα Φροντιστήρια είναι Σπουδαίοι και με την διδασκαλία τους επικυρώνουν το εκπαιδευτικό έργο της Παράλληλης Παιδείας»

Στην Χώρα μας αλλά και απανταχού της Οικουμένης ανθεί η Φροντιστηριακή Παιδεία, η διεθνώς επονομαζόμενη από απειρία Ερευνητών, Shadow Education . Με διαφορετική ονομαστική αναγνώριση ανά την Υφήλιο . Soutien Scolaire στην Γαλλία , Nachhilfe στην Γερμανία , Explicacoes στην Πορτογαλία , Grind στην Ιρλανδία και ο κατάλογος των προσωνυμιών της Φροντιστηριακής "Παραπαιδείας" είναι ισάριθμός των κρατών της Υφηλίου.

Μόνο γραφικοί πολιτευτές, όλων των αποχρώσεων, αγνοούν ότι το Φροντιστήριο αποτελεί Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Γεγονός και επιζητούν, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους, την εξαφάνισή τους . Συμπληρωματική ή παραπληρωματική, η απογευματινή μη τυπική Παιδεία αποτελεί την ιδιωτική συνιστώσα, αυτού που ο κρατισμός ονόμασε Ολοήμερο Σχολείο και υπερηφανεύεται για την ύπαρξή του. Στον χώρο των Φροντιστηρίων, των Ιδιαιτέρων Μαθημάτων αλλά και των μη αδειοδοτημένων εισέτι Μελετητηρίων, ανθεί η Φοροδιαφυγή και η Εισφοροδιαφυγή. 

Υπάρχει πολιτική πρόταση για την υπέρβαση του εργασιακού μεσαίωνα που καταγγέλλουν τα Συνδικάτα των Εργαζομένων ; Οι Καθηγητές στα Φροντιστήρια είναι Σπουδαίοι και με την διδασκαλία τους επικυρώνουν το εκπαιδευτικό έργο της Παράλληλης Παιδείας . Δια ταύτα, χωρίς κανένα δογματισμό, πρέπει εδώ και σήμερα να αναγνωρισθεί η Φροντιστηριακή Προϋπηρεσία, κατά το πρότυπο της αναγνώρισής της που ισχύει στα Ιδιωτικά Σχολεία. Οι νουνεχείς, οι σοσιαλιστές και οι αριστεροί αντιλαμβάνονται ότι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας θα επιφέρει κανόνες νομιμότητας και υγιούς ανταγωνισμού στον χώρο της ακμάζουσας Μαύρης Παιδείας. Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας θα δώσει τέλος στα ιδιότυπα συναλλακτικά ήθη που κυριαρχούν στην αγορά εργασίας των Φροντιστηρίων τα οποία ορίζουν ένα εικονικό ωρομίσθιο χωρίς δώρα και επιδόματα .    

Για να επισυμβεί η εξυγίανση του προβληματικού μας Χώρου απαιτούνται επιπροσθέτως και ουσιαστικά φορολογικά κίνητρα κατά το Γαλλικό πρότυπο στους Γονείς . Γιατί η Φοροδιαφυγή είναι συνακόλουθη της Εισφοροδιαφυγής. Η πολιτική της ημίσειας απόδειξης στους Γονείς αποτελεί ένα ακόμα συναλλακτικό γεγονός που ζητείται ή προσφέρεται με αντιστάθμισμα μία έκπτωση των διδάκτρων. Στον καμβά της πραγματικής Παραπαιδείας και τα Ιδιαίτερα Μαθήματα. Εργαζόμενοι σε Φροντιστήρια , Κέντρα Ξένων Γλωσσών , Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία αλλά και πληθώρα νέων Επιστημόνων, προσφέρουν ιδιαίτερα μαθήματα σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να αποκτήσουν ή να συμπληρώσουν εισόδημα. Το εργόσημο που ισχύει εδώ και χρόνια θα νομιμοποιούσε την συναλλακτική ηθική των μαύρων ιδιαιτέρων με την προϋπόθεση των φορολογικών κινήτρων στους Γονείς .

Το πολιτικό πρόβλημα της Χώρας στην εκπαιδευτική παραοικονομία του 70% έχει απλές λύσεις και τα παραπάνω συνιστούν πολιτική πρόταση προς τα κόμματα και τα συνδικάτα. Ήρθε η ώρα η παρωχημένη αντίληψη περί της εξαφάνισης των Φροντιστηρίων να δώσει την αναγνώριση του εκπαιδευτικού τους ρόλου για την προστασία των Εργαζομένων και της Κοινωνίας που μετέρχεται των υπηρεσιών τους . 

* Γιώργος Χατζητέγας, Εκπαιδευτικός - Φροντιστής 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παρ. 1 του άρθρου 95 είναι προαιρετική και συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους.
ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Η κατάταξη στα ΜΚ της προηγούμενης περίπτωσης πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το...
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες
Το παιδί όταν έφθασε στο νοσοκομείο είχε μυδρίαση στους οφθαλμούς και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του...
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες