Thumbnail
Τι συνέβη

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης η απομάκρυνση ενός καθηγητή από τη θέση του σε ιδιωτικό σχολείο της μουσουλμανικής κοινότητας, με τη δικαιολογία ότι ήταν οπαδός του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορούν ως τον πρωτοστάτη της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο.

Το συγκεκριμένο ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο Ξάνθης ιδρύθηκε το 1965 και είναι ένα από τα δύο σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (το άλλο βρίσκεται στην Κομοτηνή), στα οποία η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται κατά 50% στα τουρκικά και κατά 50% στα ελληνικά. Υποχρεωτικά, ο διευθυντής τους είναι μουσουλμάνος και ο υποδιευθυντής τους χριστιανός - και οι δύο Ελληνες πολίτες.

Ο εκπαιδευτικός, ο οποίος εργάζεται ως μαθηματικός στο συγκεκριμένο σχολείο, απομακρύνθηκε πριν λίγες ημέρες από την τάξη του παράνομα, παρότι ο νόμος 4415/2016 προβλέπει ότι οι απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία πρέπει να είναι αιτιολογημένες και η τυχόν καταχρηστικότητά τους κρίνεται από συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας. Τέτοια απόφαση συμβουλίου δεν υπάρχει, όπως έχει αναφέρει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ). Και εύλογα, λόγος απόλυσης με αιτιολογία τη θρησκευτική πίστη δεν υφίσταται. Μάλιστα, να τονιστεί ότι το να είναι κάποιος μουσουλμάνος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προσληφθεί στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο. Από την άλλη, πολλοί επιχειρούν να δικαιολογήσουν την απόφαση της απόλυσης, λέγοντας ότι υπήρξαν εναντίον του αντιδράσεις γονέων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με 80 ευρώ: Πώς να γιορτάσετε οικονομικά χωρίς να λείψει τίποτα
Απλές ιδέες, σωστές επιλογές προϊόντων και μικρή προετοιμασία μπορούν να μετατρέψουν ένα χαμηλό budget σε πλούσιο, γιορτινό τραπέζι.
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με 80 ευρώ: Πώς να γιορτάσετε οικονομικά χωρίς να λείψει τίποτα
diffuser
Ο εύκολος τρόπος να φτιάξετε αρωματικό diffuser δίχως να δώσετε μία... περιουσία
Ένα απλό γυάλινο μπουκάλι, αιθέρια έλαια και λίγες ξύλινες ράβδοι αρκούν για να αρωματίσετε το σπίτι χωρίς να ξοδέψετε σε ακριβά προϊόντα.
Ο εύκολος τρόπος να φτιάξετε αρωματικό diffuser δίχως να δώσετε μία... περιουσία