ελληνικά πανεπιστήμια, ΕΚΠΑ, Αθήνα
«Να παραμείνει η φοιτητική λέσχη του ΕΚΠΑ χώρος φοιτητικής πολιτιστικής δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης», ζητά ο Μιχάλης Κριθαρίδης

«Με το άρθρο 296 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ η κ. Κεραμέως διαλύει ό,τι έχει απομείνει στον τομέα της μέριμνας μέσω της ιδιωτικοποίησης εκ των έσω που προωθείται από κάθε διάταξη του σχεδίου νόμου της», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Να παραμείνει η φοιτητική λέσχη του ΕΚΠΑ χώρος φοιτητικής πολιτιστικής δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης και να μη θυσιαστεί στον βωμό της δήθεν αξιοποίησης και ιδιωτικής κερδοφορίας, όπως ακριβώς ζητούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από τον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ)», σημειώνει και υπενθυμίζει πως «ο ΠΟΦΠΑ ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με τον Θεατρικό τομέα, τον Κινηματογραφικό και τον Χορευτικό, ενώ ο Φωτογραφικός τομέας προστίθεται το 1987».

«Η λειτουργία του στηρίζεται στην αφιλοκερδή και εθελοντική προσφορά των μελών του, ενώ η οργάνωση και η πορεία του στον χρόνο εξασφαλίζονται από τις προσπάθειες και το μεράκι των φοιτητών/τριών. Η συμμετοχή στις δράσεις του ομίλου είναι ανοικτή και δωρεάν στο πλαίσιο του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, μακριά από λογικές αποκλεισμού από τον πολιτισμό και εμπορευματοποίησής του» συνεχίζει ο Μ. Κριθαρίδης, τονίζοντας πως «εφόσον πάψει όμως να είναι Νομικό Πρόσωπο η Λέσχη του ΕΚΠΑ, αυτό θα οδηγήσει σε διάλυση της φοιτητικής μέριμνας όπως είναι συγκεντρωμένη στις υπηρεσίες της, που στεγάζονται σχεδόν επί 100 χρόνια στο κτίριο Ακαδημίας και Ιπποκράτους, ενώ μπορεί να ακολουθήσει έξωση από τα ιστορικά αυτά κτίρια».

«Ως ΜέΡΑ25 ενώνουμε την φωνή μας με τις αγωνίες του φοιτητικού κόσμου για ένα Πανεπιστήμιο που θα προάγει την πολύπλευρη μόρφωση και όχι απλώς τα «ανδρείκελα» της αγοράς», καταλήγει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία