Να μην στείλουν οι διευθυντές του Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία με τον αριθμό που θα παρακολουθήσουν το ολοήμερο σχολείο, ζητούν εκπαιδευτικοί

Tις διοικήσεις των σχολείων του Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, να μην δώσουν στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας, με τον «πιθανό» αριθμό που θα παρακολουθήσουν το ολοήμερο σχολείο έως τις 17:30 για το σχολ. έτος 2022-2023, καλεί ο Ζ' Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος».

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος τονίζει πως «για να εφαρμόσει το νέο αυτό αντιεκπαιδευτικό μέτρο το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι υπηρεσίες του, τέλη Ιουλίου πια και με μηνύματα στα προσωπικά e-mail των διευθυντ(ρι)ών των σχολικών μονάδων, ζητούν επιτακτικά και εσπευσμένα να αναφέρουν έωλες "εκτιμήσεις" των σχολικών μονάδων (οι οποίες  δε βασίζονται καν σε έγγραφες δηλώσεις γονέων) για το πόσοι/ες μαθητ(ρι)ες θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Παράλληλα, ζητούν από τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μην δώσουν καμία απάντηση, ούτε καν ενυπόγραφο έγγραφο.

Αναλυτικά

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. και η κυβέρνηση, αντί οποιουδήποτε ουσιαστικού μέτρου ενάντια στην υπογεννητικότητα (αυξήσεις μισθών, χτύπημα της ανεργίας, ενίσχυση υπηρεσιών που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες και ατομικά , εργασιακά δικαιώματα κ.ά.) προχωρά κατακαλόκαιρο σε νέα μέτρα όπως η αύξηση των ωρών λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου μέχρι τις 5.30 μ.μ. Κατά τη συνήθη πρακτική βέβαια του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε και νομοθετήθηκε χωρίς καμιά συζήτηση με τους "καθ' ύλην αρμόδιους, την εκπαιδευτική κοινότητα" και έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που εξυπηρετούν την αγορά και τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι φυσικά των εργαζόμενων / άνεργων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών βέβαια ούτε λόγος:

Αντί βελτίωσης των συνθηκών της μόρφωσης, ιδρυματισμός!

Για να εφαρμόσει μάλιστα το νέο αυτό αντιεκπαιδευτικό μέτρο το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι υπηρεσίες του, τέλη Ιουλίου πια και με μηνύματα στα προσωπικά e-mail των διευθυντ(ρι)ών των σχολικών μονάδων, ζητούν επιτακτικά και εσπευσμένα να αναφέρουν  έωλες  "εκτιμήσεις"  των σχολικών μονάδων (οι οποίες  δε βασίζονται καν σε έγγραφες δηλώσεις γονέων) για το πόσοι/ες μαθητ(ρι)ες θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Καλούμε όλους και όλες τους συν. διευθυντ(ρι)ες να μην δώσουν καμία απάντηση στο συγκεκριμένο μήνυμα (ούτε καν ενυπόγραφο έγγραφο). Η κοινωνική πολιτική δεν είναι παιχνιδάκι, για να ασκείται με τέτοιους αστείους τρόπους

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

χιονοκαταιγίδα, κακοκαιρία, χιόνια, άνθρωπος, δέντρο, παγκάκι
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Πιθανότητες για μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια, στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής.
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές
Το νέο νομοσχέδιο δημιουργεί ενδοσχολικές ομάδες, στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας - Τι είπε ο Κυριάκος...
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές