Thumbnail
Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Huawei

Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και η Ηuawei. Σκοπός του μνημονίου είναι να παρέχει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της εταιρείας στον τομέα της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρέχεται η βάση και το πλαίσιο για μελλοντικά έργα με πολλαπλά οφέλη και για τα δύο μέρη όπως η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η άμεση διασύνδεση ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών και υπηρεσιών, την από κοινού ανάπτυξη μελλοντικών έργων, την παροχή πόρων για ακαδημαϊκούς σκοπούς καθώς και ευκαιριών για συμμετοχή των φοιτητών/τριών σε προγράμματα ανάπτυξης ταλέντων των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και προγράμματα ακαδημαϊκών υποτροφιών της Huawei.

Ο Ανδρέας Μπουντουβής, πρύτανης του ΕΜΠ δήλωσε: «Διαμορφώνεται πλαίσιο συνεργασίας ΕΜΠ και Huawei που θα συμπεριλάβει και θα συστηματοποιήσει τις υπάρχουσες κοινές δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και θα προωθήσει το σχεδιασμό νέων, καινοτόμων και μεγαλύτερης εμβέλειας. Η ευρύτητα της τεχνολογικής δραστηριότητας της Huawei προσφέρεται για τη συμμετοχή φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, από όλες τις Σχολές του ΕΜΠ, με δυνατότητα υποστήριξης μέσω υποτροφιών, σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως πρακτική άσκηση, επιτόπιες επισκέψεις σε βιομηχανικές μονάδες και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης και διαγωνισμοί προσανατολισμού τεχνολογικής αιχμής. Πέραν αυτών, η συμφωνία δημιουργεί προοπτικές συνεργασίας ΕΜΠ και Huawei σε πεδία έρευνας και καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών διδακτορικών».

O Ren Fujun, CEO Huawei South Balkan Region δήλωσε: «H Huawei Ελλάδος, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει την ελληνική κοινωνία και έμπρακτα να συμβάλλει στην ενίσχυση της κατάρτισης και την προετοιμασία των νέων επιστημόνων μας, αυτών που θα ηγηθούν των νέων τεχνολογιών αιχμής και θα διαμορφώσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αλλά και της επόμενης μέρας της κοινωνίας μας. Το 2022 είναι μια χρονιά που ενισχύεται ακόμα πιο πολύ το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα Seeds for the Future και το πρόγραμμα των υποτροφιών με τη συμμετοχή και άλλων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και περισσότερων φοιτητών/τριών με στόχο την ανάπτυξη ταλέντων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την άμεση διασύνδεση με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ
Voucher εργαζομένων 750€: Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις - Πώς θα προλάβετε
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για το voucher εργαζομένων θα κλείσει αύριο το μεσημέρι - Πώς θα προλάβετε
Voucher εργαζομένων 750€: Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις - Πώς θα προλάβετε
16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
Τμήμα της οδού σφραγίζεται με ιμάντες και ο δρόμος μετατρέπεται σε... αυτοσχέδια σχολική αυλή - Παραλίγο ατύχημα με αυτοκίνητο (βίντεο)
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
xartis_map_aithousa_class.jpg
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Σοκ στην Κρήτη - Από βίντεο στα social media έμαθαν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό