Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Να μην στείλουν οι διευθυντές τον αριθμό παιδιών για τα ολοήμερα
Να μην στείλουν οι διευθυντές του Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία με τον αριθμό που θα παρακολουθήσουν το ολοήμερο σχολείο, ζητούν εκπαιδευτικοί

Tις διοικήσεις των σχολείων του Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, να μην δώσουν στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας, με τον «πιθανό» αριθμό που θα παρακολουθήσουν το ολοήμερο σχολείο έως τις 17:30 για το σχολ. έτος 2022-2023, καλεί ο Ζ' Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος».

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος τονίζει πως «για να εφαρμόσει το νέο αυτό αντιεκπαιδευτικό μέτρο το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι υπηρεσίες του, τέλη Ιουλίου πια και με μηνύματα στα προσωπικά e-mail των διευθυντ(ρι)ών των σχολικών μονάδων, ζητούν επιτακτικά και εσπευσμένα να αναφέρουν έωλες "εκτιμήσεις" των σχολικών μονάδων (οι οποίες  δε βασίζονται καν σε έγγραφες δηλώσεις γονέων) για το πόσοι/ες μαθητ(ρι)ες θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Παράλληλα, ζητούν από τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μην δώσουν καμία απάντηση, ούτε καν ενυπόγραφο έγγραφο.

Αναλυτικά

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. και η κυβέρνηση, αντί οποιουδήποτε ουσιαστικού μέτρου ενάντια στην υπογεννητικότητα (αυξήσεις μισθών, χτύπημα της ανεργίας, ενίσχυση υπηρεσιών που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες και ατομικά , εργασιακά δικαιώματα κ.ά.) προχωρά κατακαλόκαιρο σε νέα μέτρα όπως η αύξηση των ωρών λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου μέχρι τις 5.30 μ.μ. Κατά τη συνήθη πρακτική βέβαια του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε και νομοθετήθηκε χωρίς καμιά συζήτηση με τους "καθ' ύλην αρμόδιους, την εκπαιδευτική κοινότητα" και έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που εξυπηρετούν την αγορά και τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι φυσικά των εργαζόμενων / άνεργων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών βέβαια ούτε λόγος:

Αντί βελτίωσης των συνθηκών της μόρφωσης, ιδρυματισμός!

Για να εφαρμόσει μάλιστα το νέο αυτό αντιεκπαιδευτικό μέτρο το Υ.ΠΑΙ.Θ. και οι υπηρεσίες του, τέλη Ιουλίου πια και με μηνύματα στα προσωπικά e-mail των διευθυντ(ρι)ών των σχολικών μονάδων, ζητούν επιτακτικά και εσπευσμένα να αναφέρουν  έωλες  "εκτιμήσεις"  των σχολικών μονάδων (οι οποίες  δε βασίζονται καν σε έγγραφες δηλώσεις γονέων) για το πόσοι/ες μαθητ(ρι)ες θα παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Καλούμε όλους και όλες τους συν. διευθυντ(ρι)ες να μην δώσουν καμία απάντηση στο συγκεκριμένο μήνυμα (ούτε καν ενυπόγραφο έγγραφο). Η κοινωνική πολιτική δεν είναι παιχνιδάκι, για να ασκείται με τέτοιους αστείους τρόπους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στα άκρα η κόντρα Δουδωνή - Χιώτη: «Καταγγείλτε με στις φιλοζωικές, είχα κυνηγήσει μια γάτα»
Στα άκρα η κόντρα Δουδωνή - Χιώτη: «Καταγγείλτε με στις φιλοζωικές, είχα κυνηγήσει μια γάτα»
Από τα εξώδικα για τα προσωπικά δεδομένα στις ειρωνικές ατάκες – Πώς η διένεξη των δύο ανδρών μετατράπηκε σε μετωπική σύγκρουση στο διαδίκτυο
Στα άκρα η κόντρα Δουδωνή - Χιώτη: «Καταγγείλτε με στις φιλοζωικές, είχα κυνηγήσει μια γάτα»
Νίκος Ρωμανός
Νίκος Ρωμανός: «Ειλικρινές να μου έλεγε κανείς ότι θα φυλακιστώ επειδή το κράτος δεν με συμπαθεί»
Υπόθεση Αμπελοκήπων: Στην τελική ευθεία η δίκη – Στις 21 Απριλίου η πρόταση της Εισαγγελέως
Νίκος Ρωμανός: «Ειλικρινές να μου έλεγε κανείς ότι θα φυλακιστώ επειδή το κράτος δεν με συμπαθεί»
Αστυνομικός Βουλής
Τέσσερις φορές ισόβια στον Αστυνομικό της Βουλής για κακοποίηση των παιδιών του – Αθώα η μητέρα
Ανέκφραστος ο 46χρονος κατά την ανακοίνωση, ξέσπασε σε λυγμούς η 35χρονη
Τέσσερις φορές ισόβια στον Αστυνομικό της Βουλής για κακοποίηση των παιδιών του – Αθώα η μητέρα