Εκπαίδευση

Νέα τροπολογία Κεραμέως «μπλοκάρει» για 3 χρόνια τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

panelladikes-sxoleia-taksi
Nick Paleologos / SOOC
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τροπολογία που αφορά τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας - Δεν θα είναι δυνατή για τους νεοδιόριστους η δυνατότητα μεταπήδησης από την γενική και στην ειδική αγωγή και το αντίστροφο για τρία χρόνια

Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο Παιδείας αλλάζει τη ρύθμιση που αφορά τον διετή αποκλεισμό των εκπαιδευτικών από τους διορισμούς και προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση του διορισμού, οι οποίοι διορίζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και, μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παραιτούνται.

Ειδικότερα, το πρώτο εδάφιο της παρ. 5Α του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’ 13), διαμορφώνεται ως εξής:

Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. ή ΕΒ.Π., οι οποίοι έχουν διοριστεί ή διορίζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το παρόν, ανεξαρτήτως του αν έχουν αναλάβει ή αναλαμβάνουν υπηρεσία ή όχι, αποκλείονται από νέο διορισμό ή πρόσληψη στην   πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τρία (3) έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το Πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να διοριστούν ή προσλφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία για τον ορθολογικό προγραμματισμό των διορισμών και προσλήψεων και εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, λόγω αναστάτωσης που προκαλείται από κένωση θέσεων εκπαίδευση από αποχώρηση μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για να διοριστούν άλλη θέση στην εκπαίδευση. 

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα

«Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι διορίζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και, μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού, παραιτούνται, αποκλείονται από τους διορισμούς και τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση του διορισμού και τα δύο επόμενα σχολικά έτη. Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να διοριστούν ή προσληφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων». 

Ολόκληρο το άρθρο: 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση