apth foitites mat
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Πορεία και συναυλία φοιτητικών συλλόγων την Παρασκευή στο ΑΠΘ ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας στο ίδρυμα

Νέα κινητοποίηση αναμένεται να πραγματοποιήσουν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη αύριο, Παρασκευή, ενάντια στη συνεχιζόμενη παρουσία της αστυνομίας στο ίδρυμα, με αφορμή την κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». Παράλληλα, οι φοιτητές διοργανώνουν συναυλία την ίδια ημέρα.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Νομικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κτηνιατρικής, ΤΕΦΑΑ και ΣΟΦΕΘ καλούν σε κινητοποίηση στις 12 στο Πολυτεχνείο και πορεία σε όλο το ΑΠΘ.

Έπειτα θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία Χημείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων:

Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας!

Με τους συλλόγους, τους αγώνες, τη δύναμή μας τους χαλάμε τα σχέδια – δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα!

Καταδικάζουμε τη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων επανειλημμένα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, την αναίτια χρήση χημικών και κρότου λάμψης, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές με τους αγώνες, τα αιτήματα, τις επιθετικές μας διεκδικήσεις, με τους συλλόγους μας έχουμε αποδείξει ότι δεν θα δεχτούμε την παρουσία τους στο χώρο που σπουδάζουμε.

Ξέρουμε καλά ότι η παρουσία, η προσπάθεια νομιμοποίησης εικόνων δυνάμεων καταστολής στο χώρο του Πανεπιστημίου αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, των αναγκών της αγοράς. Είναι εικόνα από το μέλλον που ετοιμάζουν για τις σχολές μας, είναι φανερό ότι το Πανεπιστήμιο που οραματίζεται η κυβέρνηση, βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, είναι «ανοιχτό» για τα ΜΑΤ, τις δυνάμεις καταστολής, την ελεύθερη επιχειρηματική δράση αλλά «κλειστό» για τις ανάγκες των φοιτητών, το δικαίωμα τους σε σπουδές με σύγχρονους όρους! Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα περιστατικά λαμβάνουν χώρα την ώρα που βρίσκεται στα σκαριά νέος νόμος – πλαίσιο, συγχωνεύσεις και κατάργηση Τμημάτων όπως στα ξενόγλωσσα Τμήματα, κατάργηση των δωρεάν εντύπων συγγραμμάτων, χτύπημα στη φοιτητική μέριμνα, στη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών.

Είναι τουλάχιστον προσχηματική αν όχι επικίνδυνη η επίκληση της κυβέρνησης, των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ ζητημάτων «ασφάλειας των φοιτητών», αυτό που προκαλεί ανασφάλεια όλο αυτό το διάστημα στους φοιτητές και τις οικογένειές τους είναι οι ολοένα και πιο δύσκολοι όροι ζωής και σπουδών τους, απόρροια της πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιβεβαιώνεται και από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η ένταση της καταστολής πηγαίνει χέρι – χέρι, προμηνύει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στις σπουδές και τα δικαιώματα μας! Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η ένταση της καταστολής δεν αποτελούσε κάποια εμμονική επιλογή κάποιου υπουργού αλλά κομμάτι ενός συνολικότερου σχεδίου για την υποβάθμιση των σπουδών μας!

Οι φοιτητές έχουμε πείρα από τι πραγματικά τους χαλάει τα σχέδια: είναι η ισχυροποίηση των συλλόγων μας, της συλλογικής διεκδίκησης για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας!

Καμία παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου – έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές μας!

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/04 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΘ.

ΥΣΤΕΡΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΗΜΕΙΟΥ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα