ελληνικά πανεπιστήμια, ΕΚΠΑ, Αθήνα
«Να παραμείνει η φοιτητική λέσχη του ΕΚΠΑ χώρος φοιτητικής πολιτιστικής δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης», ζητά ο Μιχάλης Κριθαρίδης

«Με το άρθρο 296 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ η κ. Κεραμέως διαλύει ό,τι έχει απομείνει στον τομέα της μέριμνας μέσω της ιδιωτικοποίησης εκ των έσω που προωθείται από κάθε διάταξη του σχεδίου νόμου της», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Να παραμείνει η φοιτητική λέσχη του ΕΚΠΑ χώρος φοιτητικής πολιτιστικής δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης και να μη θυσιαστεί στον βωμό της δήθεν αξιοποίησης και ιδιωτικής κερδοφορίας, όπως ακριβώς ζητούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από τον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ)», σημειώνει και υπενθυμίζει πως «ο ΠΟΦΠΑ ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με τον Θεατρικό τομέα, τον Κινηματογραφικό και τον Χορευτικό, ενώ ο Φωτογραφικός τομέας προστίθεται το 1987».

«Η λειτουργία του στηρίζεται στην αφιλοκερδή και εθελοντική προσφορά των μελών του, ενώ η οργάνωση και η πορεία του στον χρόνο εξασφαλίζονται από τις προσπάθειες και το μεράκι των φοιτητών/τριών. Η συμμετοχή στις δράσεις του ομίλου είναι ανοικτή και δωρεάν στο πλαίσιο του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, μακριά από λογικές αποκλεισμού από τον πολιτισμό και εμπορευματοποίησής του» συνεχίζει ο Μ. Κριθαρίδης, τονίζοντας πως «εφόσον πάψει όμως να είναι Νομικό Πρόσωπο η Λέσχη του ΕΚΠΑ, αυτό θα οδηγήσει σε διάλυση της φοιτητικής μέριμνας όπως είναι συγκεντρωμένη στις υπηρεσίες της, που στεγάζονται σχεδόν επί 100 χρόνια στο κτίριο Ακαδημίας και Ιπποκράτους, ενώ μπορεί να ακολουθήσει έξωση από τα ιστορικά αυτά κτίρια».

«Ως ΜέΡΑ25 ενώνουμε την φωνή μας με τις αγωνίες του φοιτητικού κόσμου για ένα Πανεπιστήμιο που θα προάγει την πολύπλευρη μόρφωση και όχι απλώς τα «ανδρείκελα» της αγοράς», καταλήγει.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ "παράγοντας διευκόλυνσης της εφαρμογής του αντιδραστικού μέτρου του επιθεωρητισμού"
Απέκρυψε από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ του οποίου είναι μέλος την πραγματοποίηση τριών αξιολογήσεων στο Λύκειο όπου έχει τη θέση του διευθυντή.
Μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ "παράγοντας διευκόλυνσης της εφαρμογής του αντιδραστικού μέτρου του επιθεωρητισμού"
viasmos-agori-500.jpg
Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο: Είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και έστελνε φωτογραφίες του παιδιού
Πώς ο 66χρονος έστελνε το πορνογραφικό υλικό με «πρωταγωνιστή» το παιδί
Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο: Είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και έστελνε φωτογραφίες του παιδιού