pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Το αίτημα να εξεταστούν εξ αποστάσεως οι μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας καταθέτει μαθήτρια της Β’ Λυκείου προς την υπουργό Παιδείας

Το ζήτημα της εξέτασης των μαθητών που λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν παρακολουθούν τα δια ζώσης μαθήματα αλλά αντ’ αυτού συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση θέτει με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μαθήτρια της Β’ Λυκείου.

Η πραγματικότητα που βιώνουν οι εν λόγω μαθητές είναι ότι παρόλο που τα διαδικτυακά μαθήματα επίσημα ξεκίνησαν 01/11/2021 οι ελλείψεις και τα κενά είχαν ως αποτέλεσμα στην ουσία τα μαθήματα να μπουν σε κανονική ροή πολύ αργότερα, με συνέπειες ως προς την ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης. 

Αυτό το γεγονός μπορεί να μην προβληματίζει το υπουργείο Παιδείας ως προς την ισότιμη αντιμετώπιση των μαθητών που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά το προβληματίζει η εξ αποστάσεως εξέταση; 

Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει στην ουσία η μαθήτρια τόσο προς την υπουργό Παιδείας όσο και προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ολόκληρη η επιστολή

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Είμαι μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, που κατά την φετινή σχολική χρονιά παρακολουθώ μαθήματα στα διαδικτυακά τμήματα της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία λειτουργούν παρέχοντας σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές/τριες που δεν δύνανται να παρακολουθούν με φυσική παρουσία στο σχολείο τους λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας. 

Απευθύνομαι σε εσάς γιατί, ενώ η πολιτεία αρχικά είχε μεριμνήσει συγκροτώντας τα διαδικτυακά τμήματα, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε οι ίδιοι είτε το οικογενειακό περιβάλλον τους, τώρα που πλησιάζουμε στην εξεταστική περίοδο αναγκαζόμαστε να επιστρέψουμε στα σχολεία μας, για να εξεταστούμε. Όμως η παρουσία μας στο σχολείο, όπου συγχρωτίζεται μεγάλος αριθμός ατόμων, δεν έχει πάψει να αποτελεί κίνδυνο για την εύθραυστη υγεία μας.

Επίσης, η εξέτασή μας στο φυσικό σχολείο θα συνιστούσε αδικία σε βάρος μας για τους εξής λόγους: αρχικά τα διαδικτυακά μαθήματα άρχισαν επίσημα 1/11/2021, στην πραγματικότητα όμως ξεκίνησαν πολύ αργότερα, αφού πολλοί καθηγητές ανέλαβαν υπηρεσία έως και τον Φεβρουάριο. Συνεπώς η διδακτέα ύλη δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί και φυσικά είναι αδύνατο να αφομοιωθεί από εμάς. Παρ’ όλα αυτά καλούμαστε να εξεταστούμε στην ίδια ύλη με τους συμμαθητές μας του «κανονικού» μας σχολείου και μάλιστα με τράπεζα θεμάτων.

Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως εσείς η ίδια, κυρία Υπουργέ, έχετε αναφέρει επανειλημμένως ότι η τηλεκπαίδευση συνιστά ένα πολύτιμο εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όμως, όπως είπατε, δεν μπορεί να αναπληρώσει τη δια ζώσης διδασκαλία! Γι’ αυτό το λόγο εμείς βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους μαθητές του φυσικού σχολείου.

Για τους παραπάνω λόγους, εύλογο είναι να ζητάμε να μην θέσετε σε κίνδυνο την υγεία μας αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη αυτό που εσείς η ίδια τονίζετε, ότι δηλαδή είναι προτεραιότητά σας η ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση. Θα μπορούσε, επομένως, να υπάρξει ειδική ρύθμιση, ώστε να εξεταστούμε εξ αποστάσεως μέσω Webex, όπως έγινε και στα Πανεπιστήμια τα δυο περασμένα έτη. Μια τέτοια διαδικασία εξάλλου δε θα επέφερε κανένα οικονομικό κόστος για το κράτος μας και ούτε θα αποτελούσε αδικία προς τους άλλους εξεταζομένους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ- ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων
Συνεχίζονται οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις...
ΟΑΕΔ- ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων
Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης: Μαθητές έφτιαξαν επιτραπέζιο παιχνίδι εξοικείωσης με τον Ευρωκοινοβουλευτισμό
“Το Παιχνίδι της Επιρροής”: Κάθε παίκτης παίζει το ρόλο ενός πολιτικού κόμματος, έχοντας στον έλεγχό του 100 βουλευτές και προσπαθεί να προωθήσει τις...
Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης: Μαθητές έφτιαξαν επιτραπέζιο παιχνίδι εξοικείωσης με τον Ευρωκοινοβουλευτισμό
magiorkinis
Μαγιορκίνης για ευλογιά πιθήκων: Πώς κολλάει και ποιοι θα κάνουν το εμβόλιο
Πότε μπορείς να κολλήσεις από σεντόνια και πετσέτες - Ποιοι θα πρέπει να εμβολιαστούν και η προστασία που τους παρέχει - Τι είπε για τον κορονοϊό
Μαγιορκίνης για ευλογιά πιθήκων: Πώς κολλάει και ποιοι θα κάνουν το εμβόλιο