Υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή: Σχετικά με τους επικείμενους διορισμούς Εκπαιδευτικών και το νέο σύστημα πρόσληψης
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και στη Γενική Παιδεία φέτος από τους ισχύοντες πίνακες και νέο σύστημα διορισμών από το 2023

Σε σημερινή της συνέντευξή της στη «Βραδυνή της Κυριακής» (5 Ιουνίου) η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή αναφέρεται στους επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών και στο νέο σύστημα προσλήψεων που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Η κ Ζέττα Μακρή σημειώνει ότι  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει απευθύνει το αίτημα για μόνιμους διορισμούς προς τον υπουργό Εσωτερικών «θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την αναγκαιότητα να αφήσουμε πίσω μας την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή εκπαιδευτικού ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται στο καθεστώς αυτό. Για εμάς το στοίχημα είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να αναπληρώνουν σε μία έκτακτη συνθήκη τους συναδέλφους τους μόνιμους».

Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και στη Γενική Παιδεία. «Στόχος μας είναι η υλοποίηση πρόσθετων μόνιμων διορισμών προκειμένου να αντιμετωπισθούν και να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι ανάγκες της Εκπαίδευσης» σημειώνει η υφυπουργός.

Νέο σύστημα διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών

Η κ. Ζέττα Μακρή επιβεβαιώνει ότι νέο σύστημα διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών στο Δημόσιο επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και γι αυτό τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας οι εκπαιδευτικοί θα διορίζονται με το νέο σύστημα μετά τη λήξη ισχύος των πινάκων Γενικής Εκπαίδευσης δηλαδή μετά τις 31/8/2023.

«Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα η υπουργός κ Κεραμέως και εγώ στην υλοποίηση ενός νέου και δίκαιου συστήματος διορισμού στο Δημόσιο για τους εκπαιδευτικούς.

Τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και επεξεργαζόμαστε αυτό το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών συνεχίζοντας την προσπάθεια για τον εμπλουτισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκπαίδευσης.

Δε θέλαμε να το εφαρμόσουμε από την αρχή καθώς ήταν επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουμε ταχύτατα σε διορισμούς.»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «από πότε υπολογίζετε περίπου να ισχύσει το νέο σύστημα;» η κ. Μακρή δήλωσε: «Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό και χωρίς να μπορώ αυτή τη στιγμή να γίνω πιο συγκεκριμένη ο χρονικός ορίζοντας για να τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα διορισμών τοποθετείται μετά τη λήξη ισχύος των πινάκων Γενικής Εκπαίδευσης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διεθνής αγωνία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, ήταν στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ποια καταστήματα ανοίγουν και ποια μένουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education.jpg
Σχολικές Επιτροπές: Δούκας, Μώραλης και Παχατουρίδης λένε «όχι» στην κατάργησή τους
Κατάργηση των σχολικών επιτροπών: Δούκας, Παχατουρίδης, Μώραλης και Αγγελούδης ζητούν απόσυρση της διάταξης
Σχολικές Επιτροπές: Δούκας, Μώραλης και Παχατουρίδης λένε «όχι» στην κατάργησή τους
Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δικαστήριο
Δικαστική δικαίωση για εκπαιδευτικό: Αναδρομικός διορισμός στους πίνακες ΑΣΕΠ
Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας - Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανατρέπει τα δεδομένα για τη σειρά κατάταξης στους πίνακες ΑΣΕΠ
Δικαστική δικαίωση για εκπαιδευτικό: Αναδρομικός διορισμός στους πίνακες ΑΣΕΠ
Βοσκοτόπια και πρόβατα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλαστά χωράφια και «φανταστικά» ζώα – Στο «μικροσκόπιο» τρεις εγκληματικές οργανώσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο τρεις εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλαστά χωράφια και «φανταστικά» ζώα – Στο «μικροσκόπιο» τρεις εγκληματικές οργανώσεις
βρύση
Ανάκληση βρυσών γνωστής εταιρείας λόγω βακτηρίου – Σύσταση να βράζεται το νερό
Εντοπίστηκε πιθανή παρουσία του Pseudomonas aeruginosa σε συγκεκριμένα μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2025, προληπτικά μέτρα για τους καταναλωτές
Ανάκληση βρυσών γνωστής εταιρείας λόγω βακτηρίου – Σύσταση να βράζεται το νερό