Νέα Σμύρνη: Ευθύνες στο σχολείο ρίχνει η αστυνομικός που ανέδειξε την κακοποίηση της 10χρονης
«Όταν ζούμε σε μια κοινωνία που σιωπούμε στην κακοποίηση παιδιών…»

«Όταν ζούμε σε μια κοινωνία που σιωπούμε στην κακοποίηση παιδιών, τότε αυτό είναι τρομακτικό για όλους μας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ η αστυνομικός και πρόεδρος Δικαιωμάτων & Ισότητας της ΠΟΑΣΥ, Σοφία Βαγενά, που ανέδειξε την κακοποίηση της 10χρονης μαθήτριας από τον πατέρα της στη Νέα Σμύρνη.

Έκανε λόγω για αδιαφορία εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των γειτόνων μπροστά στην κακοποίηση της 10χρονης. «Πρέπει να δώσουμε ευθύνες στο σχολείο. Πώς είναι δυνατόν να μην είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε;» είπε η κ. Βαγενά ενώ τόνισε πως «η σιωπή πρέπει να μας σοκάρει». 

Η ίδια υποστήριξε ότι οι δάσκαλοι της ανήλικης θα μπορούσαν αν είχαν δώσει τέλος στην κακοποίησή της αν είχαν καταγγείλει το περιστατικό.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, σε μία εποχή που μιλάμε συνεχώς για φρικαλέα γεγονότα: κακοποιήσεις παιδιών, δολοφονίες παιδιών και συνεχή περιστατικά όπου αναπαράγεται η βία. Είναι λυπηρό ότι μετά τα όσα συνέβησαν στον Άγιο Παντελεήμονα με τα τρία παιδιά, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα γεγονός, αυτό αφορά την κακοποίηση ενός ανήλικου παιδιού από τον ίδιο της τον πατέρα» σημείωσε. 

«Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια το κακοποιεί»

«Το κοριτσάκι αυτό είχε την τύχη μέσα στην ατυχία του να μιλήσει για την κακοποίησή του και αμέσως να γίνει καταγγελία από οικείο πρόσωπό της στο αστυνομικό τμήμα Ν. Σμύρνης» είπε στην ΕΡΤ.

«Το παιδί έχει μεγαλώσει με αυτό τον πατέρα. Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια το κακοποιεί ο βίαιος και επιθετικός πατέρας που είχε βίαια ξεσπάσματα απέναντι στο παιδί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κ. Βαγενά οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στη σύλληψη του πατέρα που μεγάλωνε μόνος το παιδί. Μιλώντας για το θλιβερό περιστατικό ανέφερε ότι το κοριτσάκι ήταν κακοποιημένο σεξουαλικά και σωματικά γι’ αυτό και «πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα του. Έχει ήδη επιληφθεί εισαγγελέας και το παιδί θα πάει στο Χαμόγελο του Παιδιού».

Έμφαση στην πρόληψη τέτοιων περιστατικών

Τέλος η Σοφία Βαγενά ανέδειξε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην πρόληψη ώστε να καταφέρνουν να αποτρέπονται τέτοια περιστατικά, ενώ συμπλήρωσε ότι η 10χρονη δεν είναι σε θέση να μιλήσει ακόμη στις Αρχές για τα όσα ανομολόγητα έχει 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Ραμαζάνι: Οι ώρες προσευχής και τέλεσης θρησκευτικών καθηκόντων
Τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων κατά το Ραμαζάνι και την εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Eid al Fitr)
Ραμαζάνι: Οι ώρες προσευχής και τέλεσης θρησκευτικών καθηκόντων
Θαλασσινά
Σαρακοστιανό τραπέζι χωρίς ρίσκο: Τα μυστικά για φρέσκα και ασφαλή θαλασσινά την Καθαρά Δευτέρα
Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για σωστή αγορά, συντήρηση και προστασία από αλλεργίες
Σαρακοστιανό τραπέζι χωρίς ρίσκο: Τα μυστικά για φρέσκα και ασφαλή θαλασσινά την Καθαρά Δευτέρα