Υπουργείο Παιδείας
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
«Η Υπουργός Παιδείας δεν μας έχει δεχτεί καν, παρότι ζητάμε συνάντηση από τον Οκτώβριο» λένε οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να τους δοθεί άμεσα το δικαίωμα μετάθεσης/απόσπασης.

«Η αγωνία μας επιτείνεται από τις εξαγγελίες νέων διορισμών. Γι αυτό καλούμε το ΥΠΑΙΘ να ικανοποιήσει πρώτα το αίτημα μας προς αποφυγή δημιουργίας νεων ανισοτητων» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί και προσθέτουν ότι:

«Το αίτημα μας στηρίζουν εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστικοί φορείς και βουλευτές όλων των κομμάτων (33 αναφορές/ ερωτήσεις, μία επίκαιρη ερώτηση και μία τροπολογία).  Παρόλα αυτά η Υπουργός Παιδείας δεν μας έχει δεχτεί καν, παρότι ζητάμε συνάντηση από τον Οκτώβριο».

Η επιστολή των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί, η επιστολή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών:

Η αγωνία των Νεοδιόριστων Eκπαιδευτικών κορυφώνεται

Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις και κινητοποιήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με στόχο την άρση της διετούς υπηρέτησης της οργανικής θέσης, καμία λύση δεν έχει δοθεί στην αγωνία μας. 7000 και πλέον οικογένειες αναμένουν προκειμένου να προγραμματίσουν το μέλλον τους. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι πλήρως ενημερωμένη για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η άδικη αυτή διάταξη. Αρκεί να υπενθυμίσουμε: 33 αναφορές/ ερωτήσεις στη Βουλή, μία επίκαιρη ερώτηση, μία τροπολογία, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, αλλεπάλληλες συναντήσεις και αμέτρητες επιστολές και τηλεφωνήματα.

Η εξαγγελία για νέους διορισμούς από τους ίδιους πίνακες κατάταξης χωρίς να μας έχει δοθεί πρώτα δικαίωμα μετάθεσης/ απόσπασης, όχι μόνο επιτείνει την αγωνία μας, αλλά δημιουργεί και άνιση μεταχείριση, διότι στις οργανικές θέσεις θα τοποθετηθούν συνάδελφοι, οι οποίοι διαθέτουν λιγότερα ακαδημαϊκά προσόντα, προϋπηρεσία και μόρια μετάθεσης. Σημειωτέον, τα κενά αυτά ενώ υπήρχαν, δεν μας δόθηκαν ως επιλογή κατά τον διορισμό μας. Η δημιουργία θέματος ισονομίας, δικαιοσύνης και ηθικής τάξης είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλεφθεί.

Η κατάσταση που συντηρείται ρίχνει νερό στον μύλο των ανισοτήτων μεταξύ των εκπαιδευτικών. Μια πρακτική, η οποία δεν μπορεί να διαιωνίζεται στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

Καλούμε όλο τον πολιτικό και εκπαιδευτικό κόσμο να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών που στα χέρια τους κρατούν το μέλλον των παιδιών μας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να προηγηθούν οι δικές μας υπηρεσιακές μεταβολές, προκειμένου να δοθεί τέλος στον φαύλο κύκλο της ανισότητας που έχει δημιουργηθεί.

Οι Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαρουφάκης
Υπόμνημα Βαρουφάκη προς Εισαγγελέα: Η κλήση μου άλλο ένα πλήγμα στη Δικαιοσύνη
Υποστηρίζει ότι δεν προκύπτει καμία ποινικά κολάσιμη πράξη, επικαλείται τη συνταγματική προστασία της ελευθερίας γνώμης και εκφράζει σοβαρή ανησυχία...
Υπόμνημα Βαρουφάκη προς Εισαγγελέα: Η κλήση μου άλλο ένα πλήγμα στη Δικαιοσύνη
Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά: «Η κυβέρνηση διώκει εκπαιδευτικούς επειδή ασκούν συνδικαλιστικό δικαίωμα»
Για «καταστροφική πολιτική» και απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών εγκαλεί το Υπουργείο Παιδείας η Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά: «Η κυβέρνηση διώκει εκπαιδευτικούς επειδή ασκούν συνδικαλιστικό δικαίωμα»