Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO: Πρώτο βραβείο στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου
Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κατασκέυασαν ένα θερμοκήπιο (μακέτα) στο οποίο θα υπάρχουν αυτοματισμοί για το εξαερισμό του για τη σκίασή του καθώς και για την θέρμανση το χειμώνα

Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατέλαβε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO, στην Ανοικτή Κατηγορία των ΕΠΑΛ με θέμα: «Αγροτική Παραγωγή και τυποποίηση», που διεξήχθη στην Αθήνα στις 28 Μαΐου 2022.

Βίντεο βράβευσης : https://youtu.be/K-LNit-Trjc

Η πρόταση της ομάδας μας:

2.jpg

Συγκεκριμένα υλοποιούμε ένα θερμοκήπιο (μακέτα) στο οποίο θα υπάρχουν αυτοματισμοί για το εξαερισμό του για τη σκίασή του καθώς και για την θέρμανση το χειμώνα. Επίσης θα με ρομποτικούς μηχανισμούς θα έχουμε την συλλογή και στην συνέχεια διαλογή των προϊόντων, σε διπλανό χώρο (μακέτα), που παράγονται στο θερμοκήπιο.

Αναλυτικότερα με αισθητήρες θερμοκρασίας όταν η θερμοκρασία μέσα στο θερμοκήπιο θα ανεβαίνει πάνω από ένα όριο, θα ανοίγουν οι θύρες αερισμού του θερμοκηπίου με ρομποτικούς βραχίονες. Εδώ θα υπάρχει η εξής καινοτομία. Το χειμώνα δεν θα ανοίγει η θύρα αερισμού προς το περιβάλλον αλλά προς το εργοστάσιο. Με αυτό το τρόπο ο ζεστός αέρας του θερμοκηπίου θα διοχετεύεται στο εργοστάσιο και θα το θερμαίνει. Κατά συνέπεια αναμένουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που θα απαιτούταν για την θέρμανση του εργοστασίου.  Το καλοκαίρι όταν η περίσσια θερμότητα δεν θα είναι χρήσιμη θα ανοίγει η εξωτερική θύρα προς το περιβάλλον για απαγωγή της θερμότητας. Επιπλέον θα κατεβαίνουν και τα σκιάδια του θερμοκηπίου για να περιοριστεί η ηλιακή ακτινοβολία στο θερμοκήπιο άρα και  η θερμοκρασία κάνοντας την ψύξη του πιο αποδοτική.

Το χειμώνα το θερμοκήπιο θα θερμαίνεται από ένα σύστημα αβαθούς γεωθερμίας. Παίρνοντας ενέργεια από μία ανεξάντλητη - ανανεώσιμη πηγή όπως το υπέδαφος αναμένουμε σημαντικά οφέλη εξοικονόμησης ενέργειας, με δεδομένο ότι η γεωθερμία είναι ίσως ο πιο αποδοτικός τρόπος θέρμανσης τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Έτσι με τη γεωθερμία έχουμε μια σταθερή θερμοκρασία παρέχοντας στα φυτά ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή τους.

Στο θερμοκήπιο θα υπάρχει ένα ρομποτικό σύστημα το οποίο θα συλλέγει τους καρπούς αυτόματα και θα τους οδηγεί σε διαλογή και συσκευασία. Με αυτό το τρόπο ο παράγων άνθρωπος περιορίζεται με αποτέλεσμα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων.

Όλες αυτές οι εργασίες θα παρακολουθούνται από υπολογιστικό σύστημα δίνοντας ανά πάσα στιγμή πληροφορίες στον αγρότη - παραγωγό για το τι συμβαίνει.

Η ομάδα ρομποτικής αποτελείται από τους μαθητές:

Β΄ Πληροφορικής

Φαρδιά Άγγελο Μανδρούκα Θεοφάνη, Σαφκάκη Μάρκο, Παπαθανάση Άγγελο, Καρκάνη Μαρία, Αθανασιά Δανάη, Ευθυμίου Ανδρέα

Γ΄ Πληροφορικής

Κορδολαίμης Λεωνίδας, Λάζαρη Παναγιώτα, Νικολόπουλος Φίλιππος, Ανδριόπουλος Ανδρόνικος, Κουκορέτσης Ευθύμιος, Γκορόγιας Κων/νος

και υποστηρίζεται από τους εκπαιδευτικούς: Παπαθανασίου Λεωνίδα ΠΕ86, Μαρκή Γιώργο ΠΕ86, Τίτη Άγγελο ΠΕ86, Λουρόπουλο Αθανάσιο ΤΕ01.13, Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 & ΠΕ86 και Πεφάνη Κων/νο ΠΕ86,.

Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η Ρομποτική είναι εκτός αναλυτικών προγραμμάτων και οι καθηγητές που στηρίζουν τη δράση εργάζονται με περίσσια παιδαγωγική ευθύνη και επιστημονική κατάρτιση εμπνέοντας, εμψυχώνοντας και δίνοντας ερεθίσματα για τις μελλοντικές διεξόδους στους μαθητές.

Η πρωτιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό δεν έγινε ούτε τυχαία, ούτε χωρίς κόπο! Αποδείξανε σε όλους μας ότι μπορούμε να πετύχουμε στόχους, όταν υπάρχει προσήλωση ,κατάρτιση, πάθος και μεράκι!

Σας συγχαίρουμε λοιπόν για ακόμα μια φορά και μοιραζόμαστε μαζί σας τη χαρά του νικητή!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαχαίρωσαν τον Άγιο Βασίλη
Κάθε χρόνο μαχαιρώνουν τον... Άγιο Βασίλη στον Ασπρόπυργο – «Είχαν πρόβλημα με τον Άγιο» (Video)
Το περιστατικό, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, δείχνει δύο άτομα να πλησιάζουν τον φουσκωτό Άγιος Βασίλη και να τον καταστρέφουν
Κάθε χρόνο μαχαιρώνουν τον... Άγιο Βασίλη στον Ασπρόπυργο – «Είχαν πρόβλημα με τον Άγιο» (Video)
Ζαχαράκη Βουλη
Μουσικά Σχολεία: Στη Βουλή (για 2η φορά) το ζήτημα των παράτυπων μεταθέσεων
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτημα προς τη Σοφία Ζαχαράκη για τις παρατυπίες και την έλλειψη διαφάνειας στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών στα Μουσικά...
Μουσικά Σχολεία: Στη Βουλή (για 2η φορά) το ζήτημα των παράτυπων μεταθέσεων
Εικονικό τροχαίο
Μαθητές είδαν να απεγκλωβίζουν θύμα σε... εικονικό τροχαίο
Μια πρωτότυπη δράση για την Οδική ασφάλεια διοργάνωσε σχολείο στα Χανιά - Οι μαθητές είδαν από κοντά τον Απεγκλωβισμό τραυματία, ασθενοφόρα και...
Μαθητές είδαν να απεγκλωβίζουν θύμα σε... εικονικό τροχαίο
Χριστίνα Πέτρου
Ο Αντρέ Ριέ και η Ελληνίδα σοπράνο που μάγεψαν το Μάαστριχτ με… ελληνικά κάλαντα! (Video)
Ο διάσημος βιολιστής και διευθυντής της ορχήστρας Γιόχαν Στράους, Αντρέ Ριέ ανέβασε τα ελληνικά κάλαντα των Χριστουγέννων
Ο Αντρέ Ριέ και η Ελληνίδα σοπράνο που μάγεψαν το Μάαστριχτ με… ελληνικά κάλαντα! (Video)