«Όταν ζούμε σε μια κοινωνία που σιωπούμε στην κακοποίηση παιδιών…»

«Όταν ζούμε σε μια κοινωνία που σιωπούμε στην κακοποίηση παιδιών, τότε αυτό είναι τρομακτικό για όλους μας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ η αστυνομικός και πρόεδρος Δικαιωμάτων & Ισότητας της ΠΟΑΣΥ, Σοφία Βαγενά, που ανέδειξε την κακοποίηση της 10χρονης μαθήτριας από τον πατέρα της στη Νέα Σμύρνη.

Έκανε λόγω για αδιαφορία εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των γειτόνων μπροστά στην κακοποίηση της 10χρονης. «Πρέπει να δώσουμε ευθύνες στο σχολείο. Πώς είναι δυνατόν να μην είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε;» είπε η κ. Βαγενά ενώ τόνισε πως «η σιωπή πρέπει να μας σοκάρει». 

Η ίδια υποστήριξε ότι οι δάσκαλοι της ανήλικης θα μπορούσαν αν είχαν δώσει τέλος στην κακοποίησή της αν είχαν καταγγείλει το περιστατικό.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, σε μία εποχή που μιλάμε συνεχώς για φρικαλέα γεγονότα: κακοποιήσεις παιδιών, δολοφονίες παιδιών και συνεχή περιστατικά όπου αναπαράγεται η βία. Είναι λυπηρό ότι μετά τα όσα συνέβησαν στον Άγιο Παντελεήμονα με τα τρία παιδιά, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα γεγονός, αυτό αφορά την κακοποίηση ενός ανήλικου παιδιού από τον ίδιο της τον πατέρα» σημείωσε. 

«Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια το κακοποιεί»

«Το κοριτσάκι αυτό είχε την τύχη μέσα στην ατυχία του να μιλήσει για την κακοποίησή του και αμέσως να γίνει καταγγελία από οικείο πρόσωπό της στο αστυνομικό τμήμα Ν. Σμύρνης» είπε στην ΕΡΤ.

«Το παιδί έχει μεγαλώσει με αυτό τον πατέρα. Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια το κακοποιεί ο βίαιος και επιθετικός πατέρας που είχε βίαια ξεσπάσματα απέναντι στο παιδί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κ. Βαγενά οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στη σύλληψη του πατέρα που μεγάλωνε μόνος το παιδί. Μιλώντας για το θλιβερό περιστατικό ανέφερε ότι το κοριτσάκι ήταν κακοποιημένο σεξουαλικά και σωματικά γι’ αυτό και «πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα του. Έχει ήδη επιληφθεί εισαγγελέας και το παιδί θα πάει στο Χαμόγελο του Παιδιού».

Έμφαση στην πρόληψη τέτοιων περιστατικών

Τέλος η Σοφία Βαγενά ανέδειξε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην πρόληψη ώστε να καταφέρνουν να αποτρέπονται τέτοια περιστατικά, ενώ συμπλήρωσε ότι η 10χρονη δεν είναι σε θέση να μιλήσει ακόμη στις Αρχές για τα όσα ανομολόγητα έχει 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πρόσφυγες από την Ουκρανία
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Η Πολωνία ξεκινά να χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
simvoulioepikrateias.jpg
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων
Οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων - Aναλυτικά η εγκύκλιος
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων