ειδικη αγωγή
Η προκλητική τοποθέτηση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Ζωγράφου -Από σήμερα αναμένεται να κατέβουν οι κάμερες από τα σχολεία 1ο ΓΕΛ & 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου

Σε μία προκλητική τοποθέτηση προχώρησε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ζωγράφου στη συνάντηση που είχε την Τρίτη 7 Ιουνίου με τη   ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας σχετικά με τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο 1ο ΓΕΛ και στο 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής εκπροσωπόντας μάλιστα τον Δήμαρχο, με τον οποίο είχε οριστεί η συνάντηση, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας, ότι  «οι κάμερες, ναι μεν θα βγουν γιατί τα φαινόμενα που επέβαλαν την τοποθέτηση καμερών, σταμάτησαν να υφίστανται, ωστόσο δεν την ενδιέφερε διόλου να ακούει ιδεολογικές ή άλλες τοποθετήσεις πάνω στο θέμα της βιντεοεπιτήρησης των σχολικών κτιρίων, γιατί ο Δήμος, αν κρίνει ότι οι περιστάσεις το απαιτούν,  θα ξαναβάλει τις κάμερες χωρίς να ρωτήσει κανέναν».

Μάλιστα, δεν αρκέστηκε σε αυτή την τοποθέτηση αλλά απείλησε τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ πως ο «Δήμαρχος δε θα ανεχτεί τέτοια κείμενα» και «πως μας συγχωρεί για πρώτη φορά, την επόμενη φορά όμως θα μας κάνει μηνύσεις». 

Η δέσμευση που πήρε η ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας στο τέλος της συνάντησης είναι ότι γύρω στις 14/06/2022 (δηλαδή από σήμερα),  οι κάμερες θα κατέβουν στο συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου, ενέργεια που αναμένεται να επιβεβαιωθεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΤ´ ΕΛΜΕ Αθήνας

«Κρεσέντο αυταρχισμού εκ μέρους της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Ζωγράφου  προς το σωματείο των εκπαιδευτικών που ζητούσε να απομακρυνθεί το σύστημα βιντεοσκόπησης,  το οποίο με πρωτοβουλία της εγκαταστάθηκε στα σχολεία, χωρίς να ληφθεί υπόψη η άποψη κανενός άμεσα ενδιαφερόμενου, ως όφειλε.

Την Τρίτη 7/6 το ΔΣ της ΣΤ` ΕΛΜΕ είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Ζωγράφου για το επίμαχο θέμα των καμερών βιντεοσκόπησης στο 1ο ΓΕΛ & 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου.

Ωστόσο,  στη θέση του Δημάρχου,  εμφανίστηκε η κ. Μπότου,  η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, η οποία μας δήλωσε  ότι εκπροσωπούσε το Δήμο, τονίζοντας πως οι απόψεις της ταυτίζονται με εκείνες του Δημάρχου, ώστε ήταν σα να μιλάμε μαζί του. 

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν,  μετά από πρόσκλησή μας,  και εκπρόσωποι καθηγητών των Συλλόγων Διδασκόντων, των Συλλόγων Γονέων των 2 σχολείων και της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ζωγράφου.

Ξεκίνησε το λόγο της επισημαίνοντάς πως δεν είχε νόημα πλέον η συνάντηση, εφόσον ο Δήμος είχε πάρει προ ολίγων ημερών την απόφαση να κατεβάσει τις κάμερες από τα σχολεία, ωστόσο άκουσε από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ ξανά τους λόγους (παιδαγωγικούς και ηθικούς) που είχαν επιβάλει τη συντονισμένη δράση όλων των φορέων (ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικών, κηδεμόνων, μαθητών) προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη η  εγκατάσταση των καμερών. 

Αυτό στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η ίδια έναν μακρόσυρτο λόγο, με αρκετές αναφορές στην προσωπική της αποτελεσματική συμβολή στη λύση των προβλημάτων των σχολείων, του οποίου κεντρικό σημείο ήταν η επισήμανση πως οι απόψεις των άμεσα ενδιαφερόμενων ελάχιστα απασχολούν τον Δήμο, από τη στιγμή που νομικά δύναται να κατοχυρώσει το δικαίωμα να βάλει κάμερες όποτε το θελήσει.  Ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την ίδια τη συνάντηση που λάμβανε χώρα εκείνη τη στιγμή, ενώ παράλληλα ζητούσε από όσους παρευρίσκονταν να σταθούν στο πλευρό του Δήμου που κάνει το καλύτερο που μπορεί για τα σχολεία.   

Οι αντιφάσεις της κ. Μπότου, που υποτίθεται ότι ήθελε στο πλευρό της όλους, όσοι ήμασταν παρόντες,  επιβεβαιώθηκαν και στη συνέχεια, όταν ανέφερε ότι οι κάμερες, ναι μεν θα βγουν – το έχει πει και σε συνάντηση που είχε με τους γονείς – γιατί τα φαινόμενα που επέβαλαν την τοποθέτηση καμερών, σταμάτησαν να υφίστανται, ωστόσο δεν την ενδιέφερε διόλου να ακούει ιδεολογικές ή άλλες τοποθετήσεις πάνω στο θέμα της βιντεοεπιτήρησης των σχολικών κτιρίων, γιατί ο Δήμος, αν κρίνει ότι οι περιστάσεις το απαιτούν,  θα ξαναβάλει τις κάμερες χωρίς να ρωτήσει κανέναν.  

Στη συνέχεια, έχοντας μπροστά της την ανακοίνωση του σωματείου, στις 9/5/22, που αναφερόνταν στην απομάκρυνση των καμερών από τα 2 σχολεία, άρχισε να σχολιάζει γραμμή – γραμμή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, αναφερόμενη σε ανακρίβειες,  που κατά την άποψή της,  περιείχε το κείμενο. Ωστόσο ακουγόταν μόνο η δική της άποψη, καθώς δεν είχε κάποιος από μας  τη δυνατότητα εκείνη τη στιγμή να ελέγξει την αξιοπιστία των λεγομένων της.   

Ουσιαστικά με τρόπο αυταρχικό απείλησε τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ πως ο «Δήμαρχος δε θα ανεχτεί τέτοια κείμενα» και «πως μας συγχωρεί για πρώτη φορά, την επόμενη φορά όμως θα μας κάνει μηνύσεις». 

Είναι πρωτοφανές, η αντικαταστάτρια του Δημάρχου να εγκαλεί και να απειλεί ολόκληρο σωματείο, γιατί δεν της αρέσουν οι ανακοινώσεις του. Αντί να την προβληματίσει το γεγονός ότι όλοι οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι αντίθετοι με την τοποθέτηση καμερών και να τις απομακρύνει άμεσα, ρίχνει την ευθύνη των δικών της πράξεων στις πλάτες άλλων. 

Το σχολείο, όπως είπαν εκπαιδευτικοί και γονείς,  που πήραν το λόγο μετά το δικό της αυτάρεσκο ξέσπασμα, είναι χώρος παιδαγωγικής έκφρασης και ελευθερίας. Μέσα εκεί μεγαλώνουν παιδιά με ελεύθερη βούληση που δε θέλουμε να μάθουν ότι οι κινήσεις τους ελέγχονται σε κάθε βήμα τους. Δεν είναι τα σχολεία super market, με τα οποία ανερυθρίαστα μας σύγκρινε.

Είναι ντροπή να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι και η ίδια είναι εκπαιδευτικός και από την άλλη να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο σε συναδέλφους και εκλεγμένους του σωματείου. Υποκριτικό δε, όταν και η ίδια συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο παράταξης για τις εκλογές στη ΔΟΕ.  Όποτε δεν μας αρέσουν οι ανακοινώσεις των σωματείων στα οποία και συμμετέχουμε, τότε απαξιώνουμε τους εκπροσώπους τους και τους απειλούμε με μηνύσεις εκ μέρους του ίδιου του Δημάρχου!

Επίσης, δεν παρέλειψε να μας πει για το μεγάλο έργο που γίνεται στο 1ο ΓΕΛ και 1ο Γυμνάσιο, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ κι ότι τα σχολεία στο Δήμο Ζωγράφου είναι σε πολύ καλή κατάσταση,  καθώς έχουν γίνει πάρα πολλά έργα. Γι` αυτό και στην τελευταία κατανομή των χρημάτων από τη σχολική επιτροπή έδωσε τα περισσότερα χρήματα στην πρωτοβάθμια από όσα είχε να μοιράσει, γιατί η δευτεροβάθμια δεν έχει ζητήματα προς επίλυση. Τέλος, όταν παρευρισκόμενος γονιός στη συνάντηση αναφέρθηκε στη λύση του φύλακα, αντί για τις κάμερες, απάντησε πως οι προσλήψεις φυλάκων είναι σχεδόν απαγορευτικές, γιατί κοστίζουν, ενώ,  όπως καταλαβαίνετε,  οι κάμερες συνιστούν μόνο ένα εφ` άπαξ έξοδο,  εκτός του ότι, όσοι φύλακες προσλαμβάνονται,  είναι με συμβάσεις λίγων μηνών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με την υπόσχεση πως μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων εξετάσεων, γύρω στις 14/06/2022,  οι κάμερες θα κατέβουν στο συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου και μας παρακάλεσε να μην την αμφισβητούμε. 

Οψόμεθα! Άλλωστε το σωματείο των εκπαιδευτικών δεν απειλείται ούτε εκφοβίζεται,  όταν πρόκειται για τη ζωή των μαθητών μας!».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων