iatriki-ekpa
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να υπάρξει περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών αναφορικά με την αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους

Μεγάλη επιτυχία για την Ά Νευρολογική Κλινική στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών καθώς κέρδισε το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης του έτους 2022 στον τομέα «Υγεία και Κοινωνικές Υποθέσεις» για την πρόταση με τίτλο «Πρωτοβουλία Σχεδιασμού και Υλοποίησης Νέου Ειδικού Ιατρείου Μνήμης, Άνοιας και νόσου Πάρκινσον μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής».

Το βραβείο απένειμαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Προκειμένου να γίνει αυτή η επιτυχία πραγματικότητα συνέδραμαν ουσιαστικά ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σωκράτης Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής της Ά Νευρολογικής Κλινικής Καθηγητής Λεωνίδας Στεφανής, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος και ο Πρόεδρος των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων «Αιγινήτειο», «Αρεταίειο», Καθηγητής Νίκος Αρκαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος δήλωσε «Η χρήση της τεχνολογίας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Νοσοκομείων, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει είναι ένα μεγάλο άλμα για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγείας. Η Ιατρική Σχολή Αθηνών διαθέτει Κλινικές και Εργαστήρια τα οποία αποτελούν κέντρα αριστείας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το ΕΣΥ και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρέχει πρωτοπόρες υπηρεσίες στους ασθενείς σε όλη την Ελλάδα».

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου Αναπληρωτής Καθηγητής Σωκράτης Παπαγεωργίου σε δηλώσεις του τόνισε: «Mε το έργο αυτό προσφέρονται υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας από ένα τριτοβάθμιο εξειδικευμένο κέντρο της Ιατρικής μας Σχολής, σε άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες/δυσπρόσιτες περιοχές των νησιών του Αιγαίου. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ καθίσταται αρωγός στην προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας σε άτομα με συχνά νευρολογικά νοσήματα όπως είναι η άνοια και η νόσος Πάρκινσον, προσφέροντας ταυτόχρονα εκπαιδευτικό έργο στους επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στην περιφέρεια. Η προσπάθειά μας αυτή ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021 στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος ADRION-SI4CARE (Κοινωνική Καινοτομία για την φροντίδα υγείας των ηλικιωμένων ατόμων) και ελπίζουμε σύντομα να επεκταθεί σε όλες τις απομακρυσμένες/δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας.»

Τα βραβεία δόθηκαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 σε πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σκοπός της εκδήλωσης πέρα από την απονομή των βραβείων και των ειδικών τιμητικών διακρίσεων, είναι να υπάρξει περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών αναφορικά με την αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, αλλά και η ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων αναφορικά με την ψηφιακή στρατηγική της χώρας.

perierakakis

Περισσότερες πληροφορίες για το Ιατρείο Μνήμης, Άνοιας και νόσου Πάρκινσον στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας Covid-19, αναγνωρίζεται η όλο και αυξανόμενη ανάγκη προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών μέσω τηλεϊατρικής στην κλινική πράξη, ιδιαίτερα για τους ασθενείς που διαμένουν σε μεγάλη απόσταση από εξειδικευμένα κέντρα, με συνυπάρχοντα επιβαρυντικά προβλήματα υγείας, οικονομικές δυσκολίες και μειωμένη ικανότητα μετακίνησης. Αυτό αποτελεί σημαντικό εμπόδιο ιδιαίτερα για τους κατοίκους των νησιών της χώρας μας, που έχουν ιδιαίτερα δύσκολη προσβασιμότητα στην τριτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των περιοχών αυτών με ειδικούς νευρολόγους και εξειδικευμένο προσωπικό.

Το Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η Α’ Νευρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συνεχίζοντας να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κατοίκους που ζουν στην περιφέρεια και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, δημιούργησαν με την πολύτιμη συνδρομή της Β’ ΥΠΕ και της Περιφέρειας Αττικής το νέο «Ιατρείο Μνήμης, Άνοιας και νόσου Πάρκινσον, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ)».

Στο ιατρείο αυτό εξετάζονται μέσω τηλεϊατρικής ασθενείς που προσέρχονται σε πάνω από 40 Κέντρα Υγείας και 6 Γενικά Νοσοκομεία στα νησιά του Αιγαίου και αιτιώνται διαταραχές μνήμης ή πάσχουν από τα παραπάνω νοσήματα. Μέσω της τηλεϊατρικής, οι ασθενείς αποκτούν άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες γ’ βάθμιας περίθαλψης, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά το έργο των ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας που εργάζονται στην α’ βάθμια και β’ βάθμια περίθαλψη, σχετικά με τη διάγνωση, αντιμετώπιση αλλά και ευρύτερη διαχείριση των ασθενών αυτών.

Το νέο αυτό Ιατρείο τηλεϊατρικής, στελεχώνεται με επιστημονικό προσωπικό της  Α’ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής (Διευθυντής Καθ. Λεωνίδας Στεφανής), με υπεύθυνο τον Αναπλ. Καθηγητή Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας  κ. Σωκράτη Παπαγεωργίου. Στην επιστημονική ομάδα συμμετέχουν οι κ.κ. Γιάννης Παπατριανταφύλλου,Διδάκτωρ, Ψυχίατρος, Ρουμπίνα Αντωνέλλου, Νευρολόγος, Θάλεια Αγγελόπουλου, Νευρολόγος, Στέλλα Φραγκιαδάκη, Διδάκτωρ, Νευροψυχολόγος και Διονυσία Κονταξοπούλου, Διδάκτωρ, Νευροψυχολόγος.

Το ιατρείο άρχισε την λειτουργία του στις 17-03-2021 και πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη μεταξύ των ωρών 9:00-13:00.

ΔΟΜΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Κέντρα Υγείας νησιών Αιγαίου

ΠΠΙ Οινουσσών, ΠΠΙ Τήλου, ΚΥ Αμοργού, ΠΠΙ Νισύρου, ΠΠΙ Σύμης, ΓΝΚΥ Λήμνου, ΓΝΚΥ Κυθήρων, ΚΥ Έμπωνα, ΚΥ Ευδήλου, ΚΥ Άντισσας, ΓΝΚΥ Ικαρίας, ΚΥ Μυκόνου, ΠΠΙ Μεγίστης, ΠΠΙ Φούρνων, ΚΥ Τήνου, ΚΥ Πάρου, ΚΥ Πυργίου, ΚΥ Ίου, ΠΠΙ Κάσου, ΓΝΚΥ Καλύμνου, ΠΠΙ Σίφνου, ΚΥ Άνδρου, ΓΝ Καρπάθου, ΓΝΚΥ Κω, ΚΥ Μήλου, ΚΘΚΥ Λέρου, ΚΥ Πάτμου, ΓΝΚΥ Νάξου, ΠΠΙ Αστυπάλαιας, ΚΥ Καρλοβασίου κ.α.

Νοσοκομεία Νησιών Αιγαίου

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ »ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ», ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ »ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ »ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Θεατρολόγοι, εικαστικοι
Θεατρολόγοι-Εικαστικοί: Νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς, σύσταση οργανικών θέσεων
Την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 14:00
Θεατρολόγοι-Εικαστικοί: Νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς, σύσταση οργανικών θέσεων
damasi_tirnavou
Δαμάσι Τυρνάβου: Μόνο 5 από τις 180 οικογένειες πήραν αποζημίωση για τα σπίτια τους μετά τον σεισμό - Τρία χρόνια ζουν σε κοντέινερ
Η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ),
Δαμάσι Τυρνάβου: Μόνο 5 από τις 180 οικογένειες πήραν αποζημίωση για τα σπίτια τους μετά τον σεισμό - Τρία χρόνια ζουν σε κοντέινερ
ksenagos-akropoli.jpg
Σχολές Ξεναγών: Ημερομηνίες έναρξης και λήξης διδακτικού έτους και διεξαγωγής των εξετάσεων
Κατ’ εξαίρεση, για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023 οι επαναληπτικές εξετάσεις διεξάγονται έως την 15η Δεκεμβρίου 2023
Σχολές Ξεναγών: Ημερομηνίες έναρξης και λήξης διδακτικού έτους και διεξαγωγής των εξετάσεων