apth lesxi
902.gr
Όχι στην κάρτα σίτισης που αφήνει νηστικούς φοιτητές- Καταγγέλλουν απειλές προς τους εργαζόμενους της λέσχης

«Δεν είμαστε πελάτες» διαμηνύουν για τρίτη ημέρα οι φοιτητές του ΑΠΘ οι οποίοι εναντιώνονται στην εφαρμογή της κάρτας σίτισης που αποκλείει πολλούς από τη δωρεάν σίτιση. 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι με κινητοποιήσεις απαιτούν δωρεάν ποιοτική και αναβαθμισμένη σίτιση για όλους, ενώ έχουν αναλάβει τη δωρεάν διανομή του φαγητού στους φοιτητές.

Την ίδια ώρα «η εργολαβία απειλεί τους εργαζόμενους της λέσχης του ΑΠΘ να μην δουλέψουν, ενώ εκείνοι θέλουν και βρίσκονται μαζί μας σε όλο αυτό, κι όχι απέναντί μας. Είναι οι γονείς μας και εμείς τα παιδιά τους» όπως αναφέρει ο φοιτητής Γιάννης Φιλιππίδης.

Στο κτίριο της λέσχης υπάρχουν πανό αλλά και συνθήματα στους τοίχους που μεταξύ άλλων γράφουν «κάρτα σίτισης ποτέ, έξω η εργολαβία».

Σήμερα, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες, μοιράζουν και πάλι οι ίδιοι οι φοιτητές το φαγητό, καθώς θεωρούν «απαράδεκτο να μην υπάρχει δωρεάν σίτιση για όλους, αλλά είναι και παράνομο. Στόχος τους είναι του χρόνου να μπει αντίτιμο, όπως συνέβη στην λέσχη του ΠΑΜΑΚ. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί».

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορούν να βρουν τον εργολάβο αλλά και κανέναν προϊστάμενο ώστε να συζητήσουν τα αιτήματά τους. «Χθες ήρθε και το ΣΕΤΕΠΕ, όπου και το σωματείο δεν μπόρεσε να έρθει σε επικοινωνία με κανέναν».

Διαμαρτυρία έξω από την πρυτανεία 

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, και όπως μεταφέρουν αρνήθηκαν και εκεί να τους μιλήσουν.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕΦΑΑ, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Κτηνιατρικής, Ιατρικής και Πολιτικών Επιστημών μεταξύ άλλων τονίζουν πως:

«Κέρδος και κάλυψη αναγκών δεν πάνε μαζί! Οι φοιτητές όμως γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας, είναι εφικτό να καλυφθούν οι ανάγκες μας αλλά και των εργαζομένων του ΑΠΘ σε ποιοτική σίτιση υπό αξιοπρεπείς συνθήκες και όχι με ουρές αναμονής έως και μία ώρα, σε χώρους οι οποίοι με την πρώτη βροχή αρχίζουν να πλημμυρίζουν. Η πείρα των Φοιτητικών Συλλόγων μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, έχει δείξει ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες σπουδών σε κάθε επίπεδο σίτιση, στέγαση καθώς κάθε χρόνια ύστερα από συλλογικές και μαζικές δράσεις η εργολαβία αναγκάζεται να υποχωρήσει». 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι απαιτούν: 

 • Κανένας έλεγχος κάρτας σίτισης /edupass στη λέσχη. Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές. Πρόσβαση με πάσο ή όποιο έγγραφο δείχνει τη φοιτητική ιδιότητα.
   
 • Επαρκής ποσοτικά και ποιοτικά σίτιση
   
 • Πλήρης λειτουργία όλων των υποδομών και των δυνατοτήτων της λέσχης
   
 • Άνοιγμα όλων των διανομών και της Άνω λέσχης
   
 • Φοιτητικό πάσο σε όλους τους φοιτητές ανεξάρτητου έτους σπουδών
   
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών
   
 • Έξω η εργολαβία. Μόνιμες συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της ΠΛΦ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
   
 • Επισκευές στους χώρους σίτισης.»
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μοτσαρτ
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...
Αποσύρονται σύμφωνα με τον πατρινό τύπο σχολεία από τον "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά από αντιδράσεις γονέων γιατί υποδύεται τον Μοτσαρτ γυναίκα.
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...