Bullying στα σχολεία: «Χτυπούσαν τον γιο μου κάθε μέρα, του έσπασαν το χέρι»
Νέο περιστατικό bullying σε σχολείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας χρόνια μετά - «Χτυπούσαν τον γιο μου κάθε μέρα, του έσπασαν το χέρι», καταγγέλλει μητέρα

Σε τέσσερα χειρουργεία στο χέρι αναγκάστηκε να υποβληθεί μαθητής μετά από επιθέσεις και bullying που δεχόταν στο σχολείο όπου πήγαινε στην Αττική.

Η μητέρα του θύματος μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις». «Το 2016, δύο ημέρες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά, στο δημοτικό σηκώθηκε ένας μαθητής που πήγαινε στο τζούντο και γύρισε τον αντίχειρα του παιδιού μου. Πήρα το παιδί μου από το σχολείο με κλάματα», αφηγήθηκε η μητέρα του παιδιού. Δυστυχώς το περιστατικό αυτό ήταν η αρχή συστηματικής ενδοσχολικής βίας που κορυφώθηκε με το σπάσιμο του χεριού του παιδιού.

Όπως περιέγραψε η μητέρα του παιδιού, με την επάνοδό του στο σχολείο ο μαθητής συνέχιζε να δέχεται απειλές από το συγκεκριμένο συμμαθητή μέχρι που συνέβη το κακό και του έσπασε το χέρι.

«Είχα ενημερώσει το παιδί μου ότι αν τον χτυπούσαν να μη βγει έξω από το χώρο του σχολείου. Είχαν οι δάσκαλοι το παιδί με κρεμασμένο χέρι από τις 11 το πρωί και θέλανε να πουν ότι το συμβάν έγινε έξω από το σχολείο», κατήγγειλε η μητέρα του ανήλικου παιδιού.

«Υπάρχει ιστορικό στη ΓΑΔΑ για το περιστατικό που έκαναν τον προκρούστη στο παιδί μου δίπλα στις τουαλέτες», δήλωσε η μητέρα που υποστήριξε ότι τόσα χρόνια μετά και αφού το παιδί άλλαξε σχολικό περιβάλλον, εξακολουθεί και δέχεται απειλές από πρώην συμμαθητές του.

Η Χρύσα Εψίμου, δικηγόρος της οικογένειας, εξιστόρησε τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για την οικογένεια του μαθητή.

«Το 2019 βγήκε μία εισαγγελική πρόταση που είχε απαλλάξει στην ουσία τους δασκάλους. Η γυναίκα δεν είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει (τα δικαστήρια), όμως ουδέποτε εξηγήθηκε κάτω από ποιες συνθήκες έσπασε το χέρι του παιδιού», ανέφερε η δικηγόρος.

«Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι από πλευράς διαδικασίας δεν έγιναν όλα σωστά», τόνισε η κ. Εψίμου για την υπόθεση που ταλαιπωρεί ιατρικά ακόμη το νεαρό παιδί και έχει αφήσει αγιάτρευτες πληγές στον ψυχισμό των μελών της οικογένειας, όπως σημειώνει η ΕΡΤ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφολόγος
Η 36χρονη μαμά έχασε 45 κιλά και αποκαλύπτει: «Η απλή συνήθεια που τέλειωσε το ανεξέλεγκτο τσιμπολόγημα»
Η μαμά που νίκησε το βραδινό τσιμπολόγημα με ένα κόλπο 5 δευτερολέπτων - Από την εξουθένωση και το άγχος… στη μεταμόρφωση
Η 36χρονη μαμά έχασε 45 κιλά και αποκαλύπτει: «Η απλή συνήθεια που τέλειωσε το ανεξέλεγκτο τσιμπολόγημα»
Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Καλοτάξιδα τα καινούργια πυροσβεστικά αεροσκάφη
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στην εκδήλωση παραλαβής τριών αεροσκαφών Diamond DA62 MPP του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Αεροδρόμιο Μεγάρων
Μητσοτάκης: Καλοτάξιδα τα καινούργια πυροσβεστικά αεροσκάφη
seismoi_1.jpg
Νέος χάρτης σεισμικού κινδύνου: Η Αθήνα στο «κόκκινο» – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν
Η Ευρώπη χαρτογραφεί τους σεισμούς και η Ελλάδα φιγουράρει στην κορυφή των πιο επικίνδυνων ζωνών
Νέος χάρτης σεισμικού κινδύνου: Η Αθήνα στο «κόκκινο» – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν