Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Να μην στείλουν οι διευθυντές τον αριθμό παιδιών για τα ολοήμερα
Να μην στείλουν οι διευθυντές του Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία με τον αριθμό που θα παρακολουθήσουν το ολοήμερο σχολείο, ζητούν εκπαιδευτικοί

Tις διοικήσεις των σχολείων του Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, να μην δώσουν στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας, με τον «πιθανό» αριθμό που θα παρακολουθήσουν το ολοήμερο σχολείο έως τις 17:30 για το σχολ. έτος 2022-2023, καλεί ο Ζ' Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος».

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος τονίζει πως «για να εφαρμόσει το νέο αυτό αντιεκπαιδευτικό μέτρο το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι υπηρεσίες του, τέλη Ιουλίου πια και με μηνύματα στα προσωπικά e-mail των διευθυντ(ρι)ών των σχολικών μονάδων, ζητούν επιτακτικά και εσπευσμένα να αναφέρουν έωλες "εκτιμήσεις" των σχολικών μονάδων (οι οποίες  δε βασίζονται καν σε έγγραφες δηλώσεις γονέων) για το πόσοι/ες μαθητ(ρι)ες θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Παράλληλα, ζητούν από τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μην δώσουν καμία απάντηση, ούτε καν ενυπόγραφο έγγραφο.

Αναλυτικά

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. και η κυβέρνηση, αντί οποιουδήποτε ουσιαστικού μέτρου ενάντια στην υπογεννητικότητα (αυξήσεις μισθών, χτύπημα της ανεργίας, ενίσχυση υπηρεσιών που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες και ατομικά , εργασιακά δικαιώματα κ.ά.) προχωρά κατακαλόκαιρο σε νέα μέτρα όπως η αύξηση των ωρών λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου μέχρι τις 5.30 μ.μ. Κατά τη συνήθη πρακτική βέβαια του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε και νομοθετήθηκε χωρίς καμιά συζήτηση με τους "καθ' ύλην αρμόδιους, την εκπαιδευτική κοινότητα" και έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που εξυπηρετούν την αγορά και τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι φυσικά των εργαζόμενων / άνεργων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών βέβαια ούτε λόγος:

Αντί βελτίωσης των συνθηκών της μόρφωσης, ιδρυματισμός!

Για να εφαρμόσει μάλιστα το νέο αυτό αντιεκπαιδευτικό μέτρο το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι υπηρεσίες του, τέλη Ιουλίου πια και με μηνύματα στα προσωπικά e-mail των διευθυντ(ρι)ών των σχολικών μονάδων, ζητούν επιτακτικά και εσπευσμένα να αναφέρουν  έωλες  "εκτιμήσεις"  των σχολικών μονάδων (οι οποίες  δε βασίζονται καν σε έγγραφες δηλώσεις γονέων) για το πόσοι/ες μαθητ(ρι)ες θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Καλούμε όλους και όλες τους συν. διευθυντ(ρι)ες να μην δώσουν καμία απάντηση στο συγκεκριμένο μήνυμα (ούτε καν ενυπόγραφο έγγραφο). Η κοινωνική πολιτική δεν είναι παιχνιδάκι, για να ασκείται με τέτοιους αστείους τρόπους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα