amfitheatro-aei-foitites2
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών σύμφωνα με τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών - Η Πανσπουδαστική ήρθε πρώτη σε 118 συλλόγους και 15 ΑΕΙ - Ηχηρή απάντηση στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που επιμένει να υποστηρίζει ότι βγήκε πρώτη

Νικήτρια αναδείχθηκε στις φοιτητικές εκλογές 2022 η Πανσπουδαστική (ΠΚΣ), ενώ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί τον μεγάλο χαμένο των φετινών εκλογών καταγράφοντας σημαντική πτώση στα ποσοστά της στα περισσότερα ΑΕΙ της χώρας. Συγκεκριμένα, η Πανσπουδαστική, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ήρθε πρώτη σε 118 συλλόγους και 15 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. 

Φαίνεται ότι η φοιτητική παράταξη της ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχθεί την ήττα της, καθώς η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης κάνει λόγο για μεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παρά το γεγονός ότι και οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφωνούν ότι η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια.

«Μαγειρέματα»

panepistimio amfitheatro


Η ΚΝΕ κάνει λόγο για «μαγείρεμα» από τη ΔΑΠ, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα σε μόλις 109 απο τους 274 συλλόγους, ενώ την κατηγορεί ότι «νοθεύουν ακόμη και τα αποτελέσματα που οι ίδιοι δημοσιεύουν» και ταυτόχρονα την καλεί να δημοσιεύσει τα αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών όλων των φοιτητικών συλλόγων.

«Μάλιστα, από τα συγκεντρωτικά της ΔΑΠ λείπουν μεγάλες σχολές, όπως ο μεγαλύτερος φοιτητικός σύλλογος της χώρας, η Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας. Ασχολίαστο αφήνουμε το γεγονός ότι στο μαγείρεμα ξέχασαν και στοιχειώδεις κανόνες αριθμητικής, όπως και ότι νοθεύουν ακόμη και τα αποτελέσματα που οι ίδιοι δημοσιεύουν» αναφέρει η ΚΝΕ.

«Ας δεχτεί την ήττα της και ας σταματήσει να προσβάλλει χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ίδρυση φοιτητικών συλλόγων μέσα από μαζικές διαδικασίες, συλλόγων επίσημα αναγνωρισμένων, που κατάφεραν να εμποδίσουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως στο ΔΙΠΑΕ, και να σπάσουν το απόστημα της βίας και νοθείας που είχε επιβάλλει η ΔΑΠ για χρόνια.

Ούτως ή άλλως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αφού οι φοιτητές και οι φοιτήτριες γνωρίζουν καλά τι έγινε στους φοιτητικούς συλλόγους όλης της χώρας​​​​​​» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα εδώ

Πρωτιές σε Ιδρύματα

Πρωτιές σε Συλλόγους

Επίσης αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών με ενσωματωμένο το σύνολο των συλλόγων στην ιστοσελίδα εδώ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Από την «Αννούλα» του ΠΑΣΟΚ στη Ήρα του Τσίπρα - Ποια είναι η 10χρονη Ήρα που έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρουσίαση του ΕΛΑΣ
Το παρασκήνιο με το κορίτσι στην εξέδρα του Θησείου και η ιστορική σύγκριση με την «Αννούλα» του ΠΑΣΟΚ
Από την «Αννούλα» του ΠΑΣΟΚ στη Ήρα του Τσίπρα - Ποια είναι η 10χρονη Ήρα που έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρουσίαση του ΕΛΑΣ
δασκαλα
Λιποθυμία δασκάλας σε σχολείο της Αθήνας - Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν εξάντληση και υπερεργασία
Συναγερμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Δασκάλα έχασε τις αισθήσεις της εν ώρα υπηρεσίας σε ολοήμερο της Αθήνας
Λιποθυμία δασκάλας σε σχολείο της Αθήνας - Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν εξάντληση και υπερεργασία
kafsonas.jpg
Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Γιατί η γηραιά ήπειρος θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον πλανήτη
Φαινόμενο «θερμικού θόλου»: Η νέα κλιματική κανονικότητα με πρόωρους καύσωνες στην Ευρώπη
Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Γιατί η γηραιά ήπειρος θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον πλανήτη
γαζ;
Καταγγελίες για Ισραηλινούς τουρίστες που έσκιζαν αφίσες υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της Αθήνας

Ένα νέο περιστατικό που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 26 Μαΐου, όταν σύμφωνα με...

Καταγγελίες για Ισραηλινούς τουρίστες που έσκιζαν αφίσες υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της Αθήνας