Ο ΣΕΠΕ Ν. Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος» στο πλευρό των εκπαιδευτικών του Δημοτικού σχολείου, που δέχονται επίθεση, για το γεγονός κακοποίησης μαθήτριας

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και του διευθυντή του 7ου Δημοτικού σχολείου Νέας Σμύρνης, στέκεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος», για την επίθεση που δέχονται μετά την καταγγελία που έγινε για πατέρα που κακοποιούσε σεξουαλικά το 10χρονο παιδί του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 10χρονου κοριτσιού το ξυλοκοπούσε και το κακοποιούσε σεξουαλικά. Πρόσωπο από το περιβάλλον του πατέρα κατήγγειλε την κακοποίηση, ενώ στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν και οι δάσκαλοι του κοριτσιού.

Τονίζουν πως μέσα από αυτό το τραγικό γεγονός, αποδεικνύεται πόσο αναγκαίες είναι αλλά και πόσο πολύ λείπουν από την κοινωνία μας οι δομές πρόληψης, οι κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και η πλήρης και όχι αποσπασματική παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία μας. 

Παράλληλα, κάνουν λόγο για «ανθρωποφαγία» των ΜΜΕ εναντίον των εκπαιδευτικών του σχολείου, τονίζοντας πως η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αποδείξει έμπρακτα πολλές φορές την αγάπη για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και τις οικογένειές τους με δράσεις και ενέργειες.

Επιπροσθέτως, ο ΣΕΠΕ «Χρυσόστομος», καλεί τη ΔΟΕ να στηρίξει νομικά και με όλους τους δυνατούς τρόπους το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Ο Χρυσόστομος»

Ενημερωθήκαμε από το Σύλλογο Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης για το τραγικό γεγονός κακοποίησης μικρής μαθήτριας από τον γονέα που είχε την επιμέλειά της, γεγονός που έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ στα 8 Απριλίου.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί είμαστε συγκλονισμένοι από τα όσα αποκαλύφθηκαν. Αποδεικνύεται  με τραγικό τρόπο, πόσο αναγκαίες είναι αλλά και πόσο πολύ λείπουν από την κοινωνία μας οι δομές πρόληψης, οι κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και η πλήρης και όχι αποσπασματική παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία μας. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα λάμψει η αλήθεια. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η μικρή μας μαθήτρια θα μπορέσει να επουλώσει τις πληγές της και οι εκπαιδευτικοί θα είναι πάντα δίπλα της να την υποστηρίξουν.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι η ανθρωποφαγία στην οποία επιδόθηκαν τα ΜΜΕ, εναντίον των εκπαιδευτικών του σχολείου, μας προβληματίζει και μας ανησυχεί. Η σχολική μας κοινότητα σαν σύνολο, έχει πολλές φορές αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη φροντίδα της, όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τις οικογένειές τους με δράσεις και ενέργειες φανερές ή μη.

Γνωρίζουμε ότι όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί, και βέβαια οι συνάδελφοι/σσές μας του 7ου Δημοτικού Σχολείου, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας γιατί είμαστε Δάσκαλοι και Δασκάλες, αγαπάμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, γιατί νοιαζόμαστε.

Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του Διευθυντή και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών. Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας που καταγγέλλουν την άδικη στοχοποίησή τους.  Είμαστε στο πλευρό τους.

Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει νομικά και με όλους τους δυνατούς τρόπους το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης.

Η επιστολή των εκπαιδευτικών του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Νέα Σμύρνη 11/04/2022

Είμαστε όλοι και όλες συγκλονισμένοι/ες από τα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την κατάσταση μικρής μαθήτριας μας. Δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, ενώ δεν υπήρχε ούτε μία υπόνοια ούτε ένα δείγμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον γονέα. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα λάμψει η αλήθεια. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η μικρή μας μαθήτρια θα μπορέσει να επουλώσει τις πληγές της και δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας να βοηθήσουμε όσο και όταν μπορούμε.

Είμαστε όλοι και όλες εξοργισμένοι/ες, από τον τρόπο που διαχειρίζονται το θέμα τα ΜΜΕ. Με διακίνηση ανακριβών «πληροφοριών», επιχειρούν να ρίξουν το ανάθεμα στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Βαλλόμαστε άδικα και με δόλο. Το σχολείο μας, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, η σχολική μας κοινότητα σαν σύνολο, έχει πολλές φορές αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη φροντίδα, όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τις οικογένειές τους με δράσεις και ενέργειες φανερές ή μη.

Είμαστε εξοργισμένοι/ες, για το γεγονός ότι τα ΜΜΕ δεν σέβονται την ψυχική ηρεμία των μικρών μαθητών μας και συνεχίζουν να προσβάλουν το σχολείο μας και τη σχολική μας κοινότητα. Αλήθεια, όταν θα αποδειχτεί το άδικο, όταν θα αποδειχτεί ότι δεν είμαστε ελέφαντες θα επανορθώσουν;

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι όλοι/ες ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί του σχολείου,  στεκόμαστε στο πλευρό του Διευθυντή μας κύριου Αναγνώστη Παπακυπαρίσση. Ενός διευθυντή, που ανέλαβε φέτος αναπληρωτής και έχει καταφέρει να κρατήσει το σχολείο μας όρθιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας.

Όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας στο ακέραιο, όχι γιατί το επιβάλλουν νόμοι, όχι γιατί μας «φοβερίζουν» τα ΜΜΕ με το «κυνήγι μαγισσών» που έχουν εξαπολύσει εις βάρος μας, αλλά γιατί είμαστε Δάσκαλοι και Δασκάλες, αγαπάμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, νοιαζόμαστε.

Ευθαρσώς καταγγέλλουμε ότι η κατάσταση, έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Εμείς, αγνοώντας τον κουρνιαχτό, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές/τριές του.

Καλούμε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς και το διευθυντή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mpofiliou-natasa
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι με τίποτα, συνεχίζω»
«Αλλά αυτοί είστε» που θα έλεγε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας - Τι απάντησε η δημοφιλής τραγουδίστρια στον απόηχο των πικρόχολων σχολίων...
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι με τίποτα, συνεχίζω»