ειδικη αγωγή
Στην απόφαση να υποχρεώνονται σε διπλές ή ακόμα και τριπλές θερινές εφημερίες αντιδρούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αποσπασμένοι σε διάφορα ΣΔΕ της Αθήνας - Τι καταγγέλλουν

Διπλές ή ακόμα και τριπλές θερινές εφημερίες υποχρεώνονται να κάνουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αποσπασμένοι σε διάφορα ΣΔΕ της Αθήνας, μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

Όπως τονίζουν στο alfavita.gr, «εδώ και αρκετά χρόνια δεν γίνονται αρκετές αποσπάσεις μονίμων στα ΣΔΕ και φυσικά οι ωρομίσθιοι δεν κάνουν εφημερίες. Το αποτέλεσμα είναι ότι φορτωνόμαστε πολλή διοικητική δουλειά».

Παράλληλα, «τα καλοκαίρια ΣΔΕ δεν ανοίγουν κάθε εβδομάδα αλλά τόσες φορές όσοι και οι μόνιμοι». «Φέτος αποφάσισαν να το αλλάξουν αυτό», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτές των ΣΔΕ απέστειλαν κείμενο στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, ζητώντας να διευκρινιστεί ο λόγος για την αλλαγή στην οποία προχώρησαν.

Το κείμενο των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ:

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως μόνιμοι αποσπασμένοι εκπαιδευτές στα ΣΔΕ, έχουμε υπόψη μας το  Π.Δ.-104/1979  Άρθρο-2,παράγραφος-2., Εγκύκλιος-Φ272/Δ2/8761/24-06-1982-ΥΠ.Ε.Π.Θ το οποίο προβλέπει ότι εφόσον ένας σύλλογος  της δευτεροβάθμιας έχει 5 ή λιγότερους εκπαιδευτικούς, το σχολείο κατά τους θερινούς μήνες ανοίγει κάθε 15 ημέρες και όχι μία φορά την εβδομάδα.

Έχουμε επίσης υπόψη μας το άρθρο 4, παράγραφος 2 του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΣΔΕ,  σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ότι για ορισμένα ζητήματα, όπως  σχολικές γιορτές, αργίες και διακοπές, για τα ΣΔΕ ισχύει ό,τι ισχύει για τα τυπικά σχολεία της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε καταρχάς αν ο καθένας από εμάς είναι υποχρεωμένος να κάνει περισσότερες από μία θερινές εφημερίες. Στην περίπτωση που  θεωρείτε ότι είμαστε υποχρεωμένοι, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ποια είναι η σχετική νομοθεσία που προβλέπει κάτι τέτοιο. 

Θα θέλαμε επιπλέον να επισημάνουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια τα ΣΔΕ δεν λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών επειδή δεν αποσπώνται αρκετοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν η νομοθεσία στην οποία βασιστήκατε τα προηγούμενα χρόνια για να εγκρίνετε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας των θερινών εφημεριών έχει αλλάξει. 

Με εκτίμηση

Εκπαιδευτές των ΣΔΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων