apth-sitisi
«Προτεραιότητα έχουν τα κέρδη του εργολάβου και όχι η πλήρης κάλυψη των αναγκών των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου» καταγγέλλουν οι φοιτητές

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν οι φοιτητές του ΑΠΘ διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό των φοιτητών από τη φοιτητική Λέσχη σίτισης.

Όπως καταγγέλλουν, όσα παιδιά δεν έχουν κάρτα σίτισης αποκλείονται από τη διανομή φαγητού, για αυτό το λόγο ζητούν η πρόσβαση στη Λέσχη να γίνεται με το πάσο που αποδεικνύει την φοιτητική ιδιότητα. 

«Προτεραιότητα έχουν τα κέρδη του εργολάβου και όχι η πλήρης κάλυψη των αναγκών των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου που σιτίζονται από τη λέσχη» αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, Κτηνιατρικής, ΤΕΦΑΑ και ΜΜΕ, τονίζοντας πως «είναι εφικτό να καλυφθούν οι ανάγκες μας αλλά και των εργαζομένων του ΑΠΘ σε ποιοτική σίτιση υπό αξιοπρεπείς συνθήκες και όχι με ουρές αναμονής έως και μία ώρα, σε χώρους οι οποίοι με την πρώτη βροχή αρχίζουν να πλημμυρίζουν». 

Χθες, οι φοιτητές πραγματοποιήσαν παρέμβαση στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ, μοιράζοντας μερίδες φαγητού, με τους συμφοιτητές τους να τους χειροκροτούν και να στηρίζουν τη δράση τους.

Σήμερα προχωρούν σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ (11:00) και θα ακολουθήσει νέα παρέμβαση στη φοιτητική Λέσχη. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων Ιατρικής, Κτηνιατρικής, ΤΕΦΑΑ και ΜΜΕ:

Οι φοιτητικοί σύλλογοι σήμερα μετά την άρνηση της διοίκησης της λέσχης να μοιράσει φαγητό στους φοιτητές αποδείξαμε έμπρακτα ότι κανένας φοιτητής δεν πρόκειται να αποκλειστεί !!  

Τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στα πανεπιστήμια, με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα-ΣΔΙΤ και τη λειτουργία της ΠΦΛ κάτω από το καθεστώς της εργολαβίας με την ευθύνη και των πρυτανικών αρχών, επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι προτεραιότητα έχουν τα κέρδη του εργολάβου και όχι η πλήρης κάλυψη των αναγκών των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου που σιτίζονται από τη λέσχη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι όσοι φοιτητές δεν έχουν κάρτα σίτισης δεν τους δίνουν μερίδες φαγητού στη λέσχη, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να αποκλείονται από την σίτιση του πανεπιστημίου την ίδια στιγμή που η ακρίβεια ματώνει λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Παραδείγματα υπάρχουν από όλες τις χρονιές, αφού αποτελεί κοινή πρακτική της κάθε εργολαβίας που παραλαμβάνει τη λέσχη, να ελαχιστοποιεί τις μερίδες, να μειώνει τις διανομές, την ποσότητα και την ποιότητα των γευμάτων καθώς να απαξιώνει όλο και περισσότερο τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σε αυτή.

Ακόμη , παράδειγμα αποτελεί ότι η κάρτα σίτισης στο ΠΑΜΑΚ , άνοιξε τον δρόμο, για σίτιση επί πληρωμή τα επίμενα χρόνια !

Κέρδος και κάλυψη αναγκών δεν πάνε μαζί! Οι φοιτητές όμως γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας, είναι εφικτό να καλυφθούν οι ανάγκες μας αλλά και των εργαζομένων του ΑΠΘ σε ποιοτική σίτιση υπό αξιοπρεπείς συνθήκες και όχι με ουρές αναμονής έως και μία ώρα, σε χώρους οι οποίοι με την πρώτη βροχή αρχίζουν να πλημμυρίζουν.

Η πείρα των Φοιτητικών Συλλόγων μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, έχει δείξει ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες σπουδών σε κάθε επίπεδο- σίτιση, στέγαση καθώς κάθε χρόνια ύστερα από συλλογικές και μαζικές δράσεις η εργολαβία αναγκάζεται να υποχωρήσει.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Απαιτούμε:

• Κανένας έλεγχος κάρτας σίτισης /edupass στη λέσχη. Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές. Πρόσβαση με πάσο ή όποιο έγγραφο δείχνει τη φοιτητική ιδιότητα.

• Επαρκής ποσοτικά και ποιοτικά σίτιση

• Πλήρης λειτουργία όλων των υποδομών και των δυνατοτήτων της λέσχης

• Άνοιγμα όλων των διανομών και της Άνω λέσχης

• Φοιτητικό πάσο σε όλους τους φοιτητές ανεξάρτητου έτους σπουδών

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών

• Έξω η εργολαβία. Μόνιμες συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της ΠΛΦ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

• Επισκευές στους χώρους σίτισης.

Προχωράμε Τετάρτη  04/05 σε :

• κινητοποίηση στις 11.00 στη Πρυτανεία

• Παρέμβαση στην λέσχη στις 12.00

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypourgeio-eksoterikon-ktirio.jpg
ΥΠΕΞ σε Λιβύη: H Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
«Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα «μνημόνια», η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο...
ΥΠΕΞ σε Λιβύη: H Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Βγήκε η προκήρυξη για 173 θέσεις στον ΕΦΚΑ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Βγήκε η προκήρυξη για την πλήρωση 173 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ηλεκτρονικό Εθνικό...
ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Βγήκε η προκήρυξη για 173 θέσεις στον ΕΦΚΑ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
κεραμέως
Κεραμέως: Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής διευθυντών – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν
«Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών στα σχολεία – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν», δήλωσε η Ν. Κεραμέως - «Άπλετο φως στην...
Κεραμέως: Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής διευθυντών – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν