ΑΣΕΠ - Αναπληρωτές: Καταγγελίες για λάθη στην προκήρυξη 2ΕΑ/2022
Τεράστια τα ποσοστά απορριπτέων λόγω λάθος καταχώρησης κωδικού τίτλου σπουδών και λόγω μη μεταφόρτωσης αρχείων, καταγγέλλει ο ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας για την προκήρυξη 2ΕΑ/2022 από το ΑΣΕΠ

Καταγγελίες για λάθη που φαίνεται να αφορούν αδυναμίες της λειτουργίας των  πληροφοριακών συστημάτων καταχώρησης λαμβάνει ο ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την πρώτη δημόσια ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων κατάταξης του ΕΕΠ της προκήρυξης 2ΕΑ/2022 από το ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΠΕΑ, η επιλογή 101 στα πτυχία των θεραπευτών λόγου, μπέρδεψε τους υποψηφίους, με αποτέλεσμα να επιλέγουν κωδικούς που γνώριζαν και από την παλαιότερη προκήρυξη (201, 202) χωρίς όμως το σύστημα να μπλοκάρει την λάθος επιλογή. Επίσης, δεν μεταφορτώθηκαν αρχεία, κυρίως συνδρομής  ΣΚΛΕ και ΕΝΕ, τα οποία είχαν ελεγχθεί πολλές φορές και ήταν σωστά καταχωρημένα.

Υπάρχουν καταγγελίες από την ειδικότητα ΠΕ23 Ψυχολόγων, πως σε αρκετούς υποψηφίους περάστηκε στους πίνακες το προσόν της παιδαγωγικής επάρκειας χωρίς να το κατέχουν.

Τα ποσοστά απορριπτέων, κυρίως λόγω λάθος καταχώρησης κωδικού τίτλου σπουδών και λόγω μη μεταφόρτωσης αρχείων είναι τεράστια, επισημαίνει ο ΣΕΕΠΕΑ και ζητά από το ΑΣΕΠ και την πολιτική ηγεσία, την διασφάλιση της εγκυρότητας και αξιοπιστίας των αξιολογικών διαδικασιών και την διαμόρφωση αξιοκρατικών πινάκων κατάταξης για το ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Τα λάθη του ΑΣΕΠ

Αναλυτικά, η επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΕΠΕΑ Κ. Μακεδονίας:

«Επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΕΠΕΑ Κ. Μακεδονίας σχετικά με τα λάθη στον πίνακα των υποψήφιων αναπληρωτών ΕΕΠ στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης  2ΕΑ/2022 του Α.Σ.Ε.Π.»

Αξιότιμη κα. Γενική Διευθύντρια,

Αξιότιμη κα Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π.,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Κ. Μακεδονίας είναι πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός σύλλογος που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, μόνιμους και αναπληρωτές, οι οποίοι στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΣΔΕΥ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Ο Σύλλογός μας μετά την πρώτη δημόσια ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων κατάταξης του ΕΕΠ της προκήρυξης 2ΕΑ/2022, δέχεται συνεχώς καταγγελίες σχετικά με λάθη που φαίνεται να αφορούν αδυναμίες της λειτουργίας των  πληροφοριακών συστημάτων καταχώρησης. Δεν είναι δυνατόν τα περισσότερα προβλήματα να παρουσιάζονται σε συγκεκριμένα ζητήματα και ειδικότητες στους περισσότερους συναδέλφους. Για ακόμη μια φορά το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην καταχώρηση λανθασμένου κωδικού πτυχίου, είτε από ατομικό λάθος του υποψηφίου,  είτε από αδυναμία του συστήματος, αλλά  και  λόγω προβλημάτων των φορέων.

Συγκεκριμένα έχουμε καταγράψει τα παρακάτω προβλήματα :

Η επιλογή 101 στα πτυχία των θεραπευτών λόγου, μπέρδεψε τους υποψηφίους, με αποτέλεσμα να επιλέγουν κωδικούς που γνώριζαν και από την παλαιότερη προκήρυξη (201, 202) χωρίς όμως το σύστημα να μπλοκάρει την λάθος επιλογή, ως όφειλε να γίνεται, διασφαλίζοντας το λάθος και αναγκάζοντας τον κάθε υποψήφιο να το ελέγχει και διορθώνει το λάθος του. Αυτό είναι σα να μποϊκοτάρεται ουσιαστικά η ορθή διαδικασία καταχώρησης  μη προλαμβάνοντας πιθανά λάθη. Δεν έχει να κάνει με το ουσιαστικό που είναι η κατοχή ή όχι βασικών τίτλων σπουδών αλλά με την σωστή δήλωση του κωδικού τίτλου σπουδών.  

Δεν μεταφορτώθηκαν αρχεία, κυρίως συνδρομής  ΣΚΛΕ και ΕΝΕ, τα οποία είχαν ελεγχθεί πολλές φορές και ήταν σωστά καταχωρημένα.

Υπάρχουν καταγγελίες από την ειδικότητα ΠΕ23 Ψυχολόγων, πως σε αρκετούς υποψηφίους περάστηκε στους πίνακες το προσόν της παιδαγωγικής επάρκειας χωρίς να το κατέχουν. Οι συνάδελφοι που το καταγγέλλουν  είναι σε θέση να δώσουν πρόσθετα στοιχεία.

Τα ποσοστά απορριπτέων, κυρίως λόγω λάθος καταχώρησης κωδικού τίτλου σπουδών και λόγω μη μεταφόρτωσης αρχείων είναι τεράστια. Συνάδελφοι με χρόνια προϋπηρεσίας στην Εκπαίδευση ξαφνικά βγαίνουν απορριπτέοι, ενώ κατέχουν όλα τα προσόντα και την εμπειρία. Είναι άδικο για συναδέλφους με μεγάλη εμπειρία να αποκλείονται από λάθη που δεν αφορούν δική τους υπαιτιότητα αλλά των πληροφοριακών συστημάτων και της ατελούς τους διαμόρφωσης, καθώς θα έπρεπε να προφυλάσσουν κανονικά τους υποψηφίους από ζητήματα που αφορούν ταυτοποίηση κωδικών και πτυχίων, καθώς το σημαντικό είναι η κατοχή των τίτλων σπουδών.

Απαιτούμε από τον ΑΣΕΠ  και την πολιτική ηγεσία, την διασφάλιση της εγκυρότητας και αξιοπιστίας των αξιολογικών διαδικασιών και την διαμόρφωση αξιοκρατικών πινάκων κατάταξης για το ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Ζητάμε  να δοθεί η δέουσα προσοχή, έλεγχος και εξεύρεση θετικής λύσης στις ενστάσεις όλων των υποψηφίων ΕΕΠ που θα προκύψουν, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσλειτουργίες και αδυναμίες του συστήματος καταχώρησης σε όλα τα παραπάνω προβλήματα που έχουμε καταγράψει.

Αναμένουμε την άμεση και δίκαιη ανταπόκριση και διευθέτησή σας στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕΠΑ
Ιδιωτικά ΑΕΙ: Νέο «άδειασμα» Πιερρακάκη-κυβέρνησης από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Θεωρούμε ότι η συζήτηση για την ανώτατη εκπαίδευση θα έπρεπε να επικεντρώνεται στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια...
Ιδιωτικά ΑΕΙ: Νέο «άδειασμα» Πιερρακάκη-κυβέρνησης από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ