Δύο νέες πειραματικές ειδικότητες δημιουργήθηκαν στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης του υπουργείου Τουρισμού

Δύο νέες Πειραματικές Ειδικότητες Κατάρτισης , στο πλαίσιο της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, ιδρύονται στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης του υπουργείου Τουρισμού, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, του γενικού γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργου Βούτσινου, και του ΙΕΚ Τουρισμού και της διευθύντριάς του Ξένης Γερνά.

Σκοπός των νέων τμημάτων είναι η ανάπτυξη και πειραματική εφαρμογή ενός διαφορετικού μοντέλου επαγγελματικής κατάρτισης για τις ειδικότητες:

  • Στελεχών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, με εξειδίκευση στον Τομέα Διοίκησης Δωματίων
  • Στελεχών Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων

Όπως τονίζεται στη σχετική ενημέρωση, με τα νέα αυτά τμήματα, το υπουργείο Τουρισμού φιλοδοξεί να θέσει την καινοτομία στον πυρήνα της τουριστικής εκπαίδευσης -μέσω της ανάπτυξης των κατάλληλων συνεργειών και δράσεων με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς- στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του περιεχομένου σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Επισημαίνεται ότι για την εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική υποστήριξη του εγχειρήματος, συνέβαλαν με την τεχνογνωσία τους: η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΓΜΘ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Thessaloniki Convention Bureau (TCB), καθώς και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε:

«Ανακοινώνουμε τη λειτουργία δύο νέων πειραματικών ειδικοτήτων για την κατάρτιση των σπουδαστών μας σε αντικείμενα πλήρως εναρμονισμένα με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Η καινοτομία οφείλει να αποτελέσει βασικό ζητούμενο και πυρήνα της νέας προσέγγισης την οποία απαιτεί η τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση. Και προς τον σκοπό αυτό, προχωρούμε άμεσα και με σχέδιο, μαζί με την πολύτιμη υποστήριξη και συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων, της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και μερικών από τους σπουδαιότερους θεσμικούς εταίρους της τουριστικής αγοράς.

Το στοίχημα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού θέτει στο επίκεντρο την παρεχόμενη τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στη χώρα μας. Και η αρχή γίνεται, σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, μία πόλη της οποίας η τουριστική δυναμική και οι προοπτικές βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης μεγιστοποιούνται, ιδίως στη σύγχρονη εποχή.

Το Υπουργείο Τουρισμού αποδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική εκπαίδευση. Και η πρωτοβουλία μας αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της νέας προσέγγισης που υιοθετούμε για τη συνολική μεταρρύθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας που κάνουμε για την επίτευξη βιώσιμης και πραγματικής ανάπτυξης για το τουριστικό μας προϊόν. Θέλω να ευχαριστήσω το ΙΕΚ τουρισμού Θεσσαλονίκης και τη διευθύντριά του, καθώς και τους φορείς που συνέβαλαν καθοριστικά στη συγκεκριμένη εξέλιξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας