Δικαίωση για τον Σαϊντού-Παραμένει στην Ελλάδα, δεκτό το αίτημά του από την Αρχή Προσφυγών
Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα πριν 3 χρόνια σε ηλικία 16 ετών, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας

Μετά το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, η Αρχή Προσφυγών έκανε δεκτό το αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά να παραμείνει στην Ελλάδα.

Η Αρχή Προσφυγών άναψε το «πράσινο φως» για να χορηγηθεί άσυλο στον Σαϊντού, η ιστορία του οποίου κυριάρχησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λίγες ημέρες πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. 

Η ιστορία του Σαϊντού 

Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 σε ηλικία 16 ετών ως ασυνόδευτος πρόσφυγας. Τα σοβαρά προβλήματα οικογενειακής βίας και διακρίσεων που αντιμετώπιζε στη χώρα του, τον ανάγκασαν να ξεκινήσει ένα ταξίδι με κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη ζωή, προκειμένου να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο και μια ελπίδα για ένα αξιοπρεπές μέλλον. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο popaganda, ο Σαϊντού ανέφερε ότι έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, συνδέθηκε με παρέες, έμαθε τη γλώσσα, παρακολούθησε σεμινάρια και γενικά έκανε αυτά που προβλέπονται σε μια διαδικασία ένταξης.

Ωστόσο, το Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει, γεγονός που του προκάλεσε τρόμο και απείλησε να διαλύσει όσα έχει κατορθώσει μέχρι τώρα.

Τελικά, στις 30 Μαρτίου βρέθηκε έξω από την Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μαζί με συμμαθητές του, εκπαιδευτικούς και αλληλέγγυους, όπου συζητήθηκε το αίτημά του και τελικά έγινε δεκτό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: 162 μόνιμοι διορισμοί στη Γ' Δωδεκανήσου την τελευταία 5ετία
Τα στοιχεία διορισμών και προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή της Καλύμνου και της Γ’ Δωδεκανήσου έδωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας
Σοφία Ζαχαράκη: 162 μόνιμοι διορισμοί στη Γ' Δωδεκανήσου την τελευταία 5ετία
Ιωάννινα
Ιωάννινα: Καθίζηση 3 μέτρων έξω από το 8ο ΓΕΛ – «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε μαθητές»
Σκούπα του Δήμου «βυθίστηκε» στο σημείο όπου 10 λεπτά πριν συγκεντρώνονταν δεκάδες μαθητές
Ιωάννινα: Καθίζηση 3 μέτρων έξω από το 8ο ΓΕΛ – «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε μαθητές»