Υπουργείο Παιδείας
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
«Η Υπουργός Παιδείας δεν μας έχει δεχτεί καν, παρότι ζητάμε συνάντηση από τον Οκτώβριο» λένε οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να τους δοθεί άμεσα το δικαίωμα μετάθεσης/απόσπασης.

«Η αγωνία μας επιτείνεται από τις εξαγγελίες νέων διορισμών. Γι αυτό καλούμε το ΥΠΑΙΘ να ικανοποιήσει πρώτα το αίτημα μας προς αποφυγή δημιουργίας νεων ανισοτητων» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί και προσθέτουν ότι:

«Το αίτημα μας στηρίζουν εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστικοί φορείς και βουλευτές όλων των κομμάτων (33 αναφορές/ ερωτήσεις, μία επίκαιρη ερώτηση και μία τροπολογία).  Παρόλα αυτά η Υπουργός Παιδείας δεν μας έχει δεχτεί καν, παρότι ζητάμε συνάντηση από τον Οκτώβριο».

Η επιστολή των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί, η επιστολή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών:

Η αγωνία των Νεοδιόριστων Eκπαιδευτικών κορυφώνεται

Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις και κινητοποιήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με στόχο την άρση της διετούς υπηρέτησης της οργανικής θέσης, καμία λύση δεν έχει δοθεί στην αγωνία μας. 7000 και πλέον οικογένειες αναμένουν προκειμένου να προγραμματίσουν το μέλλον τους. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι πλήρως ενημερωμένη για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η άδικη αυτή διάταξη. Αρκεί να υπενθυμίσουμε: 33 αναφορές/ ερωτήσεις στη Βουλή, μία επίκαιρη ερώτηση, μία τροπολογία, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, αλλεπάλληλες συναντήσεις και αμέτρητες επιστολές και τηλεφωνήματα.

Η εξαγγελία για νέους διορισμούς από τους ίδιους πίνακες κατάταξης χωρίς να μας έχει δοθεί πρώτα δικαίωμα μετάθεσης/ απόσπασης, όχι μόνο επιτείνει την αγωνία μας, αλλά δημιουργεί και άνιση μεταχείριση, διότι στις οργανικές θέσεις θα τοποθετηθούν συνάδελφοι, οι οποίοι διαθέτουν λιγότερα ακαδημαϊκά προσόντα, προϋπηρεσία και μόρια μετάθεσης. Σημειωτέον, τα κενά αυτά ενώ υπήρχαν, δεν μας δόθηκαν ως επιλογή κατά τον διορισμό μας. Η δημιουργία θέματος ισονομίας, δικαιοσύνης και ηθικής τάξης είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλεφθεί.

Η κατάσταση που συντηρείται ρίχνει νερό στον μύλο των ανισοτήτων μεταξύ των εκπαιδευτικών. Μια πρακτική, η οποία δεν μπορεί να διαιωνίζεται στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

Καλούμε όλο τον πολιτικό και εκπαιδευτικό κόσμο να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών που στα χέρια τους κρατούν το μέλλον των παιδιών μας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να προηγηθούν οι δικές μας υπηρεσιακές μεταβολές, προκειμένου να δοθεί τέλος στον φαύλο κύκλο της ανισότητας που έχει δημιουργηθεί.

Οι Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα