ειδικη αγωγή
Η ΟΙΕΛΕ  ζητά με επιστολή της από την Υπουργό Παιδείας την αναψηλάφηση της υπόθεσης. Ζητά, επίσης, τον πειθαρχικό έλεγχο, με κατάθεση εναντίον τους αγωγής κακοδικίας, των δικαστών που εξέδωσαν μια απαράδεκτη απόφαση

Δεν έχει τέλος η «Οδύσσεια» του  του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα, που είχε απολυθεί παράνομα το 2016 από το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης με το... στίγμα του «γκιοuλενιστή» και  έχει δικαιωθεί τρεις φορές από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, το Διοικητικό Εφετείο Αθήνας εξέδωσε «απόφαση-ντροπή» σύμφωνα με την οποία κηρύσσεται άκυρη η απόφαση του ΚΥΣΔΕ (Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) που έκρινε με απόφασή του (Πράξη 32/9-12-2016) το Δεκέμβριο του 2016 ότι η καταγγελία σύμβασης του ιδιωτικού εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσκα από το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, όπου υπηρετεί, ήταν παράνομη ως καταχρηστική. Η απόφαση αυτή του Εφετείου, όπως θα αναφερθεί πιο κάτω, στηρίζεται σε ψευδές σκεπτικό, γεγονός που θέτει θέμα είτε ανικανότητας είτε δόλου όσων εκδίκασαν την υπόθεση.

Η ΟΙΕΛΕ  ζητά με επιστολή της από την Υπουργό Παιδείας την αναψηλάφηση της υπόθεσης. Ζητά, επίσης, τον πειθαρχικό έλεγχο, με κατάθεση εναντίον τους αγωγής κακοδικίας, των δικαστών που εξέδωσαν μια απαράδεκτη απόφαση, η οποία «ευλογεί» την παρέμβαση ενός ξένου κράτους στην Ελλάδα και μάλιστα για την απόλυση εκπαιδευτικού!

Ολη η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Ντροπιαστική δικαστική απόφαση με ψευδή στοιχεία «ευλογεί» εντολή Ερντογάν για απόλυση εκπαιδευτικού στην Ελλάδα! Η ΟΙΕΛΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την αναψηλάφηση της υπόθεσης και τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών

Μια απόφαση-ντροπή που εκθέτει την ελληνική δικαιοσύνη και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η ΟΙΕΛΕ. Πρόκειται για την υπ. αριθμ. 697/2021 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1), σύμφωνα με την οποία κηρύσσεται άκυρη η απόφαση του ΚΥΣΔΕ (Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) που έκρινε με απόφασή του (Πράξη 32/9-12-2016) το Δεκέμβριο του 2016 ότι η καταγγελία σύμβασης του ιδιωτικού εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσκα από το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, όπου υπηρετεί, ήταν παράνομη ως καταχρηστική. Η απόφαση αυτή του Εφετείου, όπως θα αναφερθεί πιο κάτω, στηρίζεται σε ψευδές σκεπτικό, γεγονός που θέτει θέμα είτε ανικανότητας είτε δόλου όσων εκδίκασαν την υπόθεση.

Η ιστορία του αγωνιζόμενου συναδέλφου Νιχάτ Χότσκα είναι γνωστή στην εκπαιδευτική κοινότητα και συνδέεται με τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν εναντίον χιλιάδων αντιφρονούντων εκπαιδευτικών εντός και εκτός Τουρκίας μετά το υποτιθέμενο «πραξικόπημα» του Ιουλίου του 2016. Το «μακρύ» χέρι του Ερντογάν έφθασε δυστυχώς μέχρι και στη χώρα μας με την υπόθεση Νιχάτ. Τον Οκτώβριο του 2016 η ιδιοκτησία του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης καταγγέλλει τη σύμβασή του. Προκάλεσε κατάπληξη ότι οι ιδιοκτήτες δεν κρύφτηκαν, αλλά με υπόμνημα που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ανέφεραν ως βασικό λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του εκπαιδευτικού τις θρησκευτικές ιδεολογίες και αντιλήψεις (sic) που σχετίζονται με παράνομη (σ.σ.: σε ποια χώρα;;) θρησκευτική οργάνωση.

Επειδή τότε (ευτυχώς) βρισκόταν σε ισχύ νομοθετικό πλαίσιο που επέβαλε την αιτιολόγηση των απολύσεων των εκπαιδευτικών και έλεγχό τους από υπηρεσιακό συμβούλιο, η καταγγελία εξετάστηκε στο ΚΥΣΔΕ και κρίθηκε εύλογα καταχρηστική. Έκτοτε ξεκίνησε η Οδύσσεια του Νιχάτ με το σχολείο να αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΚΥΣΔΕ, παρεμποδίζοντας παράνομα την είσοδο του εκπαιδευτικού στο σχολείο με στημένες συγκεντρώσεις «πολιτών» και εκπαιδευτικών ενορχηστρωμένες από μουσουλμανικές παραθρησκευτικές οργανώσεις στη Θράκη.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του σχολείου κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του ΚΥΣΔΕ, η οποία εκδικάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Στο σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου (σημείο 11) αναφέρεται πως η απόφαση του ΚΥΣΔΕ δεν παρέχει αυξημένες εγγυήσεις «ανεξαρτησίας, αντικειμενικότητας και διαφάνειας», διότι δεν συμμετείχε στη λήψη της «εκπρόσωπος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών». Όπως όμως προβλέπεται από το Π.Δ. 1/2003, στο ΚΥΣΔΕ συμμετέχουν δύο αιρετοί εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών «στις περιπτώσεις που τα συμβούλια εξετάζουν θέματα υπηρεσιακής κατάστασης και πειθαρχικού δικαίου» (άρθρο 33 του εν λόγω Π.Δ.). Στη συνεδρίαση από την οποία προέκυψε η Πράξη 32/9-12-2016 του ΚΥΣΔΕ, συμμετείχαν κανονικά οι δύο αιρετοί της ΟΙΕΛΕ (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2)! Απόδειξη αυτού, πέρα από το κείμενο των πρακτικών, είναι ότι ο δικηγόρος του σχολείου κ. Πετσενίκ Αδνάν ζήτησε την εξαίρεση του αιρετού μέλους του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. Μιχάλη Κουρουτού από την συνεδρίαση (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 3), αίτημα που απορρίφθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Είναι, επομένως, φανερό ότι η απόφαση του Εφετείου είναι εξόχως προβληματική, καθώς στηρίχθηκε σε ψευδή στοιχεία.

Εδώ οφείλουμε να εκφράσουμε μια εύλογη απορία: Διάδικοι της υπόθεσης ήταν το Υπουργείο Παιδείας και το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Το Υπουργείο παραστάθηκε; Αν ναι, τι έπραξαν άραγε οι εκπρόσωποί του, όταν λέχθηκαν είτε από τους αντίδικους είτε από την έδρα όλα αυτά;

Η ΟΙΕΛΕ ζητά με επιστολή της από την Υπουργό Παιδείας την αναψηλάφηση της υπόθεσης. Ζητά, επίσης, τον πειθαρχικό έλεγχο, με κατάθεση εναντίον τους αγωγής κακοδικίας, των δικαστών που εξέδωσαν μια απαράδεκτη απόφαση, η οποία «ευλογεί» την παρέμβαση ενός ξένου κράτους στην Ελλάδα και μάλιστα για την απόλυση εκπαιδευτικού! Μετά από 5,5 χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας, θεωρούμε ότι έχει έρθει η ώρα της δικαίωσης για τον γενναίο εκπαιδευτικό Νιχάτ Χότσκα που με αξιοπρέπεια, ήθος και αγωνιστικό φρόνημα διεκδικεί το αυτονόητο. Να μπει στην τάξη του και να διδάξει τους μαθητές του σε ένα ελληνικό σχολείο που εφαρμόζει τους εγχώριους νόμους κι όχι τις εντολές παραγόντων που ουδεμία σχέση έχουν με την ελληνική πολιτεία.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μελέτη σοκ για την Όμικρον - Έως και 1.000 φορές αυξημένα τα σωματίδια του κορονοϊού που αποβάλλει ένας ασθενής

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα