robotiki
Το 1ο βραβείο Καλύτερης μακέτας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, κέρδισε το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Την 1η θέση κέρδισε το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, για την καλύτερη μακέτα στο Πανελλήνιο με το project «Νιάτα Λακωνίας Αγροτική Παραγωγή», στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022.

Το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με την ομάδα Gemma Robot Neas Ionias στην κατηγορία Αγροτική Ανάπτυξη και την ομάδα Goal Robot Neas Ionias 1 στην κατηγορία Ποδόσφαιρο 2χ2. 

robotiki

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αττικής η ομάδα Gemma Robot Neas Ionias στην κατηγορία Αγροτική Ανάπτυξη κατάφερε να πάρει την πρόκριση για στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022.

Αντίστοιχα, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αττικής η ομάδα Goal Robot Neas Ionias 1 στην κατηγορία Ποδόσφαιρο 2χ2, με 2 νίκες και 2 ήττες αποκλείστηκε από τον τελικό με διαφορά τερμάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σχολείου, οι μαθητές ήταν άψογοι, έτρεξαν το project επιτυχώς, χωρίς τη βοήθεια του προπονητή και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους πάντες. 

Παράλληλα, το σχολείο δίνειν θερμά συγχαρητήρια για το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας και την ευγενή άμιλλα που επέδειξαν, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που στήριξαν τις ομάδες Ρομποτικής του σχολείου.

robotiki

Η ιδέα… 

Τα Νιάτα είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στις παρυφές του Πάρνωνα στη Λακωνία. Είναι ένα χωριό με περίπου χίλιους κατοίκους και σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία παράγοντας το περίφημο Λακωνικό λάδι έξτρα παρθένο, τα περίφημα πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια το μέλι, από τις πλαγιές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου, καθώς και τα περίφημα κρασιά από τις ημιορεινές πλαγιές του Ζάρακα.  
 
Ο  προπονητής Κώσταγιάννης καθώς και η σύζυγός του η κυρία Γιάννου, που κατάγεται από το χωριό Νιάτα Λακωνίας υπηρέτησαν στο δημοτικό σχολείο Νιάτων 8 χρόνια. 
 
Αγάπησαν πολύ το χωριό και τους κατοίκους ανέπτυξαν βαθιές σχέσεις φιλίας με τους μαθητές και τους χωριανούς και θέλησαν μέσα από το project της αγροτικής ανάπτυξης να προβάλουν το χωριό μέσα από τα προϊόντα που παράγουν, και να θυμίσουν στους παλιούς τους μαθητές, τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στα Νιάτα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας