Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε ΣΔΕ: Αναγκαζόμαστε ακόμα και σε τριπλές θερινές εφημερίες
Στην απόφαση να υποχρεώνονται σε διπλές ή ακόμα και τριπλές θερινές εφημερίες αντιδρούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αποσπασμένοι σε διάφορα ΣΔΕ της Αθήνας - Τι καταγγέλλουν

Διπλές ή ακόμα και τριπλές θερινές εφημερίες υποχρεώνονται να κάνουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αποσπασμένοι σε διάφορα ΣΔΕ της Αθήνας, μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

Όπως τονίζουν στο alfavita.gr, «εδώ και αρκετά χρόνια δεν γίνονται αρκετές αποσπάσεις μονίμων στα ΣΔΕ και φυσικά οι ωρομίσθιοι δεν κάνουν εφημερίες. Το αποτέλεσμα είναι ότι φορτωνόμαστε πολλή διοικητική δουλειά».

Παράλληλα, «τα καλοκαίρια ΣΔΕ δεν ανοίγουν κάθε εβδομάδα αλλά τόσες φορές όσοι και οι μόνιμοι». «Φέτος αποφάσισαν να το αλλάξουν αυτό», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτές των ΣΔΕ απέστειλαν κείμενο στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, ζητώντας να διευκρινιστεί ο λόγος για την αλλαγή στην οποία προχώρησαν.

Το κείμενο των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ:

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως μόνιμοι αποσπασμένοι εκπαιδευτές στα ΣΔΕ, έχουμε υπόψη μας το  Π.Δ.-104/1979  Άρθρο-2,παράγραφος-2., Εγκύκλιος-Φ272/Δ2/8761/24-06-1982-ΥΠ.Ε.Π.Θ το οποίο προβλέπει ότι εφόσον ένας σύλλογος  της δευτεροβάθμιας έχει 5 ή λιγότερους εκπαιδευτικούς, το σχολείο κατά τους θερινούς μήνες ανοίγει κάθε 15 ημέρες και όχι μία φορά την εβδομάδα.

Έχουμε επίσης υπόψη μας το άρθρο 4, παράγραφος 2 του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΣΔΕ,  σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ότι για ορισμένα ζητήματα, όπως  σχολικές γιορτές, αργίες και διακοπές, για τα ΣΔΕ ισχύει ό,τι ισχύει για τα τυπικά σχολεία της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε καταρχάς αν ο καθένας από εμάς είναι υποχρεωμένος να κάνει περισσότερες από μία θερινές εφημερίες. Στην περίπτωση που  θεωρείτε ότι είμαστε υποχρεωμένοι, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ποια είναι η σχετική νομοθεσία που προβλέπει κάτι τέτοιο. 

Θα θέλαμε επιπλέον να επισημάνουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια τα ΣΔΕ δεν λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών επειδή δεν αποσπώνται αρκετοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν η νομοθεσία στην οποία βασιστήκατε τα προηγούμενα χρόνια για να εγκρίνετε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας των θερινών εφημεριών έχει αλλάξει. 

Με εκτίμηση

Εκπαιδευτές των ΣΔΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα