pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
upourgeio
Για ρουσφετολογική αναδίπλωση κάνει λόγο η ΠΟΣΥΠ αναφορικά με τις πιέσεις για την προκήρυξη Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Καταχρηστική θεωρεί η ΠΟΣΥΠ την έκδοση κάθε προκήρυξης για την επιλογή των χιλιάδων Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων, πριν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καλώντας την πολιτική ηγεσία να σεβαστεί το «Νόμο, την Διοίκηση και τους υπαλλήλους της». 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «ο νόμος είναι ρητός τόσο για την σειρά επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, όσο και για την διαδικασία της επιλογής τους και κάθε παρέκκλιση θα αποτελεί ακόμη μία ρουσφετολογική αναδίπλωση, γεγονός βέβαια απολύτως σύνηθες, στο ΥΠΑΙΘ». 

Ακολουθεί η επιστολή της ΠΟΣΥΠ στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ: 

Μετά το μπαράζ των ανακοινώσεων, των αναλύσεων και των ερωτήσεων ακόμη και στη Βουλή γα την άμεση προκήρυξη των χιλιάδων  θέσεων των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και τις απείρου κάλλους υποδείξεις προς το Υπουργείο Παιδείας και την Πολιτική Ηγεσία, όπως μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί και μάλιστα με διαδικασίες fast track(sic) οι επιλογές των χιλιάδων Διευθυντών, η ΠΟΣΥΠ οφείλει να θέσει το ζήτημα στην σωστή του βάση!

Ο νόμος είναι ρητός τόσο για την σειρά επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, όσο και για την διαδικασία της επιλογής τους και κάθε παρέκκλιση θα αποτελεί ακόμη μία ρουσφετολογική  αναδίπλωση, γεγονός βέβαια απολύτως σύνηθες, στο ΥΠΑΙΘ!

Ως προς την εφαρμογή του νόμου και τις αστείες υποδείξεις να εκδοθεί τώρα η προκήρυξη, ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση  των 116  Διευθυντών Εκπαίδευσης η οποία έχει εκκινήσει εδώ και 6 μήνες, και κυρίως, ενώ εκκρεμεί η διαδικασία επιλογής των 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα Συμβούλια Επιλογής των Διευθυντών Σχολείων και η οποία θα τελειώσει στην καλύτερη των περιπτώσεων τέλη Νοεμβρίου, καλείται το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες του να εκκινήσουν την διαδικασία της επιλογής, των χιλιάδων Διευθυντών Σχολείων, για τις οποίες θέσεις εκτιμούμε ότι θα υποβληθούν περίπου 15000 αιτήσεις, για να τοποθετηθούν οι νέοι Διευθυντές Σχολείων, δήθεν, στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο, γεγονός παντελώς αδύνατον!

Συνεπώς κανένα επίδικο θέμα δεν υπάρχει ως προς τον χρόνο έκδοσης της σχετικής προκήρυξης και την επιλογή και τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Σχολικών μονάδων, διότι είτε Δεκέμβριο του 2022, είτε Μάρτιο του 2023, τοποθετηθούν, αυτό θα γίνει μεσούσης της νέας σχολικής χρονιάς!

Ο Νόμος θέτει τέτοιες διαδικασίες στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, η εφαρμογή των οποίων απαιτεί τουλάχιστον 5-6 μήνες για την ορθή τήρηση και υλοποίησή τους.

Επίσης, θα πρέπει όλοι οι παράγοντες της Εκπαίδευσης να κατανοήσουν ότι όλες αυτές οι διαδικασίες υλοποιούνται από την Διοίκηση, η οποία εκτός των επιλογών των στελεχών εκπαίδευσης  και της σοβαρότητας τους, έχει να υλοποιήσει από σήμερα έως τον Σεπτέμβριο, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τις απολύσεις των 50000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την επικαιροποίηση στοιχείων των χιλιάδων αναπληρωτών, την υλοποίηση της αξιολόγησης του 2021, την διαχείριση του Α Κύκλου ΕΣΚ 2022, τις συνταξιοδοτήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, τις προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος, τις τοποθετήσεις των χιλιάδων εκπαιδευτικών, τις υπεραριθμίες, τις βελτιώσεις, τις μισθοδοσίες, κ.ά.

Ελπίζουμε ως εργαζόμενοι, να διατηρούμε ακόμη το δικαίωμα λήψης καλοκαιρινής αδείας, διότι και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουμε  οικογένειες και οικογενειακό προγραμματισμό!

Τέλος να υπενθυμίσουμε σε όλους, όσους κόπτονται για την νομιμότητα, την αξιοκρατία  και την χρηστή διοίκηση, ότι η τελευταία επιλογή Διοικητικών  Διευθυντών στο Υπουργείο Παιδείας έγινε το 2010, ενώ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το 2011!.

               Συνεπώς, θεωρούμε καταχρηστική την έκδοση κάθε προκήρυξης για την επιλογή των χιλιάδων Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων, πριν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να σεβαστεί τον Νόμο, την Διοίκηση και τους υπαλλήλους της!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πάτε για μπάνιο; Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες σήμερα Κυριακή - Δείτε τον χάρτη

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 122 προσλήψεις στον ΟΔΑΠ του υπ. Πολιτισμού
Πώς θα κάνετε αίτηση για τις θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων 
ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 122 προσλήψεις στον ΟΔΑΠ του υπ. Πολιτισμού
Ηγουμενίτσα: Αγοράκι έπαθε ηλεκτροπληξία σε λούνα παρκ - Ανεστάλη η λειτουργία του
«Λουκέτο» σε λούνα παρκ στην παραλία της Ηγουμενίτσας μετά από τον τραυματισμό ενός μικρού αγοριού από ηλεκτροπληξία
Ηγουμενίτσα: Αγοράκι έπαθε ηλεκτροπληξία σε λούνα παρκ - Ανεστάλη η λειτουργία του